Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Standarta automobiļu sacensību sezona startēs 16. aprīlī Biķernieku trasē

Standarta automobiļu sacensību sezona startēs 16. aprīlī Biķernieku trasē
Foto: LAF SAK

Standarta automobiļu sacensības, kurās startēt var ikviens, pēdējo gadu laikā Latvijā piedzīvojušas renesansi. Jau pēc nepilna mēneša tiks dots starts 2022. gada sezonai, kas tiks atklāta ar autosprintu 16. aprīlī Biķerniekos. Savukārt minirallija sezona iesāksies ar oficiālu semināru un treniņu 7. maijā, kam sekos pirmais posms 11. jūnijā Gulbenē.

Kalendārs abās Latvijas kausa izcīņās sastāvēs no pieciem posmiem, kas norisināsies visā Latvijā. Tā, piemēram, autosprints bez Biķerniekiem norisināsies tādās leģendārās trasēs kā Teperī (Smiltene) un Mūsā (Bauska), savukārt minirallija pilotus ceļi vedīs ne vien uz Gulbeni, bet arī Vecpiebalgu, Liepāju un Ropažiem.

Lai abos sacensību seriālos dalībniekiem nodrošinātu stabilitāti un attiecīgi arī paredzamu plānošanu vairāku sezonu garumā, tehniskie noteikumi un nolikumi teju bez izmaiņām pārņemti no 2021. gada sezonas. Tāpat pagājušā gada līmenī saglabātas arī dalības maksas. Ar visiem iepriekš minētajiem dokumentiem var iepazīties Latvijas kauss autosprintā un Minirallijs – 2022. gada Latvijas kausa... mājaslapu dokumentu sadaļās.

Par autosprinta augošo popularitāti liecina tas, ka 2021. gada sezonas četrās sacensībās uz starta izgāja kopskaitā 271 dalībnieks jeb vidēji 68 piloti vienā posmā. Vēl sezonu iepriekš vidēji vienā posmā startēja 53 dalībnieki. Ņemot vērā, ka 2022. gadā plānoti pieci posmi, tad kopējais dalībnieku skaits šosezon varētu pārsniegt arī 300 sportistu atzīmi.

Jāatzīmē, ka paaugstināta interese bija novērojama arī starp jaunajiem braucējiem (līdz 18 gadu vecumam), kuri sacensībās var piedalīties ar treneri blakus. Tā iemesla dēļ šogad ir ieviesta īpaša Junioru ieskaite, kurā var startēt minētie jaunieši ar automašīnām, kuru dzinēja tilpums nav lielāks par 1,8 litriem.

Minirallijā uz starta 2021. gada sezonā izgāja 220 ekipāžas, kas kopskaitā nozīmē 440 dalībniekus, jo minirallijā, tāpat kā lielajā rallijā, ekipāža sastāv no pilota un stūrmaņa. Šim faktam ir vairākas priekšrocības, jo sacensību dienu iespējams pavadīt ģimenes lokā, kopā startējot dažādiem ģimenes locekļiem, piemēram, vīram ar sievu, tāpat arī automašīnas un sacensību izdevumus iespējams dalīt uz diviem.

Gan autosprinta, gan minirallija sacensības notiek Latvijas automobiļu federācijas Standarta automobiļu komisijas ietvaros, kas nozīmē, ka tajās piedalīties var ikviens interesents. Lai droši cīnītos par augstākajām pozīcijām, automašīnu ir vēlams nedaudz sagatavot, tomēr piedalīties un izbaudīt ātrumu drošā vidē var arī ar teju pilnīgiem standarta ielas automobiļiem. Minirallija disciplīnai ir pat izveidota īpaša rokasgrāmata, kurā apkopoti padomi jaunajiem dalībniekiem - minirallijs.lv

Latvijas automobiļu federācijas Standarta automobiļu komisija vēl visiem veiksmīgus startus un aizraujošu 2022. gada autosporta sezonu! Plašāka informācija par autosprintu un miniralliju atrodama to mājaslapās Latvijas kauss autosprintā un miniralljs.lv.

Autosprinta 2022. gada sezonas kalendārs:

PosmsDatumsSacīkstes
1.16. aprīlisBiķernieki
2.14. maijsTeperis
3.30. jūlijsMūsa
4.10. septembrisLīvi
5.15. oktobrisSaldus

Minirallijs 2022. gada sezonas kalendārs:

PosmsDatumsSacīkstes
-7. maijsSeminārs un treniņš
1.11. jūnijsGulbis
2.9. jūlijsVecpiebalga
3.27. augustsRopaži
4.17. septembrisKarosta
5.29.-30. oktobrisLatvija

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
LAF SAK Padomes vadītājs


Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.