Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ožjē jau devīto reizi triumfē leģendārajā Montekarlo rallijā

Ožjē jau devīto reizi triumfē leģendārajā Montekarlo rallijā
Sebastjēns Ožjē. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

"Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē pārliecinoši uzvarējis WRC sezonas pirmajā posmā Montekarlo rallijā, šajās sacensībās triumfējot jau devīto reizi karjerā. WRC2 ieskaitē uzvaru svinēja krievu braucēja Nikolaja Grjazina ekipāža.

Franču pilots Ožjē, kurš šogad plāno piedalīties vien atsevišķos pasaules čempionāta posmos, nodemonstrēja dominējošu sniegumu. Vadību viņš pārņēma jau pēc pirmā ātrumposma un noturēja to līdz pat finišam. Otrajā vietā sacensības pabeidza viņa komandas biedrs, pagājušās WRC sezonas čempions Kalle Rovanpera, savukārt trešais finišēja Tjerī Noivils no "Hyundai" vienības. Elfins Evanss un Ots Tanaks piedzīvoja problēmas, kas viņiem liedza pacīnīties par pjedestālu.

Līdz šim pa astoņām uzvarām Montekarlo rallijā bija gan Ožjē, gan Sebastjēnam Lēbam. Tagad Ožjē kļuvis par uzvarām bagātāko braucēju šī rallija vēsturē. Šogad sacensības risinājās jau 91. reizi.

Sākotnēji Ožjē tuvākais sekotājs bija komandas biedrs Elfins Evanss, taču brits jau piektajā dopā uzplēsa riepu, atkrītot uz piekto pozīciju. Ceturtajā pozīcijā atradās Tanaks, kurš aizvadīja atgriešanās sacīkstes "M-Sport Ford" vienībā, bet sestdien desmitajā ātrumposmā mašīnai pazuda stūres pastiprinātājs un igaunis atkrita aiz Evansa, ralliju pabeidzot ar piekto rezultātu.

Drīz pēc Evansa neveiksmes uz otro vietu pacēlās Rovanpera, šo pozīciju arī spējot noturēt sacīkšu atlikušajā daļā. Piektdienas izskaņā soms bija 36 sekundes aizmugurē, sestdien pietuvojās līdz 16 sekundēm, bet ar to bija par maz, lai varētu cerēt uz uzvaru. Pēc svētdien veiktajiem pēdējiem četriem ātrumposmiem Rovanpera zaudēja 18 sekundes. Noivils ilgstoši atradās trešajā vietā un tajā arī finišēja, no uzvarētāja atpaliekot 44 sekundes. "Power Stage" ātrumposmā, kas ko rallijs noslēdzās, uzvarēja un maksimālos bonusa punktus izcīnīja Rovanpera, aiz kura nepilnu sekundi palika Tanaks un Evanss.

"M-Sport Ford" braucējs Pjērs-Luī Lubē, kuram šogad plānota pilna sezona, pamanījās izstāties pat divas reizes. Sākotnēji sportists atradās septītajā vietā, bet jau piektajā dopā avarēja un palika bez stūres pastiprinātāja. Ralliju Lubē turpināja bet sestdienas rītā devītajā ātrumposmā atkal piedzīvoja avāriju, šoreiz ietriecoties tiltā, kā rezultātā ar bojātu piekari izstājās. Svētdien viņš atgriezās uz starta, bet vēlreiz izstājās, kad tehniskas problēmas viņu piemeklēja pārbrauciena laikā.

WRC2 čempionāta ieskaitē pārliecinoši Montekarlo ralliju aizvadīja Nikolajs Gjrazins. Viņš bija viens no vairākiem braucējiem, kuri pirmo reizi pasaules čempionātā startēja ar jauno "Škoda Fabia RS Rally2" automašīnu. Vadībā Grjazins bija no pirmā līdz pēdējam ātrumposmam. Sestdienas pēdējā dopā plīsušas riepas dēļ gan tika zaudēts laiks, tomēr arī tas "Toksport" komandas pārstāvi neapturēja no uzvaras izcīnīšanās rallija kopvērtējumā. Svētdienu Grjazins uzsāka ar aptuveni desmit sekunžu pārsvaru, bet finišā tuvākais sekotājs Žoans Rosels atpalika vairs tikai 4.4 sekundes. Trešo vietu guva Pepe Lopess. Vēl svētdienas rītā trešajā vietā bija Stefans Lefevrs, taču plīsušas riepas dēļ viņš zaudēja daudzas pozīcijas.

Pasaules rallija čempionāta otrais posms no 9. līdz 12. februārim notiks Zviedrijā.

Montekarlo rallija rezultāti:

Pilni rezultāti: https://www.ewrc-results.com/result...


, 2023-01-23 18:59, pirms gada
Apsveicu SO ar šo panākumu! Lieliska atgriešanās, žēl, ka ne uz visiem sezonas posmiem!
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.