Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sesks/Francis kļūst par ERC posma "Rally Poland" uzvarētājiem

Sesks/Francis kļūst par ERC posma "Rally Poland" uzvarētājiem
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Foto: FLAT-OUT media agency

Mārtiņš Sesks un Renārs Francis svētdienas ātrumposmos Polijas rallijā turpināja demonstrēt ātru braukšanu, palielināja pārsvaru pār sekotājiem un izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Pēc sestdienas ātrumposmiem Seska/Franča duets atradās 8.2 sekundes priekšā Eiropas čempionāta līderim Haidenam Padonam. Šodien bija jāaizvada noslēdzošie astoņi dopi.

SS9 ar nelielu pārsvaru ātrāks bija Padons, bet nākamajos trīs ātrumposmos Seska ekipāža uzrādīja labākos rezultātus, kā rezultātā dodoties uz servisa parku bija jau 19.2 sekundes priekšā.

Pēcpusdienā nekas nemainījās, latviešiem turpinot demonstrēt uzvarētāju cienīgu sniegumu. SS13 un SS15 tika izcīnīta trešā vieta, taču vien niecīgu laiku zaudējot priekšā esošajiem braucējiem. SS14 tika sasniegta uzvara un pirms 9.4 km garā “Power Stage” ātrumposma mūsu sportisti bija jau 40.2 sekundes priekšā jaunzēlandietim Padonam.

Pēdējos kilometros Seska ekipāža turpināja braukt ātri, ātrumposmā sasniedza piekto vietu, izcīnot papildus ieskaites punktu, bet Polijas rallijā uzvarot ar 39.6 sekunžu pārsvaru pār Padonu.

Trešajā vietā ierindojās mājinieks Miko Marčiks, zaudējot uzvarētājiem vairāk par minūti. Trešo pozīciju viņš ieņēma arī dienas sākumā. Tikmēr uz ceturto vietu šīs dienas laikā pacēlās Madss Ostbergs, ar 3.8 sekunžu pārsvaru finišā pārspējot Miko Heikili. Sesto vietu guva Mateu Franseki, bet Džošs Makerlīns šodien no ceturtās pozīcijas atkrita uz septīto.

“Team MRF Tyres” pārstāvji Sesks/Francis Eiropas rallija čempionāta trešajā posmā startēja ar “Sports Racing Technologies” sagatavotu “Škoda Fabia RS Rally2” automašīnu. Konkurence bija ārkārtīgi spēcīga, jo uz starta izgāja vairāki desmiti ekipāžu ar “Rally2” klases spēkratiem. Kopumā tika veikti 16 ātrumposmi 182.06 km kopgarumā.

Sezonas kopvērtējumā pēc šīs uzvaras Sesks/Francis pakāpušies uz otro vietu – pa 48 punktiem ir gan viņiem, gan Ostbergam. Par punktu mazāk Joanam Bonato, kurš šo posmu izlaida, bet Padons šosezon iekrājis jau 85 punktus.

Eiropas rallija čempionāta ceturtais posms “Rally Liepāja” notiks 17. un 18. jūnijā.

"Rally Poland" rezultāti:


, 2023-05-21 19:40, pirms 11 mēnešiem
Kas par sniegumu, ekselenti 👌
, 2023-05-21 22:55, pirms 11 mēnešiem
Sesks ir lelisks grants speciālists, bet tas negarantē čempiona titulus Eiropā vai pasaulē. Sesks būtu ideāls wrc komandas trešais braucējs, kurš tiek piesaistīts konkrētiem posmiem un dala mašīnu ar asfalta speciālistu.
, 2023-05-21 23:04, pirms 11 mēnešiem
Pastāstiet kāds, lūdzu, kā izdevās iekrāt tik lielu pārsvaru?! Tur taču bija spēcīgi sāncenši.

Malacis! Atzīšos, ka kaut ko tādu negaidīju.
Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.