Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Baumanis pēc uzvaras: "Vakarā mums bija ļoti ilga diskusija ar komandu "

Baumanis pēc uzvaras: "Vakarā mums bija ļoti ilga diskusija ar komandu "
"Euro RX1" Rīgas posma pjedestāls. Foto: Edgars Beļakovs

Biķernieku trasē notiekošajā Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā “Ferratum World RX of Rīga” uzvaru EURO RX1 klasē izcīnīja Jānis Baumanis, kurš bija vadībā jau pēc četrām kvalifikācijas kārtām, uzvarēja pirmajā pusfinālā un izcīnīja maksimālo punktu skaitu, jo neatstāja cerības konkurentiem arī fināla braucienā.

Jau brīvajos treniņos sestdienas rītā Biķernieku trasē ar lietuviešu komandas “ESMotorsport” automašīnu Jānis Baumanis spēja uzrādīt otro labāko apļa laiku, kas vēlreiz apliecināja Jāņa un “Škoda Fabia” automašīnas ātrumu. Pirmajā kvalifikācijā Baumanis startēja vienā braucienā ar komandas biedru Andreasu Bakerūdu. Pēc cīņas pirmajos līkumos Jānis ieņēma otro pozīciju, kurā arī finišēja savu braucienu. Arī visu braucienu kopējos rezultātos Latvijas autosportistam otrais labākais rezultāts.

Otrajā kvalifikācijas kārtā Baumanis pēc starta nokļuva trešajā pozīcijā. Turpinājumā, pēc džokera apļa veikšanas, Baumanim priekšā izbrauca norvēģis Tomass Brintesons, izraisot avāriju ar Jāni, tomēr smagā cīņā Jānim izdevās veikt apdzīšanu un atgūt trešo vietu savā braucienā. Savukārt kvalifikācijas koplaikā latvietim sestais rezultāts.

Trešās kvalifikācijas braucienā Jānis pirmajos līkumos ‘izlika elkoņus’ un izcīnīja pirmo vietu, ko turpmākā brauciena laikā arī izdevās veiksmīgi aizsargāt, sasniedzot uzvaru gan savā braucienā, gan arī kopējā ieskaitē.

Arī noslēdzošajā kvalifikācijā bez grūstīšanās startā neiztikt – pēc kontaktiem pirmajā līkumā Baumanis braucienu turpināja otrajā pozīcijā, sekojot cieši aiz Brintesona. Neskatoties uz spiedienu no aizmugures, Jānim izdevās aizstāvēt savu pozīciju, un izcīnīt vēl vienu otro vietu braucienā un kvalifikācijas koplaikā. Pēc četrām aizvadītām kvalifikācijām Baumanis spēja iekrāt visvairāk punktus starp visiem konkurentiem, izcīnot pirmo vietu pēc kvalifikācijām un nopelnot 16 čempionāta kopvērtējuma punktus.

Pusfinālā Baumanis kopā ar komandas biedru Bakerūdu startēja no pirmās starta rindas. Ja Bakerūds iekļuva pamatīgā pirmā līkuma burzmā, tad Jānim izdevās aizbraukt priekšā visiem. Ar katru nākamo apli “ESMotorsport” pilots stabili audzēja savu pārsvaru pār konkurentiem, izcīnot uzvaru savā pusfināla braucienā, kas deva pirmo starta vietu lielajam finālam.

Finālā Jānis neatstāja cerības saviem konkurentiem. Uzvarot startu, izvairoties no grūstīšanās pirmajā un otrajā līkumā “ESMotorsport” pilots aiztraucās sacīkstes vadībā atstājos francūzi Fabianu Paljē un visos pārējos savas mašīnas putekļos. Jāņa atrāviens no sekotājiem jau trešajā aplī bija tik pārliecinošs, ka atlika tikai veikt džokera apli un brauciens tika pabeigts ar uzvaru māju posmā un līdz ar to pēc finiša neiztika arī bez ‘saulītēm' un uzvarētāja dejas uz mašīnas jumta.

Jānis Baumanis: “Šim rezultātam noteikti pamatā ir fakts, ka trešdien aizvadījām ļoti produktīvus testus kartinga trasē ‘Rullītis’, kur uztrenējām ļoti stabilus startus. Man sen nav bijis tāda posma, kur starti ir konstanti ātri un vienādi līdz 100 km/h vai finiša līnijai un tur arī slēpjas lielākā panākuma atslēga. Tas arī deva man pārliecību startā par to, ko es daru un kā es daru.”

“Sestdien sākām ļoti labi un lai arī neliels kritums 2.kvalifikācijā, vakarā mums bija ļoti ilga diskusija un pārrunas ar komandu un manu inženieri par to, ko darīsim svētdien. Skatoties uz rezultātu varu teikti, ka lēmumi tikai pieņemti pareizi. Līdz ar to šodien nemainījām mašīnai gandrīz neko, tikai pāris klikšķus amortizatoram, lai pielāgotos laika apstākļiem un trases izmaiņām. Patiess prieks, ka garās stundas atmaksājās un liels paldies komandai par ieguldīto darbu!”

Pēc Rīgas posma un Biķerniekos izcīnītā maksimālā punktu skaita Jānis Baumanis čempionāta kopvērtējumā ir pacēlies uz 4.pozīciju (48 punkti) un no čempionāta līdera Fabiena Paljē atpaliek par 14 punktiem, bet no trešā vietā esošā Andrea Dubūra par 6 punktiem. EURO RX1 klasē šogad atlicis vēl viens posms - 9.-10.oktorbī Spa trasē Beļģijā.


, 2021-09-20 08:12, pirms 3 gadiem
Diez kā tā Škoda izskatītos uz RX skatuves? Pagājušogad Nitišs diezgan bezpalīdzīgi plātīja rokas par mašīnas konkurētspēju.
, 2021-09-20 08:48, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Diez kā tā Škoda izskatītos uz RX skatuves? Pagājušogad Nitišs diezgan bezpalīdzīgi plātīja rokas par mašīnas konkurētspēju.
Pēc sestdienas krastmalas arī atliek vnk noplātīt rokas
, 2021-09-20 09:00, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Diez kā tā Škoda izskatītos uz RX skatuves? Pagājušogad Nitišs diezgan bezpalīdzīgi plātīja rokas par mašīnas konkurētspēju.
nuu, pirmkārt, Tu vari paņemt un salīdzināt vakardienas apļu laikus pasaules un eiropas čemī, ja tas Tvi interesē
, 2021-09-20 10:57, pirms 3 gadiem
Virsraksts vnk debīls.
, 2021-09-20 19:50, pirms 3 gadiem
Nitišu nepalaidi garām toreiz...īstens latvietis esi Baumaņu Jāni...
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.