Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Veģera pārsvars pēc Mūsas posma sarucis gandrīz uz pusi

Juris Grīns
Juris Grīns

Veģera pārsvars pēc Mūsas posma sarucis gandrīz uz pusi
Jānis Veģeris
Foto: Gatis Krastiņš

LAF Krosa komisijas autokrosa kausa nomināli septītais posms Mūsa Raceland trasē ienesis intrigu seriāla kopvērtējumā – uzvarētājs Andis Kļava pietuvojies līderim Jānim Veģerim. Ja cīņā par kopvērtējuma uzvaru kaut kas vispār mainīsies, tad šo var uzskatīt par lūzuma punktu.

Jānim Veģerim atlikušajiem pieciem posmiem ir divi, vai pat trīs bonusi. Pirmkārt, viņam kopš ziemas ir labs punktu pārsvars pār sekotājiem; otrkārt, viņš katrā sacīkstē visai automātiski uzskatāms par galveno favorītu jaudīgās tehnikas dēļ; treškārt, viņa opozīcija īsti nav nostiprinājusi pozīcijas, un pastāv iespēja, ka pat tuvākie sekotāji ne visos posmos būs uz starta.

Taču Mūsa parādīja, ka sezonas pirmajā pusē neviena seriāla uzvarētāju prognozēt nedrīkst. Pirmkārt, Veģeris tik viennozīmīgi nebija ātrākais Bauskas posma braucējs, jo saņēma ļoti draudīgu pretestību no Armanda Plūmes. Otrkārt, uzvaru pēc Jāņa tehniskajām problēmām guva Andis Kļava, kurš kopvērtējumā pirms šī posma (arī pēc) bija otrajā vietā. Līdz ar to drošais Veģera pārsvars, kas jau sniedzās pāri 20 punktiem (viena posma uzvaras tiesa), sarucis līdz 13 punktiem. Ja sezonā ir brīdis, kas LAF Krosa komisijas kausā var notikt lūzums cīņā par uzvaru, tad, šķiet, tas piedzīvots Bauskā.

Juris Zembergs pēc otrās vietas Mūsā ielēcis kopvērtējuma trijniekā, paceļoties no septītās vietas. Sešiniekā šobrīd atrodas arī Mūsā nestartējušie Kristaps Grunte un Edijs Ošs, kā arī Arno Upenieks, kurš Mūsas posmā guva ceturto vietu aiz Jura Narubina.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv