Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Smagā avārijā rallija testos iet bojā krievu sportists, Lukjaņuks nonāk slimnīcā

Juris Grīns
Juris Grīns

Smagā avārijā rallija testos iet bojā krievu sportists, Lukjaņuks nonāk slimnīcā
Viena no avārijā cietušajām sporta mašīnām
Foto: ntv.ru

Smags negadījums noticis Krievijā, Pleskavas apgabalā, kur rallija testu laikā frontāli sadūrušās divas ekipāžas. Viens sportists gājis bojā, trīs guvuši savainojumus, starp viņiem pazīstamais pilots Aleksejs Lukjaņuks.

Krievijas mediji ziņo, ka negadījums noticis pēc tam, kad viena no ekipāžām šobrīd nezināmu iemeslu dēļ pirms treniņu ātrumposma finiša apgriezās braukšanai pretējā virzienā un turpināja braukt. Rezultātā tā trasē sastapās ar citu sportistu mašīnu un no sadursmes izvairīties nebija iespējams.

Tiek ziņots, ka pretēji noteiktajam virzienam brauca Nikolaja Gergela un Alekseja Lukjaņuka "Mitsubishi Lancer". Otrā mašīnā, kas cieta avārijā, atradās Vjačelavs Kučerovs un Aleksejs Ļaduhins.

Negadījumā abas mašīnas aizdegās, bet stūrmanis Ļaduhins gāja bojā. Pārējie trīs sportisti ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Tiek ziņots, ka šī trijotne ir pie samaņas un nevienam no viņiem dzīvības briesmas nedraud.

Lukjaņuks ir vislabāk zināmais autosportists no avārijā cietušajiem. Pilots ar panākumiem regulāri startē Eiropas rallija čempionāta posmos - pērn kopvērtējumā viņš kļuva par vicečempionu, bet vēl pavisam nesen uzvarēja 2017. gada sezonas otrajā posmā Kanāriju salās. Lukjaņuks nereti startējis arī sacīkstēs Latvijā.

Izmantotie resursi:
Главные новости - Газета.Ru