Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Baumanim Portugāles posma pirmajā dienā uzvara un avārija

Baumanim Portugāles posma pirmajā dienā uzvara un avārija
Jānis Baumanis. Foto: Toms Banks

Jānis Baumanis nodemonstrējis pārliecinošu ātrumu Eiropas rallijkrosa čempionāta Portugāles posma pirmajā dienā, vienā no braucieniem uzvarot un sasniedzot ātrāko laiku arī summā, bet otrajā piedzīvojot sadursmi ar savu galveno sāncensi Antonu Marklundu.

Montalegres trasē šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīts sezonas piektais no septiņiem posmiem "Euro RX1" klasē, un tas risinās paralēli pasaules čempionāta dubultposmam. Eiropas čempionāta braucējiem sestdien notika brīvie treniņbraucieni, kā arī pirmais un otrais priekšbrauciens jeb hīti.

Jau treniņā starp 13 braucējiem "#Yellowsquad" vienību pārstāvošais Baumanis bija ātrākais, apli veicot 41.927 sekundēs. Pirmajos priekšbraucienos latviešu sportists startēja pirmajā sacīkstē kopā ar Enco Idi, Tamasu Karai un Dariušu Topolevski. Baumanis jau pirmajā līkumā pēc starta nonāca vadībā, aizvadīja tīru braucienu un uzvarēja ne vien savā sacīkstē, bet arī pirmo priekšbraucienu summā. Aiz viņa ierindojās Ide, kurš bija 2.2 sekundes lēnāks, bet 3.7 sekundes atpalika sezonas līderi Marklundu.

Otrajos priekšbraucienos trešajā sacīkstē Baumaņa pretinieki bija Marklunds, Ulrihs Linnemans, Mario Barbosa un Topolevskis. Baumanis bija otrajā pozīcijā un sacentās par uzvaru ar Marklundu, kurš bija nokļuvis vadībā. Mūsu pilots džokerī iebrauca apli ātrāk, bet, kad pamattrasē atgriezās Marklunds, abi piedzīvoja sadursmi. Baumaņa "Peugeot 208" automobilis sagriezās un tika pamatīgi bojāts, sportists gan aizbrauca līdz finišam, tomēr rezultāts bija sabojāts. Pateicoties uzvarai pirmajā hītā, Baumanis pēc pirmās dienas ir trešais.

Otro priekšbraucienu summā uzvarēja Ide, Marklunds viņam zaudēja sekundi, bet pusotru sekundi lēnāks bija un trešo vietu ieņēma Linnemans.

Izšķirošie notikumi, ieskaitot pusfinālus un finālu, Portugālē tiks aizvadīti svētdien. Pirms tam kopvērtējumā Marklunds var lepoties ar 26 punktu pārsvaru pār otrajā vietā esošo Baumani.


Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.
Kalle Rovanpera. Foto: wrc.com

Rovanpera ātrākais Kenijas WRC rallija testu ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta ceturtais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar testu ātrumposmu, kurā ātrāko rezultātu sasniedza 2022. un 2023. gada WRC čempions Kalle Rovanpera.