Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

LAF Rallija komisijai būs jauns vadītājs

LAF Rallija komisijai būs jauns vadītājs
Peters Solbergs un Jānis Krastiņš. Foto: Raimonds Volonts

Kopš 2009.gada Latvijas automobiļu federācijas (LAF) rallija komisiju (RK) vadīja Jānis Krastiņš, taču nu kļuvis zināms, ka Krastiņš uz ceturto termiņu vairs nepretendēs.

2017.gada decembra izskaņā Latvijas automobiļu federācijas (LAF) Rallija komisijas (RK) biedru pilnsapulcē Jānis Krastiņš tika pārvēlēts par rallija komisijas vadītāju uz vēl vienu ciklu, kas noslēgsies šī gada decembrī. Kopā Jānis RK vadīja

Jānis atklāja, ka šī brīža RK izvirzītais kandidāts jaunajam vadītāja amatam būs Voldemārs Kalve, taču no biedru vai braucēju vidus var tikt izvirzīts jebkurš cits kandidāts, par kuru tiks balsots 27.novembrī, kad notiks kopsapulce, kurā tiks ievēlēta jaunā RK padome.

Krastiņš piebilda, ka RK vajadzīgas jaunas asinis, kur jaunajam vadītājam jānāk klajā ar jaunām idejām, jo ar katru brīdi pasaule mainās un iet uz priekšu, un arī sports attīstās straujiem soļiem, tāpēc RK vajadzīgas jaunas vēsmas, jaunas idejas, kas varētu celt LAF un RK līmeni un prestižu.

''Pretendentam, kurš būtu gatavs kļūt par RK vadītāju, būs jāspēj organizēt RK dzīve, jārūpējas par to, lai būtu rallija organizatori, lai veiksmīgi varētu tikt aizvadīts rallija čempionāts, lai sportisti attīstītos tehniski, lai nebūtu pārkāptas drošības prasības, lai sezonas beigās būtu gada apbalvošanas pasākums u.t.t. Darba būs daudz, tāpēc pretendentiem jābūt tādiem, kuri to grib un kuri ir gatavi strādāt. Savā vārdā gribu teikt lielu paldies visiem sportistiem, komandām, rallija organizatoriem, funkcionāriem, sponsoriem un LAF darbiniekiem par doto iespēju vadīt RK. Jā, bija lietas, kas nav sanākušas, bet tajā pašā laikā arī tika paveiktas lielas lietas. Prom no autosporta neiešu, jo palīdzēšu Raimondam Strokšam un RA Events, kur kopā centīsimies panākt to, lai Latvijā varētu aizvadīt pasaules rallija čempionāta posmu, kas arī bija mans sapnis, kad sāku strādāt RK,'' nobeidz Jānis Krastiņš.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.