Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Hirvonens pievienojas ''Citroen'' un Lēbam

Hirvonens pievienojas ''Citroen'' un Lēbam
Sebastjans Lēbs un Miko Hirvonens tagad būs komandas biedri
Foto: www.wrc.com

Šodien ''Citroen'' rallija komanda paziņoja, ka nākamgad līdzās Sebastjanam Lēbam komandā brauks somu sportists Miko Hirvonens.

Jau ilgāku laiku rallija forumos izskanēja informācija, ka Sebastjans Ožjē nav apmierināts ar sev komandā atvēlēto lomu – otrais pilots. Ik pa laikam starp Lēbu un Ožjē bija vērojamas un dzirdamas nesaskaņas, kas noveda līdz runām par to, ka Ožjē, kuram līgums ar ''Citroen'' bija vēl uz diviem gadiem, varētu pamest franču vienību. Tuvojoties rallija sezonas beigām, runas pieauga, līdz šodien ''Citroen'' oficiāli paziņoja, ka Lēba komandas biedrs 2012.gadā būs Miko Hirvonens.

''Lai arī mums ar Ožjē un viņa stūrmani līgums bija noslēgts līdz 2013.gada beigām, mēs nolēmām pārtraukt mūsu sadarbību jau pēc šī gada,'' teikts komandas paziņojumā. ''Viņiem šogad bija laba sezona ''Citroen'' vienībā – piecas uzvaras un trešā vieta pilotu ieskaitē. Taču šobrīd varam paziņot, ka esam priecīgi savā komandā pieņemt Miko Hirvonenu un Jarmo Lehtinenu. Viņi pēdējos četrus gadus bija mūsu sīvākie konkurenti, taču tagad kopā raugāmies uz veiksmīgu sadarbību. Miko ir talantīgs braucējs, un viņa pieredze un zināšanas mums noteikti ļaus saglabāt ražotāju kausu arī nākamajā sezonā.''

Atgādināsim, ka Lēbs šogad izcīnīja astoto čempiontitulu pēc kārtas, bet otrais WRC rallija kopvērtējumā palika Miko Hirvonens.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


, 2011-11-16 22:29, pirms 12 gadiem
tagad skaidrs Loēbs būs pirmais pilots un ļaus viņam uzvarēs bez spriedzes un Hirvonenu izmantos, lai novāktu putekļus no ceļa
, 2011-11-16 22:36, pirms 12 gadiem
Cik ta ilgi Lēbs vairs brauks. Tad, kad beigs karjeru, tad viņa komandas līdera lomu ieņems Hirvonens.
, 2011-11-16 22:39, pirms 12 gadiem
Oho ho Hirvonens bus otrais pilots =)
, 2011-11-16 22:53, pirms 12 gadiem
Nesaprotu kā Miko var piekrist šādam darījumam, esmu vislielākais Miko fans un pēc manām domām viņa vieta ir Ford, nevis Citroen, protams var saprast arī Miko, viņa kāre pēc titula ir liela, bet kamēr loebs brauks , tikmēr viņš būs 2 pilots un komanda ar viņu nerēķināsies tā kā ar lēbu.
Ļoti žēl, tagad rallijs kļūs vēl neinteresantāks
, 2011-11-16 23:14, pirms 12 gadiem
ansis15 rakstīja: Nesaprotu kā Miko var piekrist šādam darījumam, esmu vislielākais Miko fans un pēc manām domām viņa vieta ir Ford, nevis Citroen, protams var saprast arī Miko, viņa kāre pēc titula ir liela, bet kamēr loebs brauks , tikmēr viņš būs 2 pilots un komanda ar viņu nerēķināsies tā kā ar lēbu.
Ļoti žēl, tagad rallijs kļūs vēl neinteresantāks
Nu Miko nākamā sezona norakstīta(cīņā par titulu), bet ja skatās no otras puses, redzēs, kā tagad ies Jari-Mati, jo nu sezonas otrajā pusē viņš bija ātrāks par Hirvonenu. Bet kas ar Ožjē? Kautkur dzirdēju, ka šis iešot uz Ford. Tad redzēs, kurš tur būs numur viens. Jo kā jau teicu, pagājušajā sezonā tiešām patika Latvala.
, 2011-11-16 23:17, pirms 12 gadiem
Ka besī tā Citroen komanda, kurā pilotiem neļauj attīstīties, sabojāja dzīvi Sordo, arī Ožjē, tagad grib arī Miko iznīcināt...
, 2011-11-16 23:20, pirms 12 gadiem
Nu ja Citroen izturēsies vienlīdzīgi pret abiem pilotiem ta Miko būs ieguvējs, bet nu paskatoties kas notikās ar Ožjē, Sordo un laikam arī ar Duvālu, kkā neticās.
Tgd lielākais jautājums kas būs Latvalas komandas biedrs, it kā labākie tirgū tgd ir Ožjē un Pēteris, bet tiem abiem klīst baumas par VW, ta ticamākais ka būs Tanaks kuram ir līgums ar M-Sport, vai arī Ostbergs
, 2011-11-16 23:33, pirms 12 gadiem
Nevar iedomāties Hirvonenu nekur citur kā tikai Ford
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-17 08:17, pirms 12 gadiem
Ožjē toč nebūs Ford pilots,to jau Malkolms pateica. Nu kas var ieņemt Miko vietu- nav jau kandidātu tirgū!! Kā jau trakaiskrabis rakstīja, vai nu Tannaks vai Ostbergs. Pēteri nevienam nevajag. WRC mājaslapā intervijā Malkolms stāsta par Ford vīziju WRC, nu ja Ožjē tai neder, tad Pēteris ne tik..
Gribētos dzirdēt Hirvonena komentāru par tādu izvēli. Vai nu viņš cer uz Lēba aiziešanu kaukad un kļūt par pirmo nummuru, vai arī tika piedāvāts labs piķis. Kā teikt-kā cīnīties ar niknāko konkurentu:nopērkot to!! Nu kur vēl labāku otro nummuru kā Miko, pāgājušgad Meksikā viņam pārtrūka 26 finišēto ralliju sērija,šogad iztāšanās tikai GB. Un pēc jaunajiem nākamā gada starta kārtības noteikumiem Citroen viņu izmantos tikai kā ceļa attīrītāju. Tiešām nesaprotu, ko Hirvonens domā- vai jau atmetis titulam ar roku, un brauks tikai prieka pēc. Nedomāju, ka viņš nesaprot - Citroen stratēģiju, Kesnels arī teica- labs komandas spēlētājs būs! Varbūt viņam tomēr k-kas neštimēja Fordā, jo dažas reizes Miko ir izteicies,ka komanda kļūdās ar regulējumiem,kā tas bija 2009 gadā GB, kad vienā dopā Miko zaudēja padsmit sekundes, Malkolms teica tad- viņam tikai tā šķiet(viss bija kārtībā).Kas to zin kā tur bija. Šogad Somijā arī viņu auto sāpīgi pievīla mājas rallī.
Nu ko- tad jau pēc patreizējās situācijas vienīgais konkurents Lēbam ir Latvala. Ja tehnika nepieviļ- viņam ir visas iespējas , lai veicas!!!
Ožjē atliek VW, ļoti negribētos-lai tāds talants paliktu bez braukšanas, bet var jau būt Malkolms vēl pārdomās...
, 2011-11-17 09:55, pirms 12 gadiem
Šobrīd vēl nav pilnīgi nekādas skaidrības vai Ford piedalīsies 2012.gada čempionātā. Pareizāk sakot, vai "lielais" Fords izlems, ka rallijs būs tas sporta veids, kuru tas izvēlās par savu motorsportu. Plus vēl tas, ka tinas nost lielais, it kā 8 ļimonu vērtais, M-Sporta sponsors "Abu Dhabi". Tā ka "Forda" perspektīvas WRC ir ļoooti neskaidras.
Kas attiecas uz "Citroen". Tur viss ir skaidrs. Kesnela favoriits bija Ogiers, jo var teikt, ka tieši Kesnels viņu aizvilka liidz "Citroen" komandai, kamēr Loebs bija/ir iepriekšējā šefa Frekelina "produkts". Vot i izdomāja Kesnels, ka pietiek ar Loebu, laiks būtu viņa džekam rullēt. A tikmēr - VW piedāvāja Loebam labu ciparu, sausījās augstāki "Citroen" bosi un Loebs izlika razkladu - vai nu es ar saviem 7 vai 8 tituliem eju spodrināt VW brendu plus iegrābju piķi vai arī jums, džeki ir šanses, ka "Citroen" tiek pie 10 tituliem, bet tad man neviens šajā komandā garām nebrauks un šitās sejas - Kesnelu un Ogieru es vairs negribu redzēt. Rezultāts ir uz sejas - Kesnelam un Ogieram ar celi d...ā.
Hirvonens. Ir tas tipāžs, kas nekad nebūs uzvarētājs. Nu nav viņā tā "slepkavas instinkta", nav. Un pēc idejas viņa karjerai vajadzēja beigties jau 2004.gadā. Bet viņam ir ideāls menedžeris - Timo Joukhi. Ja nebūtu šī keksa diezin vai kāds ārpus Somijas zinātu par Makkinenu, Kankunenu, Roavnperu, Gardemaisteru, Latvalu. Nu un uz šī fona, kad ar Fordu nekādas skaidrība (plus vēl nav zināms, kas bija rakstīts "Ford" un Hirvonena kontraktā - ka tik neizrādās, ka tas jau iepriekš bija nolīgts, ka šis gads Hirvonenam ir pēdējais), turpināt braukt WRC, ar lābāko mašīnu, pelnīt par to pieklājīgu kāpostu - tas vispār ir izredzētā statuss. Jā, jātmet cerības par čempiona titulu. Bet to jau tāpat nav bijis visus šos gadus.
, 2011-11-17 10:05, pirms 12 gadiem
eddy707 rakstīja: Nu Miko nākamā sezona norakstīta(cīņā par titulu), bet ja skatās no otras puses, redzēs, kā tagad ies Jari-Mati, jo nu sezonas otrajā pusē viņš bija ātrāks par Hirvonenu. Bet kas ar Ožjē? Kautkur dzirdēju, ka šis iešot uz Ford. Tad redzēs, kurš tur būs numur viens. Jo kā jau teicu, pagājušajā sezonā tiešām patika Latvala.
Jā, itkā tagad Jari-Mati būs visas priekšrocības, tas gan +, es dzirdēju, ka esot izvēle, Ford vai WW, kuri sāks braukt ieksaitē 2013 gadā.
, 2011-11-17 10:22, pirms 12 gadiem
Cerams , ka Hirvonena pariešana uz Citroen komandu viņiem neatnesīs neveiksmi ! - )) Nekas personīgs pret viņu nav , bet kautkā nav tam džekam sportiskās veiksmes !
, 2011-11-18 16:47, pirms 12 gadiem
Boxy rakstīja: Ka besī tā Citroen komanda, kurā pilotiem neļauj attīstīties, sabojāja dzīvi Sordo, arī Ožjē, tagad grib arī Miko iznīcināt...
Ak jē...varbūt pasaki, ko tādu tad citroni sabojāja Sordo? Lēbs viņam kabināja visos grants posmos bez variantiem, un tad, kad sezonas beigās šis jau bija parasti krietni atpalicis (asfaltnieki parasti nāk sezonas otrajā pusē), dažas reizes (uzsveru DAŽAS) reizes lika šim palaist Lēbu priekšā...nu ko vēl tik ļoti? Varbūt citrona bosi vainīgi, ka Sordo ir nekonkurētspējīgs pa grunti? Ā un kā tad komentētu Forda izdarības ar Latvalu???
, 2011-11-19 00:00, pirms 12 gadiem
gribētos redzēt kur tad ožērs braux. bet ta vai ta priex dzirdet ka hirvonens braux citroen loebam bus labi
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.