Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

''Toyota'' rallija komandas boss ar vēsturisko ''Toyota Celica GT-4'' auto uzvar Somijas rallijā

''Toyota'' rallija komandas boss ar vēsturisko ''Toyota Celica GT-4'' auto uzvar Somijas rallijā
Jari-Mati Latvala. Foto: Jouni Laakso

Pasaules rallija čempionāta (WRC) ''Toyota'' komandas vadītājs Jari-Mati Latvala ar 1988.gada ''Toyota Celica GT-4'' automašīnu izcīnīja pārliecinošu uzvaru Somijas ''Mesikämmen'' rallijā.

53 kilometrus garajā rallijā, kas notika blakus Latvalas ģimenes komandas bāzei, Latvala bija ātrākais visos četros ātrumposmos, tuvāko sekotāju Villi Hautamaki (''Mitsubishi Lancer Evo IX'') apsteidzot gandrīz par divām minūtēm. Trešais palika Juka Ketomaki (''Mitsubishi Lancer Evo VII'').

''Perfekta diena. Mums bija jauki ziemas apstākļi, tāpēc bija jautri braukt. Man tas patiešām pietrūka šīs izjūtas,'' saka 18 WRC posmu uzvarētājs Latvala, kura vidējais ātrums pirmajā 5,99 kilometrus garajā posmā bija 141,4 km/h, bet visā rallijā – 120,1 km/h.

Šis paralēli bija arī Somijas vēsturiskā rallija čempionāta pirmais posms. Bez Latvalas uz starta izgāja arī viņa 64 gadus vecais tēvs Jari Latvala, kurš trasē devās ar identisku ''Toyota Celica GT-4'' rallija mašīnu. Pēdējo reizi abi kopā vienās rallija sacensībās startēja pirms 17 gadiem.

Latvala seniors šajā rallijā izcīnīja 11.vietu absolūti, bet vēsturisko automašīnu klasē Jari Latvala palika ceturtais, savam dēlam zaudējot gandrīz četras minūtes. Pirms noslēdzošā posma Latvala seniors bija trešais, taču pēdējā posmā trešā vieta tika zaudēta.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.J.M.LatvalaToyota Celica GT-426:30.2
2.V.HautamakiMitsubishi Lancer Evo IX+1:59.1
3.J.KetomakiMitsubishi Lancer Evo VII+2:12.6
4.P.Keski-KorsuFord Fiesta S2000+2:35.8
5.M.LemmettiBMW M3 E36+2:49.4
6.K.KiviniemiMitsubishi Lancer Evo X+3:06.5

Foto: wrc.com

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.
Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.