Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Sesks Spānijas WRC treniņos savā klasē sestais

Sesks Spānijas WRC treniņos savā klasē sestais
Foto: FIAERC.com

Ar 4,31 kilometrus garo Shakedown asfalta ātrumposmu startējis Spānijas WRC rallijs, kurā mēs varam noskaidrot gan WRC čempionu, gan arī noteikti noskaidrosim JWRC čempionu. Treniņos ātrāko laiku uzrādīja galvenais pretendents uz WRC čempiontitulu Sebastjans Ožjē.

Treniņos ātrākos laikus uzrādīja abi titula pretendenti – ātrākais bija Sebastjans Ožjē, kuram 0,2 sekundes zaudēja Elfins Evans, kamēr trešā vieta Tjerī Noivilam. 10.vietu ieņēma spānis Nils Solans, kuram šī ir debija pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' stūres. Sportists šajā posmā aizstāj franču rallija braucēju Pjēru Luisu Lubēru, kuram šī sezona savainojuma dēļ ir beigusies. 11.vietu ieņēma Olivers Solbergs (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kuram šis šogad ir trešais WRC posms pie WRC auto stūres.

Starp R5 klases mašīnām ātrākais bija Nikolajs Grjazins, kurš šajā rallijā pēc ilgāka laika startē ar ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu. 1,1 sekundi viņam zaudēja Eriks Kamilli, bet 1,3 sekundes atpalika Tēmu Suninens, kuram šis ir pirmais rallijs pie ''Hyundai i20 N Rally2'' stūres.

JWRC klasē, kurā šajā posmā tiks noskaidrots čempions, ātrākais bija Džons Armstrongs, bet sestie sešu braucēju konkurencē palika Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri Armstrongam zaudēja 1,8 sekundes. Taču, protams, visa galvenā cīņa sāksies rīt.

Pavisam kopā sportistiem trīs dienās būs jāveic 17 ātrumposmi (280 km). Sacensības ar pirmajiem sešiem dopiem sāksies piektdien.

Situācija kopvērtējumos:
WRC
Ožjē, divus posmus pirms sezonas beigām, šobrīd atrodas situācijā, kad viss ir viņa paša rokās. Šobrīd franču braucēja pārsvars pār komandas biedru Elfinu Evansu ir 24 punkti. Tomēr izšķirošais skaitlis ir 30, jo tā ir punktu starpība, kas Ožjē pēc Spānijas rallija ļaus kļūt par astoņkārtējo čempionu. Tas nozīmē, ja Ožjē Spānijas rallijā par sešiem punktiem apsteigs Evansu, čempiontituls būs viņa. Tikmēr Toyota ražotāju kausu sev izcīnīs tad, ja uzvarēs kāds no Toyota braucējiem, bet otra mašīna finišēs Top 6. Protams, pastāv arī citas iespējas, kā izcīnīt ražotāju kausu.

JWRC
Šobrīd līderis ir Pajari (91), kuram seko Armstrongs (88) un Sesks (77). Ņemot vērā, ka sezonas kopvērtējumā tiek skaitīti četri labākie rezultāti un sliktākais tiek atmests, tad šobrīd pirms Spānijas posma līderis ir Armstrongs (88), kuram seko Pajari (83) un Sesks (69). Kā ik katru gadu, tad šoreiz arī Spānijā sportisti cīnīsies par dubultpunktiem. Līdz ar to, uzvarot rallijā, ekipāža iegūs 50 punktus (Otrā vieta 36 punktus, trešā - 30). Taču uz galda vēl likti 17 punkti par uzvarām ātrumposmos. Līdz ar to maksimālais punktu skaits, ko šajā rallijā var izcīnīt, ir 67 punkti!


Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.