Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Pēc Igaunijas rallija pirmās dienas Bergmanis savā klasē 2.vietā

Pēc Igaunijas rallija pirmās dienas Bergmanis savā klasē 2.vietā
Bergmaņa automašīnas jaunais dizains

Piektdien aizvadīta Raplas rallija pirmā diena, kas ir Igaunijas rallija čempionāta 3.posms. Pēc tās līderis ir igaunis Prīts Koiks, bet no latviešu braucējiem augstajā sestajā vietā ir Edijs Bergmanis.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi (24,38) kilometri.

Uzvarot divos no četriem ātrumposmiem, līderis pēc pirmās dienas ir Prīts Koiks (''Ford Fiesta Rally2''), kuram 14,3 sekundes zaudē Gregors Jēts (''Škoda Fabia Rally2 evo''), bet 14,9 sekundes atpaliek Vladas Jurkevičius (''Škoda Fabia Rally2 evo''). Visi trīs braucēji trasē devās ar R5 tehniku.

Augsto sesto vietu absolūti un otro EMV5 klasē ieņem Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis (''Mitsubishi Lancer Evo IX''). Savas klases līderim Timu Korgem (''Mitsubishi Lancer Evo X'') Bergmanis zaudē 12,1 sekundi. 18.vietu absolūti un septīto klasē ieņem Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs (''Mitsubishi Lancer Evo VIII'').

EMV4 klasē septītais ir ASRT komandas pilots Gils Membrado, bet desmitais - latviešu BMP komandas braucējs Kerems Kazans, kura stūrmanis šajā rallijā ir Andris Mālnieks.

Sacensību otrajā dienā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (78 km).

Rallija rezultāti:


Inguna Grišāne. Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Inguna Grišāne: "Nākamais solis ir minirallijs"

Par spīti stereotipam, ka autosports  - tā ir vīriešu pasaule, ir sievietes, kas pierāda pilnīgi pretējo, sacensību trasē jūtas kā zivs ūdenī un nereti izrādās ātrākas arī par stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tāda ir arī Inguna Grišāne, šī gada pirmās vietas ieguvēja Dāmu klasē gan Rīgas Ziemas kausā, gan Kurzemes Ziemas kausa izcīņā.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.