Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

2019.gada Latvijas rallija čempions Solbergs atkal tiek pie iespējas startēt ar WRC auto

2019.gada Latvijas rallija čempions Solbergs atkal tiek pie iespējas startēt ar WRC auto
Olivers Solbergs pie WRC auto stūres

2003.gada pasaules rallija čempiona (WRC) Petera Solberga 19 gadus vecais dēls Olivers Solbergs Spānijas WRC posmā startēs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnu.

Šogad Solbergs paralēli startēt WRC un WRC2 klasēs, taču pagaidām sezona talantīgajam sportistam nav tā veiksmīgākā - šogad Olivers no septiņiem WRC posmiem finišu spējis sasniegt vien divos, izstājoties gan tehnisku iemeslu dēļ, gan arī piedzīvojot avārijas. Šīs sezonas labākais Solberga rezultāts ir septītā vieta ziemas Lapzemes rallijā, kur sportists debitēja pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' stūres.

Spānijas rallijā Solbergs trešo reizi šogad WRC posmā startēs ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' automašīnu. Šī Solbergam būs debija ar WRC auto WRC asfalta posmā. Jāpiebilst, ka jūnija vidū 19 gadus vecais pilots ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' jau startēja asfalta rallijā, kur Itālijas ''Rally di Alba'' rallijā viņš izcīnīja uzvaru WRC klasē.

''Fantastiski būt atpakaļ pie WRC auto stūres,'' iesāk 2019.gada Latvijas rallija čempions Olivers Solbergs. ''Kad šī gada sākumā braucu ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'' Itālijas rallijā, pieredze bija vienkārši satriecoša. Protams, ļoti, ļoti gaidu šo ralliju. Tas būs lielisks izaicinājums. Kā mēs zinām, šīs paaudzes automašīnas strauji tuvojas noslēgumam, tāpēc šīs būs vienas no pēdējām sacīkstēm ar šīm automašīnām. Man ir patiesa privilēģija, ka atkal varēšu braukt ar WRC auto. Zinu, ka daudz runāju par saviem sapņiem un to piepildīšanos, taču tas ir vēl viens sapnis. Jāsaka lielu paldies Hyundai Motorsport komandas vadītājam Andrea Adamo un Hyundai komandai.''

"Protams, kā daļā no Olivera karjeras veidošanas procesa ir svarīgi ļaut viņam ar WRC automašīnu nobraukt vairāk kilometrus uz asfalta," iesāk Andrea Adamo. ''Spānijas rallijs, visticamāk, ir vienas no sacensībām, kas WRC kalendārā paliks arī nākotnē, tāpēc tā viņam ir labākā iespēja.''

Jāpiebilst, ka Adamo Solbergam izvirzījis ultimātu. "Olivera mērķis Spānijā ir pabeigt ralliju, un mēs vienojāmies, ka par jebkuru ātrumposmu, kuru viņš nefinišēs, viņš nedēļu pavadīs, strādājot par mehāniķi ''Hyundai Motorsport''.

Izmantotie resursi:
All rallying. One source.


, 2021-09-14 06:26, pirms 3 gadiem
Un kādu mehu jāsēdina pie WRC stūres, lai Olivers viņam paskrūvē riteņus Tas būtu smieklīgi.
Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.