Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Igaunis Ots Tanaks izcīna uzvaru Zviedrijas WRC rallijā

Igaunis Ots Tanaks izcīna uzvaru Zviedrijas WRC rallijā
Ots Tanaks. Foto: M-Sport

Ar igauņu sportista Ota Tanaku uzvaru svētdien noslēdzies pasaules rallija čempionāta 2.posms, Zviedrijas rallijs. Otro vietu izcīnīja Kreigs Brīns, bet trešais palika Tjerī Noivils.

Pēc sacensību pirmās dienas vadībā bija Kreigs Brīns, kurš lieliski izmantoja savu starta pozīciju, trasē dodoties jau pa attīrītu trasi. 2,6 sekundes viņam zaudēja Ots Tanaks, bet 11,2 sekundes atpalika Esapeka Lapi.

Sacensību otrajā dienā priekšpēdējā posmā notika līderu maiņa, kur vadību pārņēma Tanaks. Dienas izskaņā viņš par 8,6 sekundēm bija priekšā Brīnam, bet par trešo vietu cīnījās Tjerī Noivils un Kalle Rovanpera. Diemžēl 13.dopā nepaveicās Esapekam Lapi, kurš pēc riepas defekta izlidoja no trases un iesēdās kupenā. Tur somu sportists zaudēja vairāk nekā septiņas minūtes. Jāatzīmē, ka līdzīgas problēmas ar riepām bija arī Tanakam un Brīnam, kuri, par laimi, nezaudēja daudz laika. Kā vēlāk atzina Pirelli, tad šāds defekts varēja rasties pēc tam, kad riepās bija par mazs spiediens.

Svētdien dienas pirmajā dopā, kas vēl tika aizvadīts daļēji pa tumsu, ātrākais bija Rovanpera, kurš pietuvojās trešajā vietā esošajam Noivilam līdz 1,1 sekundei. Tikmēr Tanaks spēja palielināt pārsvaru pār Brīnu līdz 11,6 sekundēm. Nākamajā dopā, kas bija tas pats, kuru sportisti veica no rīta, ātrāks par visiem bija Noivils, kurš pārsvaru pār Rovanperu palielināja līdz 7,1 sekundēm. Tikmēr Brīns nedaudz sadeldēja pārsvaru un pirms noslēdzošā Power Stage posma no Tanaka atpalika 8,5 sekundes.

Taču pirms noslēdzošā dopa noskaidrojās, ka Brīns saņēmis desmit sekunžu sodu par to, ka sabīdīšanās zonā viņš iebrauca minūti par vēlu, tādējādi atkrītot uz trešo vietu, atdodot otro pozīciju Noivilam. Tas tika darīts apzināti, lai ļautu Noivilam, kurš ir pilnas sezonas braucējs, izcīnīt vairāk punktus.

Noslēdzošajā Power Stage posmā ātrākais bija Lapi, kurš izcīnīja papildus piecus punktus. Taču uzvaru kopvērtējumā nosargāja Tanaks, kuram šī bija 18.uzvara karjerā! Otrais beigās palika Brīns, bet trešais Noivils, jo noslēdzošajā dopā Noivils nedaudz kļūdījās un zaudēja laiku, tādējādi kopvērtējumā atkrītot uz trešo vietu.

Rallija rezultāti:

Kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.O.Tanaks41
2.K.Rovanpera38
3.T.Noivils32
4.E.Evans29
5.S.Ožjē26
6.K.Brīns19

, 2023-02-12 22:56, pirms gada
Var tikai apsveikt Tanaku un Ford, un respect, Fordam, ka neskatoties uz nodevību šo esitpoisu paņēma pie sevis.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.