Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Debiju "World RX" šonedēļ piedzīvos jaunais "Lancia Delta" elektriskais auto

Debiju "World RX" šonedēļ piedzīvos jaunais "Lancia Delta" elektriskais auto
Foto: GCK

Šajā nedēļas nogalē gaidāmajā pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Nirburgringas trasē debiju pieredzēs jaunais elektriskais sacīkšu auto "Lancia Delta Evo-e RX", ko radījusi komanda "GCK Motorsport".

Pirms gada francūža Gerlāna Šišerī vadītā vienība paziņoja par plānu uz leģendārās “Lanci Delta” automašīnas bāzes radīt jaunajiem tehniskajiem noteikumiem atbilstošu RX1e klases sacīkšu spēkratu. Tagad pienācis laiks šī auto debijai pasaules čempionātā.

Šonedēļ Vācijā risināsies sezonas noslēdzošais posms. Ierasto sastāvu papildinās Šišerī ar savu jauno auto, taču viņš nebūs vienīgais šīs sezonas jaunpienācējs. Šajā posmā atgriešanos pēc gada pārtraukuma piedzīvos Antons Marklunds. Zviedru pilots šosezon cīnījās ar Jāni Baumani par titulu Eiropas rallijkrosa čempionātā RX1 klasē un kļuva par čempionu. Viņš pievienojies “All-inkl.com Muennich Motorsport” komandai un startēs ar “Seat Ibiza RX1e” automobili.

Savulaik “Lancia Delta” bija labi zināma pasaules rallija čempionātā. Pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito sākumā ar to izdevās gūt lielus panākumus. Piecas reizes Itālijas automobiļu rūpnīca uzvarēja ražotāju vērtējumā, bet trīs reizes ar šo auto tika izcīnīti titulu arī braucēju ieskaitē. Tā laika notikumu iespaidā Šišerī arī radās ideja šādam rallijkrosa projektam.

Spēkrats tapis Francijas vidienē esošajā “GCK Performance” darbnīcā. Šasijas radīšanai esot patērēts 12 tūkstoši stundu. Auto aprīkots ar diviem elektriskajiem motoriem, kas attīsta 500kW jaudu, un tas pielīdzināms 680 zirgspēkiem. Pēdējo reizi pasaules čempionātā Šišerī startēja pirms gada tepat Nirburgringā.

Izmantotie resursi:
4rati.lv


, 2022-11-10 21:47, pirms gada
Kas šajā auto ir izmantots no vecās Deltas, ja neskaita nosaukumu?
, 2022-11-10 22:20, pirms gada
Nostaļğisks auto. Ar prieku skatos vēsturisko auto rallija apskatu rullīśus. Tik daudz entuziasti uztur pie dzīvības episkus auto.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.