Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Safari WRC rallijā startēs 91 gadu vecs pilots

Safari WRC rallijā startēs 91 gadu vecs pilots
Sobjeslavs Zasada. Foto: fiaerc.com

Pēc gandrīz ceturtdaļgadsimta pārtraukuma uz starta rallija sacīkstēs gatavojas atgriezties poļu pilots Sobjeslavs Zasada, kurš savā karjerā savulaik trīs reizes kļuva par Eiropas čempionu. Šobrīd viņam ir jau 91 gads.

Profesionālās autosacīkstēs Zasada nav braucis kopš 1997. gada, kad turpat Kenijā piedalījās pasaules rallija čempionāta posmā “Safari Rally”, toreiz ar “Mitsubishi Lancer Evo III” izcīnot otro vietu PWRC klasē un ieņemot 12. pozīciju absolūtajā ieskaitē. Pēdējo pilno sezonu sportists piedzīvojis pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

Šogad Safari rallijs atkal atgriezies WRC kalendārā, un sacīkstes notiks jau šī mēneša otrajā pusē, no 23. līdz 27. jūnijam. Zasada ir viens no pasaules čempionāta ieskaites dalībniekiem, un startēs viņš ar “M-Sport Poland” sagatavotu pilnpiedziņas “Ford Fiesta Rally3” automašīnu.

“Es izlēmu piedalīties Safari rallijā, jo man ir ļoti interesanti uzzināt, kādas ir šāda veida sacensības mūsdienās,” skaidro Zasada. “Uz ralliju nebraukšu atpūsties, man joprojām pietiek spēka, lai izaicinātu sevi. Zinu, ka kopš mana pēdējā starta Safari rallijā 1997. gadā daudz kas ir mainījies, un vienīgā lieta, kas palikusi nemainīga, ir Kenijas ceļi. Ticu, ka varu sasniegt finišu.”

Par Eiropas čempionu rallijā Zasada kļuva 1966., 1967. un 1971. gadā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2021-06-10 20:40, pirms 3 gadiem
Wow! Visu cieņu kaut vai tikai par uzdrīkstēšanos! 👍
, 2021-06-11 12:40, pirms 3 gadiem
Mācījos pareizi braukt pēc viņa grāmatas "Drošs ātrums".
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!
Sebastjēns Ožjē. Foto: Martin Hlinka

Uz WRC posmu Horvātijā trasē atgriezīsies Ožjē un Mikelsens

Ir publicēts pasaules rallija čempionāta ceturtā posma "Rally Croatia" dalībnieku saraksts, kurā atrodamas 68 ekipāžas. Pēc divu posmu izlaišanas uz starta atkal izies Sebastjēns Ožjē un Andreass Mikelsens.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.