Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sordo atgriežas WRC, Solbergs nosūtīts atpakaļ uz WRC2 klasi

Sordo atgriežas WRC, Solbergs nosūtīts atpakaļ uz WRC2 klasi
Foto: Hyundai Motorsport

No 19. līdz 22. maijam gaidāmajā pasaules rallija čempionāta posmā Portugālē startēs 100 ekipāžas. Uz starta "Rally1" klasē šajā reizē būs jau 12 mašīnas.

Šī būs pirmā reize sezonā, kad uz starta stāsies 12 šādi spēkrati, jo Montekarlo rallijā un Horvātijā “Rally1” klasē brauca 11 ekipāžas, bet Zviedrijā – tikai desmit.

“M-Sport Ford” vienība kļuvusi par pirmo, kas vienā posmā piedalīsies ar piecām “Rally1” mašīnām, jo līdz ar regulārajiem braucējiem Kreigu Brīnu, Adrijēnu Furmo un Gasu Grīnsmitu cīņā dosies arī Pjērs-Luī Lubē un Sebastjēns Lēbs. Rallija leģendai Lēbam tas būs pirmais rallijs kopš uzvaras Montekarlo.

Tāpat pirmo posmu kopš Montekarlo rallija aizvadīs Sebastjēns Ožjē, kurš toreiz spraigi cīnījās par uzvaru, bet palika otrais. “Toyota” sastāvā viņš pievienosies sezonas līderim Kallem Rovanperam, Elfinam Evansam un Takamoto Katsutam. “Toyota” arī apsver iespēju sezonas otrajā pusē startēt ar piecām mašīnām, taču tas vēl nav apstiprināts.

“Hyundai” vienība, kas Horvātijā demonstrēja progresu, Portugāles posmā startēs ar Otu Tanaku un Tjerī Noivilu, kā arī Daniju Sordo, kuram tas būs pirmais WRC posms sezonā. Olivers Solbergs pirmo reizi šosezon brauks ar “Rally2” klases auto.

WRC2 ieskaitē ļoti iespaidīgs dalībnieku sastāvs, jo gatavojas startēt 41 ekipāža. “Hyundai” vienībai tas būs pirmais starts šajā klasē šosezon – sastāvā ne vien Solbergs, bet arī Tēmu Suninens un Fabricio Zaldivars. Cīņā dosies arī tādi spēcīgi piloti kā Andreass Mikelsens, Marko Bulasija, Kajetans Kajetanovičs, Žoans Rosels, Kriss Ingrams, Nils Solanss, Eriks Kamillī, Ēriks Pietarinens, Stefans Lefevrs un citi. Nikolajs Grjazins arī būs uz starta, bet nav reģistrējies cīņai par WRC2 ieskaites punktiem.

Septiņas ekipāžas reģistrējušās JWRC ieskaitē, kuras dalībnieki aizvadīs sezonas trešo posmu.

Portugāles rallijs būs pirmais šīs sezonas grants posms. Sportistiem būs jāveic 21 ātrumposms, kuru kopējais garums sastādīs nedaudz virs 330 kilometriem.

Portugāles rallija dalībnieku saraksts: https://www.ewrc-results.com/entrie...

PČ kopvērtējums pirms Portugāles rallija:

VietaPilotsPunkti
1.Kalle Rovanpera76
2.Tjerī Noivils47
3.Kreigs Brīns30
4.Sebastjēns Lēbs27
5.Ots Tanaks27
6.Takamoto Katsuta26
7.Gass Grīnsmits20
8.Sebastjēns Ožjē19
9.Elfins Evanss17
10.Esapeka Lapi15

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2022-05-06 13:43, pirms 2 gadiem
Pareizi dara. Rally1 vēl viņam nav ar ko sacensties. Lai parāda, ka ir labākais wrc2.
Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

Dakaras uzvarētājs Sainss pēc "Audi" projekta slēgšanas nomaina komandu

Spāņu autosporta veterāns Karloss Sainss pasaules rallijreida čempionāta trešajā posmā Portugālē startēs ar "Mini" sacīkšu auto. "X-Raid" komandu viņš savā karjerā pārstāvējis jau iepriekš.
Madss Ostbergs. Foto: Godzik Rally Foto
1

Arī Ostbergs šogad būs Seska ekipāžas konkurents cīņā par ERC titulu

Norvēģu pilots Madss Ostbergs oficiāli paziņojis, ka 2024. gada sezonā turpinās dalību Eiropas rallija čempionātā, un par mērķi izvirzījis titula izcīnīšanu. Mārtiņam Seskam un Renāram Francim par vēl vienu spēcīgu sāncenšu ekipāžu vairāk.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.