Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Žala/Mālnieks sezonas pēdējā rallijā avarē un zaudē titulu

Žala/Mālnieks sezonas pēdējā rallijā avarē un zaudē titulu
Žalas/Mālnieka auto pēc avārijas. Foto: Facebook.com/AgrorodeoDakar

Ar dramatiskiem notikumiem aizvadīts Lietuvas un Latvijas rallija čempionātu noslēdzošais posms rallijs “Aukštaitija 2021”, kurā uzvaru izcīnīja Dominika Butvila ekipāža, kamēr Vaidots Žala ar Andri Mālnieku cīņu par uzvaru sacīkstēs un Lietuvas čempionu titulu noslēdza ar avāriju septītajā ātrumposmā.

Piektdienas vakarā notika pirmie pieci ātrumposmi. Pirmajos četros no tiem labākos rezultātus sasniedza Žala/Mālnieks, kuri startēja ar “Škoda Fabia R5”, līdz ar to pirmo dienu pabeidzot 21 sekundi priekšā Butvilam, savukārt 20 sekunžu robežās nākamajās četrās vietās sekoja Vlads Jurkevičs, Valērijs Gorbans ar savu WRC mašīnu, Martins Samsons, kurš bija uzvarējis piektajā ātrumposmā, kā arī Giedrs Notkus.

Lielākās cīņas vēl bija tikai priekšā un sestdienu atkal lieliski uzsāka Žalas ekipāža, kas uzvarēja sestajā ātrumposmā, tobrīd jau par 27 sekundēm esot priekšā Butvilam un Jurkevičam, kurus savukārt šķīra nieka 0.3 sekundes. Diemžēl septītajā ātrumposmā Žala ar Mālnieku avarēja un no sacensībām izstājās, kas nozīmēja arī zaudētu cīņu par Lietuvas čempionu titulu.

Tobrīd vadību rallijā pārņēma Samsons, taču jau devītajā ātrumposmā tehniskas problēmas dēļ viņš nesavaldīja savu “Ford Fiesta N5+” automašīnu un piedzīvoja avāriju. Pēc viņa izstāšanās cīņa par uzvaru kļuva tikai spraigāka, vēl pirms noslēdzošā ātrumposma līderis bija Jurkevičs, bet Butvils, kurš tobrīd atpalika 0.1 sekundi, izšķirošajos kilometros spēja būt ātrāks par visiem un galu galā uzvarēja ar nepilnu divu sekunžu pārsvaru, kļūstot par Lietuvas čempionu. Jurkevičam otrā vieta rallijā “Aukštaitija”, kamēr Gorbans, kurš arī vienubrīd bija kļuvis par līderi, finišēja trešais.

Gorbanam uzvara LARČ1 grupā, bet Butvilam – LARČ2 vērtējumā. Pārējās ieskaitēs Lietuvas čempionāta posmā uzvarēja Serhijs Potīko (LARČ3), Justs Simaška (LARČ4), Giedrs Firants (LARČ5), Justs Tamašausks (LARČ6), Deivids Gezevičs (LARČ7), Audronis Gulbins (LARČ8), Marjus Vegele (LARČ9) un Dovils Ciutele (“Historic Cup”).

Jurkeviča ekipāža uzvarēja Latvijas rallija čempionāta ieskaitē, sasniedzot pirmo vietu LRČ2 grupā, kur pirmo trijnieku noslēdza Notkus un Jonass Sluckus. Kaspars Kasari uzvarēja LRČ4 ieskaitē, bet aiz viņa palika ar Latvijas licencēm startējošie polis Huberts Laskovskis un spānis Gils Membrando. Jānis Sala un Jānis Bruzinskis guva pirmo vietu LRČ5 grupā, Aleksandrs Jakovļevs un Valērijs Maslovs bija pirmie LRČ7 vērtējumā, bet Arvis Vecvagars Gints Gaiķis – RK12 ieskaitē.

Lietuvas rallijsprinta čempionāta posmā uzvarēja vienīgā tajā startējusī latviešu ekipāža – Mareks Švarcs-Švampāns un Armands Lūkins ar “Subaru Impreza”. Aizvadot septiņus ātrumposmus garās sacīkstes, tuvākos sekotājus viņi pārspēja par vairāk nekā divām ar pusi minūtēm.

Sacensībās kopumā piedalījās 96 ekipāžas, ieskaitot tās, ka brauca rallijsprinta ieskaitē.

Rallija "Aukštaitija" rezultāti:

VietaEkipāžaAutoGrupaRezultāts
1.Butvils/VaitkevičsŠkoda Fabia R5LARČ21:07:27.7
2.Jurkevičs/PaļukēnsŠkoda Fabia Rally2 evoLARČ2 / LRC2+1.9
3.Gorbans/LarenssMini John Cooper Works WRCLARČ1+20.4
4.Notkus/StrižansŠkoda Fabia R5LARČ2 / LRC2+1:02.5
5.Firants/VaļulisMitsubishi Lancer Evo VIIILARČ5+3:33.3
6.Šveds/SakalausksMitsubishi Lancer Evo IXLARČ5+3:50.6
7.Čapkausks/JuršisMitsubishi Lancer Evo IXLARČ5+4:38.9
8.Tamašausks/ŠmigelsksBMW M3 E46 CompactLARČ6+6:01.6
9.Sladkevičs/VaržaMitsubishi Mirage RS Proto Evo IILARČ5+6:12.6
10.Eidžjūns/SaudargsFord Fiesta ProtoLARČ5+6:36.8
17.Sala/Bruzinskis Audi 90 QuattroLRC5+9:25.8
36.Vecvagars/Gaiķis Lada VAZ 2105RK12+20:45.7

, 2021-10-03 14:11, pirms 3 gadiem
Latvijas čempionāta posms, kurā piedalījās divas Latvijas ekipāžas? Vai tiešām tas tā ir?

Krīze plus covidafēras ierobežojumi iznīcinājuši ralliju...
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.