Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vecmeistari Vorobjovs/Zicāns kļūst par Latvijas rallija čempioniem

Šajā nedēļas nogalē Lietuvā norisinājās "Samsonas Rally Utena 2022", kas bija Latvijas rallija čempionāta noslēdzošais, piektais posms. Sacensībās gan piedalījās neliels skaits latviešu ekipāžu. Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns finišu nesasniedza, bet, neskatoties uz to, kļuvuši par šīs sezonas čempioniem.

Uzvaru absolūtajā ieskaitē izcīnīja somu pilots Sami Pajari ar “Škoda Fabia N5” automašīnu. Šis sportists pērn kļuva par pasaules rallija čempionu junioru ieskaitē (JWRC), bet šobrīd ir vadībā WRC3 klasē. Pajari ekipāža bija ātrākā 12 ātrumposmos no 15 un tuvākos sekotājus uzveica pārliecinoši.

Tikai pēdējā ātrumposmā uz otro vietu pacēlās mājinieks Vlads Jurkevičs (“Škoda Fabia Rally2 evo”), kurš absolūtās ieskaites uzvarētājam Pajari zaudēja nepilnas divas minūtes, bet triumfēja savā klasē. Trešo vietu sasniedza Giedrs Notkus (“Škoda Fabia R5”), zaudējot Jurkevičam tikai 2.7 sekundes. Nākamās vietas izcīnīja Vitauts Šveds (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), Martins Samsons (BMW M3 E36) un Timoteužs Abramobskis (“Ford Fiesta Rally3”), kuriem uzvaras savās ieskaites grupās.

No startējušajām latviešu ekipāžām līdz finišam tika vien četras. Visaugstāk bija Iļja Zakmans/Estere Zakmane (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kam 16. vieta absolūti. Tāpat finišēja Reinis Trūps/Madars Dīriņš (MG ZR, 28. vieta), Artūrs Himičs/Viesturs Priede (“Volkswagen Golf II”, 31. vieta) un Ēriks Kursišs/Agija Aļļe-Kursiša (“Opel Astra F”, 33. vieta).

Ātrumkārbas problēmu dēļ līdz finišam netika Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (“Mitsubishi Mirage”), taču, neskatoties uz to, viņi jau pirms tam bija nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu LRC5 grupā. Tehniskas problēmas liedza finišēt arī Aleksandram Jakovļevam/Valerijam Maslovam (“Honda Civic Type-R EP3”), tāpat izstājās Jānis Sala/Jānis Bruzinskis (“Audi 90 Quattro”).

Latvijas rallija čempionāta detalizēts kopvērtējums tiks publicēts vēlāk. Lietuvas rallija čempionāta dalībniekiem šis arī bija noslēdzošais posms.

"Samsonas Rally Utena 2022" rezultāti:

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2022-10-04 11:42, pirms gada
Samsonas Rally Utena 2022 - bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.
Foto: Rallycross.lv

Jau pēc mēneša startēs Latvijas autokrosa, folkreisa un rallijkrosa sezona

Vasaras autokrosa, rallijkrosa un Folkreisa sezona Latvijā sāksies tieši pēc mēneša: 28. aprīlī Smiltenē startēs Folkreisa Vasaras kauss un Krosa komisijas autokrosa kauss, kam sekos pirmie posmi arī Latvijas-Lietuvas rallijkrosa un Latvijas autokrosa čempionātā. Tikai mēnesis!