Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Uģis Vītols: "Brauciens ar Supercar mašīnu Robertam būs vēl viena iespēja mācīties"

Uģis Vītols: "Brauciens ar Supercar mašīnu Robertam būs vēl viena iespēja mācīties"
Roberta Vītola komanda

Roberta Vītola tēvs, menedžeris un galvenais tehniķis Uģis Vītols atzinis, ka dēla iegūtā balva būs vēl viena unikālā iespēja mācīties.

Jau ziņojām, ka par Lielbritānijas rallijkrosa čempionu Super 1600 klasē šogad kļuva Latvijas braucējs Roberts Vītols. Sportists par šo panākumu izcīnīja lielo balvu – apmaksāts starts vienā no nākamā gada posmiem Lielbritānijas čempionāta Supercar klasē.

''Mēs, dodoties uz Lielbritānijas čempionātu, gājām uz cīņu desmit, divpadsmit mašīnu konkurencē, uz ko cerēja arī paši čempionāta rīkotāji. Mēs bijām tam gatavi, šis izaicinājums mūs nebiedēja, un zinājām, ka šie ne tuvu nebūs lēnākie braucēji. Mēs braucām, lai šajā konkurencē pieteiktu savas pretenzijas uz panākumiem. Mums tam bija apņēmība, gribasspēks un vēlme mācīties un gūt pieredzi. Konkurenti atbrauca tik, cik atbrauca, un pie tā mēs īsti neesam vainīgi, ka viņu bija tik maz. Bet mēs bijām gatavi arī daudz lielākai cīņai,'' atklāj Uģis Vītols.

''Kad prasījām čempionāta patronam Patam Doranam, kāda ir jēga, nozīme mūsu trim uzvarām trijos posmos ar šādu sastāvu, viņš teica: ''Bet jūs atbraucāt, jūs nenobijāties, tās ir jūsu uzvaras!''

''Tas ir mūsu ģimenes un palīgu vairāku mēnešu darbs, kas mums bija jāpaveic, lai būtu uz starta ar mašīnu, kurai nebija defektu un, kura finišēja visos braucienos. Ar to mēs iemantojām uzmanību un atzinību. Lielbritānijā mūs novērtē un mēs baudām apkārtējo cieņu, ko varbūt šobrīd pat īsti neprotam novērtēt. Noteikti gribu pateikt lielu paldies arī Roberta mammas Alises brālim Jānim Lībietim, kurš desmit gadus dzīvo Lielbritānijā un bija gatavs nākt mums palīgā. Bez viņa pēdējais dubultposms ne tuvu nebūtu tik viegls. Viņš pašaizliedzīgi metās cīņā un darīja, uzķerot katru domu un norādi, lai mūsu rezultāts būtu pēc iespējas labāks. Un varbūt mēs abi ar Robertu esam redzamāki mūsu darbos un komentāros, bet mēs abi zinām, ka bez mammas Alises un māsas Lauras viss būtu daudz, daudz sarežģītāk! Mums katram ir savi uzdevumi komandā, katrs rūpējas, lai viņa sfēra būtu vislabākajā kārtībā.''

Uģis atklāj, ka pēdējā posma cīņa ar ''Volland Racing Audi'' Robertam deva vērtīgu pieredzi. ''Kopumā uzvaras arī šādā konkurencē nenāca viegli, braucēji, ar kuriem mums bija jācīnās, vienalga lika mums progresēt kā komandai un pašam mūsu braucējam. Cīņa pēdējos posmos ar Volland Racing Audi sākotnēji izraisīja pārlieku lielu bijību un nolemtību, ka viņi ir neuzvarami. Taču tagad es pat teiktu, ka labprāt aizvadītu vēl kādu sacensību kopā ar viņiem, jo tā ir tik milzīga un tik vērtīga skola! Zinātāji sapratīs, ko nozīmē startēt ar mašīnu, ar kuru nevar tikt uz starta Eiropas čempionātā, tajā pašā laikā cīnoties ar šīs klases līderkomandu pietiekami līdzīgi Lidenhilā. Tas deva mums iespēju saprast, cik mēs tālu esam, kur mēs esam attiecībā pret komandu, kurai aiz muguras ir liels auto ražotājs, resursi un bizness.”

Nobeigumā Vītols piebilda, ka ''Lielā balva – brauciens ar Supercar, bija liela motivācija, sevišķi, kad sapratām, ka dalībnieku skaits nebūs lielākais. Skaidrs, ka gribējām atrādīties un uzvarēt, bet šī balva būs vēl viena unikālā iespēja mācīties,” noslēdz Uģis Vītols.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: Liepājas Novada Pašvaldība

WRC posma "Tet Rally Latvia" uzvarētāji tiks noskaidroti Vecpils autotrasē

Šodien Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Tet Rally Latvia preses konference, kurā klātesot Liepājas pašvaldības domes priekšsēdētājam Gunāram Ansiņam, Dienvidkurzemes novada izpilddirektoram Uldim Vārnam un Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Liepājā paredzētais servisa parks, gan arī īpaši apmeklētais pilsētas ātrumposms Liepājas Jūrmalas parka teritorijā, gan arī aktivitātes Vecpils autotrasē un Dienvidkurzemes novadā paredzētie Tet Rally Latvia ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs teju visās rallija norises dienās.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Foto: wrc.com
5

WRC leģenda Sainss iesaka veidu, kā atgriezt čempionātam agrāko popularitāti

Divkārtējais pasaules rallija čempions Karloss Sainss uzskata, ka labākais laiks čempionāta vēsturē bija A grupas ēra. Šobrīd, kad WRC piedzīvo ne to vieglāko periodu un tiek plānotas lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, aizvien nav skaidrs, kāda būs nākotne.