Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklēram virtuālā rallijkrosa debijā sadursme, sods, kūlenis un uzvara

Leklēram virtuālā rallijkrosa debijā sadursme, sods, kūlenis un uzvara
"World RX" čempions Timijs Hansens finālā guva otro vietu

2016. gada Austrālijas "Supercars" autošosejas sacīkšu čempions Šeins van Gisbergens svētdien kļuva par uzvarētāju "World RX Esports Invitational" seriāla pirmajā posmā, kurā piedalījās arī pasaules rallijkrosa čempionāta braucēji un pat "Formula 1" uzlecošā zvaigzne Šarls Leklērs.

Van Gisbergens virtuālajā Abū Dabī rallijkrosa trasē bija ātrākais visās četrās kvalifikācijas kārtās, bet pusfinālā piekāpās bijušajam BMW rūpnīcas braucējam Tomam Blomkvistam, leģendārā rallista Stiga Blomkvista dēlam. Savukārt finālā viņam izdevās iegūt vadību, kamēr trīs no piecām startējošajām mašīnām tika iesaistītas sadursmē un no cīņas par uzvaru izstājās. "World RX" čempions Timijs Hansens kļuva par Van Gisbergena vienīgo sāncensi, tomēr nespēja parādīt tādu ātrumu, lai spētu konkurēt.

Finišu pirmais šķērsoja Van Gisbergens, pērnā gada pasaules čempions Hansens ieņēma otro vietu, bet nākamajās pozīcijās ierindojās norvēģu RX2 pilots Henriks Krogstads, Blomkvists un Kevins Hansens.

Virtuālajās rallijkrosa sacensībās debiju piedzīvoja "Ferrari" komandas F1 pilots Šarls Leklērs, bet viņam pirmie pārbaudījumi bija smagi. Pirmās kvalifikācijas sākumā Monako pārstāvis aizkavējās pirmajā līkumā notikušā incidentā, bet pēc tam saņēma desmit sekunžu sodu par līkuma noīsināšanu atgriežoties trasē. Otrajā sesijā viņš ar savu "Peugeot 208" saslīdēja pēc izbraukšanas no džokera sekcijas, savukārt trešajā kvalifikācijā apmeta kūleni pēc neveiksmīgas uzbraukšanas līkuma apmalei. Ceturtajā reizē Leklēram savā braucienā beidzot izdevās izvairīties no neveiksmēm un uzvarēt, bet kopvērtējumā tas tobrīd ļāva pacelties no 15. uz 12. pozīciju, ar ko nepietika, lai tiktu pusfinālā.

Jāpiemin, ka tālāk par kvalifikāciju netika arī tādi rallijkrosa braucēji kā Andreass Bakerūds, Matvejs Furažkins un Timo Šaiders, bet lietuvietis Roks Baciuška, kurš pēc kvalifikācijām bija ceturtais, izstājās pusfinālā.

"World RX Esports Invitational" seriāla sezona tiks aizvadīta četros posmos. Otrais no tiem notiks 21. jūnijā virtuālajā Hellas trasē, Norvēģijā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Foto: FIA WRC

WRC sezona ar asfalta ralliju Horvātijā atgriežas Eiropā

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtais posms WRC Croatia Rally, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām atgriežoties Eiropā un sacenšoties pa Horvātijas asfalta seguma ceļiem. Horvātijas rallijā kopumā uz starta stāsies 68 ekipāžas.
Džandomeniko Baso ekipāža. Foto: rallyalba.it

Divkārtējais ERC čempions Baso turpina uzvarēt rallijā 50 gadu vecumā

Lai gan divkārtējam Eiropas un četrkārtējam Itālijas čempionam Džandomeniko Baso jau pērn apritēja 50 gadi, viņš aizvien spēj parādīt, ka ir ātrāks un stabilāks par konkurentiem. Nedēļas nogalē tika izcīnīta uzvara Itālijas rallija čempionāta otrajā posmā.
Foto: M-Sport

Dakaras uzvarētājs Sainss tuvu līgumam ar "Ford" komandu

Lai gan pasaules rallijreida čempionāta posmā Portugālē Karloss Sainss pārstāvēja "X-Radi Mini" komandu, jau maijā, pēc paša sportista vārdiem, varētu tikt parakstīts līgums ar "Ford" rūpnīcas vienību.