Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Jonass Francijas posma kvalifikācijā uzreiz aiz labāko sešinieka

Jonass Francijas posma kvalifikācijā uzreiz aiz labāko sešinieka
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

MXGP ''Charente Maritime'' posma Francijā kvalifikācijā Latvijas sportists Pauls Jonass ieņēma septīto vietu. Otrajā posmā pēc kārtas pirmo vietu izcīnīja un rīt no pirmās starta vietas startēs francūzis Romēns Febvrs.

Pauls Jonass šodien ‘’Charente Maritime’’ notiekošajā posmā Francijā spēja veiksmīgi nostartēt kvalifikācijā. Tajā ‘’Husqvarna’’ braucējs ieņēma septīto pozīciju. Šis rezultāts kļuvis par pēdējo posmu labāko.

• Jonass aizvadīja stabilu braucienu visā tā laikā. Jau no paša sākuma latvietis iekārtojās septītajā vietā, kas arī netika atdota konkurentiem. To sportistam izdevās nosargāt cīņā ar Evansu Mičelu un Horhi Prado, kuri finišēja astotajā un devītajā vietā.

• Otro posmu pēc kārtas kvalifikācijā uzvarēja francūzis Romēns Febvrs, kurš savainojuma dēļ nestartēja pirmajos posmos un atgriezās apritē jūnija vidū, kad notika posms Vācijā.

• Jau čempiona goda nodrošinājušais slovēnis Tims Gajsers kvalifikāciju noslēdza otrajā vietā, bet trešo pozīciju ieguva Džeremijs Zēvers.

• Pirmajā sešiniekā iespraucās igaunis Harri Kullass, kurš to noslēdza sestajā pozīcijā un tādējādi finišēja vienu vietu augstāk nekā Pauls Jonass.

• Šis ir priekšpēdējais sezonas posms. MXGP sezona noslēgsies Turcijā – tur posms paredzēts septembra sākumā. Vēlāk norisināsies Nāciju kauss, kurā Latviju pārstāvēs Toms Macuks, Kārlis Alberts Reišulis un Kārlis Sabulis.

• Kopvērtējumā pirms rītdienas jau par čempionu kļuvušajam Gajseram ir 674 punkti, otrajā vietā ar 570 punkti ir Džeremijs Zēvers, bet trešais ar 525 punktiem ir Glens Koldenhofs. Jonass ar 325 punktiem ir devītais, taču tikai 27 punktus priekšā ir Kelvins Vlānderens.

MXGP posma Francijā kvalifikācija

VSportistsValstsLaiks
1.Romēns FebvrsFrancija24:30.039
2.Tims GajsersSlovēnija+3.129
3.Džeremijs ZēversŠveice+7.474
4.Kalvins VlānderensNīderlande+30.878
5.Glens KoldenhofsNīderlande+35.319
6.Harri KullassIgaunija+36.628
7.Pauls JonassLatvija+44.101

Sezonas kopvērtējums

VSportistsValstsMotociklsKopā
1.Tims GajsersSlovēnijaHonda674
2.Džeremijs ZēversŠveiceYamaha570
3.Glens KoldenhofsNīderlandeYamaha525
4.Horhe PradoSpānijaGasGas517
5.Maksims RenoFrancijaYamaha506
6.Braiens BogerssNīderlandeHusquarna391
7.Ruvens FernandessSpānijaHonda359
8.Kelvins VlānderensNīderlandeYamaha352
9.Pauls JonassLatvijaHusquarna325
10.Mičs EvanssAustrālijaHonda272

Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
9

Jonass noslēdz Trentīno "Grand Prix" devītajā vietā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Itālijā pasaules motokrosa čempionāta posma - Trentīno "Grand Prix" - otrajā braucienā MXGP klases sacensībās ierindojās desmitajā pozīcijā un abu braucienu summā posmu noslēdza devītajā vietā.
Pauls Jonass. Foto: MXGP
5

Jonass MXGP ceturto posmu sāk ar astoto vietu pirmajā braucienā

Šodien MXGP ceturtajā posmā Itālijas Trentīno trasē astotais pirmajā braucienā bija latvietis Pauls Jonass. Braucienā uzvarēja kvalifikācijas uzvarētājs Romēns Febvrs, kurš aiz sevis atstāja Timu Gajseru un Horhi Prado. Otrais brauciens plkst. 18:15.
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Jonass: ''Šajā trasē ceturtā vieta man ir ļoti labs rezultāts''

Pēc MXGP posma Sardīnijā latviešu motosportists Pauls Jonass komentāra Latvijas Motosporta federācijai pauda gandarījumu par izcīnīto ceturto vietu kopvērtējumā MXGP klasē, sakot, ka nobraukti trīs stabili braucieni.