Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Jonass abos braucienos pēc laba starta krīt zemāk un Itālijā finišē desmitais

Jonass abos braucienos pēc laba starta krīt zemāk un Itālijā finišē desmitais
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Šodien motokrosa čempionātā notika astotais posms Itālijā, kas ne pārāk veiksmīgs izvērtās Paulam Jonasam. Abos braucienos latvietim padevās labs starts, tomēr trasē pietrūka ātruma, kas abos braucienos lika finišēt pirmā desmitnieka beigās. Kopvērtējumā Jonass finišēja desmitais. Pēc divām nedēļām čempionāts turpināsies Spānijā.

• Šodien Itālijas pilsētā Riola Sardo motokrosa čempionātā tika aizvadīts astotais posms. Kvalifikācijā dienu iepriekš pirmo vietu izcīnīja Nīderlandes sportists Kalvins Flānderens, apsteidzot čempionāta līderi Timu Gajseru un Glenu Koldenhofu. Jonass šīs dienas sacīksti sāka no piektās starta pozīcijas.

• Pirms posma Jonass kopvērtējumā ar izcīnītiem 149 punktiem ieņēma devīto vietu, sezonas labāko posmu aizvadot mājas trasē Ķegumā, kurā latvietis ieņēma otro vietu. Kā absolūts līderis ar 336 punktiem posmu sagaidīja Tims Gajsers.

• Jonasam padevās labs pirmā brauciena starts, kurā viņam izdevās pacelties uz trešo pozīciju, atpaliekot no Tima Gajsera un Horhes Prado, kurš atgriezās apritē pēc viena posma izlaišanas savainojuma dēļ.

• Starts gan neiztika bez kritiena, kas daudzus no favorītiem atbīdīja uz pēdējām pozīcijām. Pirmo apli kā viens no pēdējiem pabeidza kopvērtējumā otrās vietas īpašnieks Maksims Reno, tāpat neveiksmīgs starts padevās Jonasa komandas biedram Brianam Bogersam un spānim Rubenam Fernandesam.

• Pirmo brauciena pusi Jonass atradās trešajā pozīcijā, taču aiz viņa atradās Kalvins Flānderens un Džeremijs Sīvers, kuriem brauciena vidū izdevās ar latvieti tikt galā. Kopš tā brīža Jonasa motocikls kļuva krietni lēnāks nekā tuvāko konkurentu.

• Līdz finišam Jonass zaudēja vēl vairākas pozīcijas, finišējot devītajā vietā. Uz brīdi Jonass bija pat 11. pozīcijā, taču sportists prata atgūt divas vietas un iespraukties labāko desmitniekā.

• Kvalifikācijas uzvarētājs Flānderens pēc Jonasa apdzīšanas prata atspēlēt gandrīz desmit sekunžu deficītu pret Horhi Prado un Timu Gajseru, līdz finišam apdzenot abus un uzvarot pirmajā braucienā.

• Gajseru pirmā posma uzvarētājs apdzina trīs apļus līdz finišam, vēlāk atraujoties par četrām sekundēm. Čempionāta līderis Gajsers finišēja otrais, bet Prado trešais. Neveiksmi startā piedzīvojošie Bogers un Reno beigās prata iespraukties labāko sešiniekā, ieņemot attiecīgi piekto un sesto vietu.

• Arī otrajā braucienā Jonasam neizdevās noturēt startā iegūtās pozīcijas. Pēc starta Jonass uz brīdi bija otrais, taču līdz finišam latvietis zaudēja astoņas pozīcijas, noslēdzot labāko desmitnieku.

• Arī posma kopvērtējumā ar 23 punktiem Jonass bija desmitais, uz šo pašu pozīciju atkāpjoties kopvērtējumā. Pēc astoņiem posmiem Jonasam ir izcīnīti 172 punkti.

• Gan otrajā braucienā, gan visā posmā uzvarēja Kalvins Flānderens. Otrais brauciens neveiksmīgs izvērtās čempionāta līderim Timam Gajseram, kurš finišēja vien 12. vietā.

• Līdera neveiksmi izmantoja Glens Kaldenhofs un Horhe Prado, kuri otro braucienu noslēdza attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Prado posma kopvērtējumā ar 40 punktiem bija otrais, bet Kaldenhofs ar 35 punktiem trešais.

• Čempionāta kopvērtējumā gan stabils līderis joprojām ir Tims Gajsers ar 367 punktiem. 288 punkti un otrā vieta ir Maksimam Reno, bet trešais ir Džonatans Sīverss ar 264 punktiem.

• Sezonas devītais posms pēc divām nedēļām paredzēts Spānijā. Sezonā kopumā plānoti 20 posmi, sezonai noslēdzoties 25. septembrī ASV.

MXGP 1. brauciens

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.K. FlānderensNīderlandeYamaha35:24.028
2.T.GajsersSlovēnijaHonda+6.989
3.H.PradoSpānijaGas Gas+11.426
4.Dž.SīversŠveiceYamaha+16.782
5.B.BogerssNīderlandeHusqvarna+23.969
6.M.RenoFrancijaYamaha+28.515
9.P.JonassLatvijaHusqvarna+42.328

MXGP 2. brauciens

V.SportistsValstsKomandaLaiks
1.K.FlānderensNīderlandeYamaha35:06.004
2.G.KaldenhofsNīderlandeYamaha+16.425
3.H.PradoSpānijaGas Gas+23.517
4.M.RenoFrancijaYamaha+25.665
5.B.BogerssNīderlandeHusqvarna+26.262
6.Dž.SīverssŠveiceYamaha+29.680
10.P.JonassLatvijaHusqvarna+57.133

, 2022-05-15 16:20, pirms 2 gadiem
Baigi noplīsa.
, 2022-05-15 16:21, pirms 2 gadiem
Vlanderens kaut ko citu nekā pārējie būs brokastīs ēdis...
Gan Gaisers, gan Prado noplīsa beigās...
, 2022-05-15 16:21, pirms 2 gadiem
čvaks pulvers palicis...
, 2022-05-15 16:33, pirms 2 gadiem
Raitcha rakstīja: Vlanderens kaut ko citu nekā pārējie būs brokastīs ēdis...
Gan Gaisers, gan Prado noplīsa beigās...
lai arī dzimis DĀR, audzis ir NED, kur praktiski dzīvojis smiltīs. Šī ārpus NED un BEL visticamāk ir smilšainākā trase kalendārā
, 2022-05-15 17:06, pirms 2 gadiem
Fiziskā sagatavotība pieklibo, bet labāk laikam atmesties nevis piedzīvot kādu kritienu braucot ar spēku izsīkumu.
, 2022-05-15 19:29, pirms 2 gadiem
Lai arī Jonasam smilšu trases baigi nepatīk, abi starti bija izcili. Likās ka mocim nav kautkas saregulēts labi ka tik sūdīgi iet. Izskatijā bēdīgi.
, 2022-05-15 19:31, pirms 2 gadiem
Prieks par Vlānderenu. Čalis bija max priecīgs..
, 2022-05-15 19:55, pirms 2 gadiem
Noskatījos abus braucienus no zvana līdz zvanam! Īsti nesapratu, kas notika ar Paulu, bet bija acīmrerdzamas problēmas, pirmajā gonkā 18 min turējās 3. un tad pēkšņi pāris apļu laikā atkrita uz 11., pietam iztika bez kritieniem. otrajā gonkā tas pats, tik šoreiz jau sāka zaudēt pašā sākumā, skaidrs, ka bija kāda problēma, tāpēc jāgaida paša Paula izklāsts!
, 2022-05-15 20:54, pirms 2 gadiem
Kaut kā tie izklāsti sāk apnikt, varbūt labāk pagaidām bez tiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Noskatījos abus braucienus no zvana līdz zvanam! Īsti nesapratu, kas notika ar Paulu, bet bija acīmrerdzamas problēmas, pirmajā gonkā 18 min turējās 3. un tad pēkšņi pāris apļu laikā atkrita uz 11., pietam iztika bez kritieniem. otrajā gonkā tas pats, tik šoreiz jau sāka zaudēt pašā sākumā, skaidrs, ka bija kāda problēma, tāpēc jāgaida paša Paula izklāsts!
, 2022-05-15 23:23, pirms 2 gadiem
raivis77 rakstīja: Baigi noplīsa.
Gajsers ?
, 2022-05-16 11:02, pirms 2 gadiem
Gajser no piektdienas slims bija, centās īzdzīvot trasē. Jonasam ne mocis saregulēts, ne fiziskā sagatavotība. Šī bija smagākā trase sezonā. Plus vēl 30 grādu karstums. Sīvers sestdien 9 reizes vārtījās. Podkastā Jonass minēja, ka pirmās 10 minūtes cīnījās brutāli ar spēku, lai izturētu. Tad viss.
https://mxvice.com/fly-racing-podca...
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
9

Jonass noslēdz Trentīno "Grand Prix" devītajā vietā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Itālijā pasaules motokrosa čempionāta posma - Trentīno "Grand Prix" - otrajā braucienā MXGP klases sacensībās ierindojās desmitajā pozīcijā un abu braucienu summā posmu noslēdza devītajā vietā.
Pauls Jonass. Foto: MXGP
5

Jonass MXGP ceturto posmu sāk ar astoto vietu pirmajā braucienā

Šodien MXGP ceturtajā posmā Itālijas Trentīno trasē astotais pirmajā braucienā bija latvietis Pauls Jonass. Braucienā uzvarēja kvalifikācijas uzvarētājs Romēns Febvrs, kurš aiz sevis atstāja Timu Gajseru un Horhi Prado. Otrais brauciens plkst. 18:15.
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Jonass: ''Šajā trasē ceturtā vieta man ir ļoti labs rezultāts''

Pēc MXGP posma Sardīnijā latviešu motosportists Pauls Jonass komentāra Latvijas Motosporta federācijai pauda gandarījumu par izcīnīto ceturto vietu kopvērtējumā MXGP klasē, sakot, ka nobraukti trīs stabili braucieni.