Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Jonass: "Domāju, "GasGas" ar manu sniegumu ir apmierināta"

Jonass: "Domāju, "GasGas" ar manu sniegumu ir apmierināta"
Pauls Jonass ar "GasGas" komandu pēc trešās vietas Flandrijas posmā. Foto: GasGas

Labākais latviešu motokrosa braucējs Pauls Jonass ir apmierināts ar “GasGas” sniegtajām iespējām un uzskata, ka arī pati komanda ir gandarīta ar sportista līdz šim paveikto. Portālam Sportacentrs.com viņš atklāj, ka abas puses vēl nav konkrēti runājušas par sadarbības turpināšanu, bet tas noteikti tikšot darīts pēc sezonas noslēguma.

Jonass tagad ir Francijā, kur gatavojas pasaules čempionāta 12. posmam, kas nedēļas nogalē notiks tieši šajā valstī. “Trase Francijā man patīk. Tur ir līdzīgs segums kā pagājušajā nedēļā Vācijā. Vairākas reizes tur esmu braucis pirmsezonas sacensībās, tā kā trase ir zināma, un man pašam tā patīk.”

Šobrīd pasaules čempionāta dalībniekiem priekšā ļoti skarbs sacensību grafiks. Skaitot arī pagājušās nedēļas etapu Vācijā, MXGP braucējiem tuvāko sešu nedēļu laikā jāaizvada astoņi posmi.

“Jā, kalendārs ir diezgan traks, bet tas visiem ir vienāds. Galvenais starp sacensībām nepārcensties ar treniņiem un pilnvērtīgi atjaunoties, lai ķermenis būtu gatavs šādai slodzei. Šāds grafiks ir fiziski izsmeļošs. Vienīgais pluss, ka šosezon “Grand Prix” notiek vienā dienā, nav jābrauc vairākas dienas, bet tik un tā – nobraukt sacensības ir fiziski smags darbs. Ja ir ļoti smagas sacensības, pēc tam tikai trešdienā/ceturtdienā sāc atjaunoties, bet oktobrī Itālijā būs posmi svētdien, trešdien un svētdien… Līdz ar to no svētdienas līdz trešdienai būs kaut kā jāmēģina atpūtināt ķermenis,” spriež Jonass.

Latviešu sportists norāda, ka pasaules čempionāta dalībnieku vidū burkšķēšanas par šādu kalendāru nav, jo braucēji un komandas saprotot, ka šogad Covid-19 citu iespēju īsti nebija. Šajā gadā MXGP kalendārs tika koriģēts vairākkārt. Sākotnēji bija plānots, ka sezona varētu noslēgties vēl vēlāk ar posmiem Āzijā un Argentīnā, bet Covid-19 ierobežojumu dēļ tika nolemts sacensības tur neaizvadīt. Šobrīd kalendārs paredz sezonas noslēgumu 10. novembrī Mantujā, Itālijā.

Sezonas atlikušajā daļā ir mērķis vēl kādu reizi uzkāpt uz goda pjedestāla. Galvenais sezonu aizvadīt stabili un bez traumām, jo līdz šim ir bijušas dažas ļoti labas “Grand Prix”, tehniskas ķibelītes un paša kļūdas. Sezona ir bijusi ar nelieliem kāpumiem un kritumiem, bet kopumā līdz šim esmu apmierināts ar savu braukšanu, komandu un to, kā pats jūtos. Jācenšas sezona noslēgt uz labas nots,” cerīgs ir Jonass. “Visas trases, kas būs sezonas turpinājumā, man patīk, tā kā uz goda pjedestāla es varētu kāpt jebkurā no tām.”

Līdz šim vienīgo reizi posma kopvērtējumā Jonass uz goda pjedestāla kāpis sestajā posmā Flandrijā, kur izcīnīja trešo vietu. Atsevišķos braucienos 11 posmu laikā viņš 16 reizes finišējis pirmajā desmitniekā un trīs reizes – trijniekā.

Latvijas posms Ķegumā augusta sākumā Jonasam nebija no veiksmīgākajiem. Ja pirmajā braucienā “GasGas” braucējs bija sestais, otrajā viņš vairākkārt krita un samierinājās ar 15. pozīciju. “Protams, par šīm sacensībām bija vilšanās. Tiesa, tur vairāk pats biju vainīgs – sākās viss ar kritienu, un pēc tam pats vēl nedaudz satrakojos. Lielāka vilšanās ir tad, ja ir kāda tehniska ķibele, kas nav ne paša, ne komandas ietekmē.”

Jonass uzsver, ka ar “GasGas” komandu viņš ir ļoti apmierināts. Arī ar motociklu ir aprasts, turklāt norit nepārtraukts darbs pie tā uzlabošanas.

“Viss ir ļoti labā līmenī. Tikai pašam atliek salikt kopā visus puzles gabaliņus, lai varētu uzkāpt uz goda pjedestāla,” atzīmē Jonass, kurš piebilst, ka “GasGas” motocikls noteikti neesot lēnāks par konkurentu KTM, “Honda”, “Kawasaki” braucamajiem. “Par sadarbību nākamajā sezonā konkrēti vēl neesam runājuši. To noteikti darīsim pēc šīs sezonas, jo ar tādām domām negribas piesārņot galvu. Pats esmu apmierināts ar “GasGas”, domāju, arī komanda ar mani ir apmierināta. Abās pusēs viss ir kārtībā, un pēc sezonas sēdīsimies pie sarunu galda un runāsim par nākotnes plāniem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass šobrīd ir septītajā vietā, savukārt ceturtais ir spānis Horhe Prado, ar kuru latvietis savulaik brauca kopā KTM rūpnīcas komandā un spraigi cīnījās par uzvarām MX2 klasē. Kopš tiem laikiem abu attiecības neesot tās labākās.

“Ar Prado nekontaktējamies, kopš MX2 laikiem neesam tie labākie draugi,” atklāj Jonass. “Ar savām bijušajām KTM un “Husqvarna” komandām gan sanāk komunicēt, jo man ar turienes cilvēkiem palikušas labas attiecības. Varu mierīgi ieiet viņu teltī un parunāties.”

Septembra beigās Mantujā Latvijas motokrosa braucēji ieguva 15. vietu Nāciju sacensībās, tomēr mūsu komandas sastāvā Jonasa nebija. “Šogad šīs sacīkstes bija sezonas vidū. “GasGas” nevēlējās, lai startēju Nācijās un riskēju, jo Mantuja var būt bīstama trase. Jāņem arī vērā, ka šobrīd ir ļoti saspringts grafiks, tāpēc viena brīva nedēļas nogale iedeva papildus enerģiju un iespēju atjaunoties sezonas noslēgumam. Gan “GasGas”, gan man primārais uzdevums ir startēt pasaules čempionātā.”


, 2021-10-08 16:36, pirms 3 gadiem
Galvenais lai puikam normāli samaksā...
, 2021-10-08 22:26, pirms 3 gadiem
Diemžēl, būtu priecīgi un apmierināti, jau līgums būtu pagarināts, un moš jau ar pilnu "pansiju", tobiš, arī algu
A citādi, nekas nav, pat sarunas garantētas
Pieliekam klāt gaidāmo KTM grupas komandu saīsinājumu
, 2021-10-08 22:41, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Diemžēl, būtu priecīgi un apmierināti, jau līgums būtu pagarināts, un moš jau ar pilnu "pansiju", tobiš, arī algu
A citādi, nekas nav, pat sarunas garantētas
Pieliekam klāt gaidāmo KTM grupas komandu saīsinājumu
Herlings un Prado..redzēs kā sadzīvos
, 2021-10-08 23:03, pirms 3 gadiem
Džefrijs un Horhe nav nekāda F1 Meitenes, viņiem nav jasadzīvo, viņi grib vinnēt
Atceramies pirmo reizi, kad Prado bij tikko iedots KTM mocis, bet Džefrijs brauca pēc titula, kas tā jau tad bija par gonku
Ludzuu, jau ir divi MXGP čaļi ar garantēto vietu. Pieliekam Vialli uz Gasinju
Labākās trīs komandas nokomplektētas
, 2021-10-09 03:42, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: Herlings un Prado..redzēs kā sadzīvos
Arī uzreiz ienāca prātā,ka situācija ļoti līdzīga,kā toreiz ar Paulu.
, 2021-10-09 20:01, pirms 3 gadiem
honda būtu ideāli...
, 2021-10-09 22:03, pirms 3 gadiem
Viallem ligums ar KTM tieši, tikko
Tikt Paulam Hondā- kam tas ir izdevīgi? Lokāli Kristeram, kā zaķim stopsignāls. Globāli Hondai? Vēl jo mazāk. Nebūtu Gajsers tāds dzelzis un veiksminieks, tur arī būtu sen maiņa. Tomēr, atšķirībā no Roczena, te Gaisers ir nesis titulus. Yamaha Paulam un citiem iesaistitajiem būtu skaisti, tomēr, tur priekšā čaļi ar labiem atbalsta līgumiem, laikam diezvai sanāks, kaut Pauls realitātē ir atrākais čalis no satelīttīma un priekšā tiem pašiem Yamahistiem
, 2021-10-09 22:55, pirms 3 gadiem
Trampaliins rakstīja: Diemžēl, būtu priecīgi un apmierināti, jau līgums būtu pagarināts, un moš jau ar pilnu "pansiju", tobiš, arī algu
A citādi, nekas nav, pat sarunas garantētas
Pieliekam klāt gaidāmo KTM grupas komandu saīsinājumu
Nākošais gads vispār izskatās interesants ar visām apkārt virmojošajām baumām. De Carli (KTM rūpnīcas komandas Cairoli un Prado atzars) it kā aiziet zem GasGas, IceOne (tagad Husqvarna rūpnīcas komanda) pāriet uz Kawasaki, Prado uz it kā GasGas, kaut gan viņu baigi lenc Yamaha rūpnīcas komanda. Plus vēl jaunie talanti, kas no MX2 trinās pie MXGP durvīm.
Pauls ar savu pašreizējo sniegumu gan jau par nākošo gadu var neuztraukties, taču tā būtu likteņa ironija, ja GasGas nākošgad nāktos kopā ar Prado startēt...
, 2021-10-10 01:05, pirms 3 gadiem
Autors,vispār jau Kawasaki vairs nebrauc šosezon...
, 2021-10-10 16:23, pirms 3 gadiem
Oi...sorry sajuka ar suzuki
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
9

Jonass noslēdz Trentīno "Grand Prix" devītajā vietā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Itālijā pasaules motokrosa čempionāta posma - Trentīno "Grand Prix" - otrajā braucienā MXGP klases sacensībās ierindojās desmitajā pozīcijā un abu braucienu summā posmu noslēdza devītajā vietā.
Pauls Jonass. Foto: MXGP
5

Jonass MXGP ceturto posmu sāk ar astoto vietu pirmajā braucienā

Šodien MXGP ceturtajā posmā Itālijas Trentīno trasē astotais pirmajā braucienā bija latvietis Pauls Jonass. Braucienā uzvarēja kvalifikācijas uzvarētājs Romēns Febvrs, kurš aiz sevis atstāja Timu Gajseru un Horhi Prado. Otrais brauciens plkst. 18:15.
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Jonass: ''Šajā trasē ceturtā vieta man ir ļoti labs rezultāts''

Pēc MXGP posma Sardīnijā latviešu motosportists Pauls Jonass komentāra Latvijas Motosporta federācijai pauda gandarījumu par izcīnīto ceturto vietu kopvērtējumā MXGP klasē, sakot, ka nobraukti trīs stabili braucieni.