Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2954, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Jonass pirmajā braucienā desmitais, otrajā nestartē; uzvar Gajsers

Jonass pirmajā braucienā desmitais, otrajā nestartē; uzvar Gajsers
Pauls Jonass

Šodien tika aizvadīts otrais posms pasaules čempionātā motokrosā. Uzvaru MXGP klases ieskaitē izcīnīja Tims Gajsers, bet Pauls Jonass ierindojās 10. pozīcijā pirmajā braucienā. Otrajā braucienā viņš nestartēja.

Paulam Jonasam nācās izlaist sezonas pirmo posmu Lielbritānijā traumas dēļ. Pēc cīpslas iekaisuma viņam tika veikta operācija un bija jāievēro vismaz desmit dienu ilgs rehabilitācijas process. Vakar norisinājās posma kvalifikācijas braucieni un Jonass finišēja 13. pozīcijā MXGP klasē. Šodien pirmajā braucienā viņš izcīnīja 10. vietu, atpaliekot no līdera Prado par nepilnām 43 sekundēm, taču otrajā braucienā nestartēja iepriekš minētās traumas dēļ, kas līdz galam nav paguvusi sadzīt. Pirmais brauciens Jonasam ļāva izcīnīt 11 punktus MXGP klases kopvērtējumā.

Jonass arī pēcāk savā Instagram profilā publicēja ierakstu, kur paskaidroja, ka pirmā brauciena gaitā atnāca vaļā operācijas laikā šūtā brūce.

MXGP ieskaitē uzvarēja Tims Gajsers, bet pirmo pjedestālu karjerā MXGP klases ietvaros un otro vietu izcīnīja Maksims Reno. Par spīti kritienam otrajā braucienā, trešajā pozīcijā ierindojās Horhe Prado.

MX2 klases ieskaitē abos braucienos triumfēja Jago Gērtss. Andreā Adamo izcīnīja otro vietu, bet Kajs de Volfs trešo. Iepriekšējā posma uzvarētājs Simons Lāngenfelders pēc septītās vietas dienas pirmajā pusē finišēja otrais izšķirošajā braucienā, taču augstāku pozīciju braucienu summā par ceturto tas nedeva.

Tikmēr Toms Vjāls pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā piedzīvoja baisu kritienu. Viņš gan sacīkstes turpināja un finišēja 21. pozīcijā. Tas gan punktus kopvērtējumam vairs nedeva.

Nākamais posms paredzēts 20.martā, Patagonijas trasē Argentīnā. Romāna Fevra un Džefrija Herlingsa atgriešanās trasē joprojām ir neskaidra.

MXGP klases kopvērtējuma TOP 10

VietaBraucējsKomandaPunkti
1.Tims GajsersHonda94
2.Horhe PradoGasGas82
3.Maksims RenoYamaha77
4.Džeremijs ZēversYamaha74
5.Braiens BogerssHusqvarna57
6.Tomass Kjers OlsensKTM57
7.Rubens FernandessHonda48
8.Džeremijs van HorebīksBeta48
9.Glens KoldenhofsYamaha43
10.Alberto ForatoGasGas41
21.Pauls JonassHusqvarna11

Izmantotie resursi:
https://www.mxgp.com/


, 2022-03-06 18:05, pirms 2 gadiem
Šogad varbūt pat būs grūti atkārtot 8 vietu PJ.
, 2022-03-06 18:07, pirms 2 gadiem
Karoče,atkal sezona vējā...
, 2022-03-06 18:08, pirms 2 gadiem
Tas bija pi*ģets ne kritiens. Brīnums ka bez traumām, un vēl nobrauca līdz galam. Veiksme stāveja klāt čalim. Jonasam brauciena beigas bija labas. Tas nozīmē ka būs labi kad sadziedēs sevi pilnibā. Bet 10nieku paliek ar vien grūtak nosargat.. Olsens labi pielicis šogad , nemaz nerunājot par Reno un Fernandesu. Tiem ar labi braucieni. Nu un protams vel Febrs un Herlings..
, 2022-03-06 18:21, pirms 2 gadiem
Jebal labi,ka viņš piezemējās reāli vienādā leņķī ar to nogāzi
, 2022-03-06 19:04, pirms 2 gadiem
Kārtējā sezona sačakarēta
, 2022-03-06 21:00, pirms 2 gadiem
Nesaprotu kam vispār šajā posmā vajadzēja startēt,būtu sadziedējis traumu un pēc divām nedēļām varētu normāli maukt.Tagat sanāks lielāki sūdi.
, 2022-03-07 04:02, pirms 2 gadiem
markkomartins rakstīja: Tas bija pi*ģets ne kritiens. Brīnums ka bez traumām, un vēl nobrauca līdz galam. Veiksme stāveja klāt čalim. Jonasam brauciena beigas bija labas. Tas nozīmē ka būs labi kad sadziedēs sevi pilnibā. Bet 10nieku paliek ar vien grūtak nosargat.. Olsens labi pielicis šogad , nemaz nerunājot par Reno un Fernandesu. Tiem ar labi braucieni. Nu un protams vel Febrs un Herlings..
Sacīsim latviski - petenis, čoksts vai pežgals.
, 2022-03-07 07:59, pirms 2 gadiem
Labi ka viss tā sanāca bet ... cik esmu novērojis, džekam drosme netrūkst un spiež ručku līdz galam, bet tie biežie kritieni un viss pārējais, laikam liecina ka nemāk savu azartu, pārgalvību salikt kopā ar galvu! (ka ir reizes, vietas kur vajadzētu ču ču nomest gāzīti un tad jau viss būtu super)
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
9

Jonass noslēdz Trentīno "Grand Prix" devītajā vietā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Itālijā pasaules motokrosa čempionāta posma - Trentīno "Grand Prix" - otrajā braucienā MXGP klases sacensībās ierindojās desmitajā pozīcijā un abu braucienu summā posmu noslēdza devītajā vietā.
Pauls Jonass. Foto: MXGP
5

Jonass MXGP ceturto posmu sāk ar astoto vietu pirmajā braucienā

Šodien MXGP ceturtajā posmā Itālijas Trentīno trasē astotais pirmajā braucienā bija latvietis Pauls Jonass. Braucienā uzvarēja kvalifikācijas uzvarētājs Romēns Febvrs, kurš aiz sevis atstāja Timu Gajseru un Horhi Prado. Otrais brauciens plkst. 18:15.
Pauls Jonass. Foto: MXGP

Jonass: ''Šajā trasē ceturtā vieta man ir ļoti labs rezultāts''

Pēc MXGP posma Sardīnijā latviešu motosportists Pauls Jonass komentāra Latvijas Motosporta federācijai pauda gandarījumu par izcīnīto ceturto vietu kopvērtējumā MXGP klasē, sakot, ka nobraukti trīs stabili braucieni.