Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Latvijas motokrosa jaunā paaudze cīnīsies junioru Nācijās Beļģijā

Latvijas motokrosa jaunā paaudze cīnīsies junioru Nācijās Beļģijā
Foto: Ģirts Kehris, lamsf.lv

Latvijas motokrosa junioru izlase jau ieradusies Beļģijā, lai piedalītos tradicionālajās sezonas noslēguma sacensībās - Nākotnes cerību kausā motokrosā jeb ''Coupe de l'Avenier''. Šīs junioru motokrosa komandu sacensības šogad norisinās jau 50. reizi un par galveno titulu cīnās 13 dažādas valstis.

''Coupe de l'Avenier'' Latvijas junioru izlase piedalīsies ar trim komandām. No deviņiem sportistiem četriem tā ir debija šāda veida sacensībās. Jaunākās komandas jeb MX65 klasē piedalās Toms Dankerts (AMK Bieriņi), Rainers Grasis (CAMK Latgale) un Artūrs Vinters (JV Mototeam). MX85 klasē Raivo Laicāns (AMK Bieriņi), Emīls Solovjevs (MX Moduls) un Alberts Knapšis (F.F.F. Sporta klubs). ''Coupe'' komandas sastāvā arī trīs sportisti: Uldis Freibergs (F.F.F. Sporta klubs) un Tomass Šaicāns (Rodeo MX Racing Team), kam jau ir šo sacensību pieredze un ir spējuši cīnīties par godalgotām vietām. Savukārt, Rūdolfs Aumeistars dažas dienas pirms sacensībām guva traumu un izlases sastāvā tika iekļauts Aleksis Araids (Rodeo MX Racing Team).

Sacensībās padomdevēji būs Lauris Freibergs, Jānis Vinters, Andris Štendenbergs, Kārlis Sabulis un Fīlips Kempelis - mentori ar gadiem krātu sacensību pieredzi.

''Lai arī tikai pirms dienas atlidoju no ASV, kur ar Latvijas izlasi piedalījāmies Nāciju motokrosā, uzskatu, ka tas ir gods, nodot savas zināšanas un palīdzēt tā dēvētajās ''junioru nācijās''. Arī pats esmu kā sportists piedalījies šajās sacensībās un tas ir ļoti labi turpmākajai pieredzei. Ar sportistiem kopīgi izstaigāsim trasi, izrunāsim, kā katrs elements būtu jāpilda un laika gaitā sniegšu padomus, ko darīt, lai uzlabotu rezultātu. Domāju, ka mēs esam sevi lieliski parādījuši ASV. Tagad laiks palīdzēt jauniešiem - kāds no viņiem noteikti nākotnē būs Latvijas izlasē. Arī Kārlis Alberts Reišulis ir piedalījies šajās sacensībās Beļģijā - tā ir neatsverama pieredzes uzkrāšana nākotnei,'' sacīja Kārlis Sabulis - MX Moduls komandas pilots un Latvijas junioru izlases motokrosā mentors.

''Coupe de l'Avenier'' izlases vadītājs Fīlips Kempelis: ''Kā izlases vadītājs braucu astoto gadu, bet sacensības norisinās jau 50. reizi. Tā ir laba platforma, lai pierastu pie starptautiska līmeņa komandu sacensībām. Kā vienmēr, vairākas komandas ir ļoti spēcīgas, bet kamēr finiša līnija nav sasniegta - iespējas ir visiem. Šajās sacensībās ir piedalījušies nu jau visā pasaulē zināmi sportisti. Piemēram, Glens Koldenhofs, Džefrijs Herlingss MX85 bija otrie - tieši tāpat kā latvieši - 2018.gadā Edvards Bidzāns un 2021.gadā Tomass Šaicāns. 2018. gadā uzvarējām kopvērtējumā - veiksmi un izturību visiem sportistiem šajā nedēļas nogalē''.

Šajās sacensībās tiek vērtēti sportisti gan individuāli, gan tiek ņemts vērā komandas kopējais sniegums.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/MotokrosaK...
https://www.lamsf.lv/motokrosa-jaun...


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").