Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Ģimeniskais velo un mototriāls Ugālē jau šajā nedēļas nogalē

Ģimeniskais velo un mototriāls Ugālē jau šajā nedēļas nogalē
Kristers Einass. Foto: Facebook.com/krister.einass

2. un 3. jūlijā Ugālē notiks velotriāla un mototriāla sacensības. Kopumā gaidāms, ka velo un moto klasēs piedalīsies virs simts dalībniekiem. Kā ierasts - braucējiem uzdevums veikt šķēršļu joslas ar pēc iespējas mazāk kļūdām. Labākā braucēja tituls tiek sportistam, kurš spēj veiklāk pievarēt šķēršļus. Noteicošais nav ātrums, bet, pirmkārt, līdzsvars un koordinācija. Svarīgs arī spēks un fiziskā izturība, arī tehnikai (motociklam, velosipēdam) jābūt labi sagatavotai. Jāņem vērā, ka šķēršļus nevar ''piebraukt''. Nav iespējams iepriekš treniņbraucienos tieši sacensību trasē atstrādāt trajektorijas vai pārvarēšanas paņēmienus. Ir jāvar ar pirmo mēģinājumu veikt visu perfekti. Sacīkstes noritēs Karters trasē.

Sestdienā 2.jūlijā 11:00 startē Karters Kauss velotriālā. Īpaši spraigas cīņas gaidāmas Elites grupā, kur ilggadējs Latvijas labākais braucējs Arvis Dermaks spēkosies ar Ansi Dermaku un ugālnieku Mārci Meieru. Tāpat trasē dosies arī jaunāki braucēji pat no piecu gadu vecuma. Piecas šķēršļotas trases braucējiem būs jāveic katra trīs reizes.

Svētdienā Latvijas mototriāla čempionāta trešais posms ar lielu dalībnieku skaitu. Ļoti plaši pārstāvēts Siguldas klubs, tāpat arī būs braucēji no Jelgavas novada, Grobiņas, Igaunijas. Trasē būs redzams Kristers Einass, kurš šogad cenšas aizstāvēt savu čempiona titulu absolūtajā vērtējumā. Īpaši jāatzīmē, ka Ugālē pa ceļam pirms starta Pasaules čempionātā Vācījā startēs Keitija Meijere (Keity Meier). Šobrīd pārliecinoši Baltijas labākā motobraucēja, kura nesen kā ir veikusi Pasaules ievērību ieguvušu lēcienu no jumta uz jumtu trīsdesmit stāvu augstumā. Jaunāko braucēju starts 10:00. No 11:00 pamazām startus sāk pārējās grupas.

Trasē būs pārstāvētas arī ģimenes. Tēvi un mātes kopā ar bērniem vienā trasē izbaudīs braukšanas prieku. Skatītājiem un braucējiem svētdien būs iespēja no 12:00 baudīt dzīvo mūziku. Ieeja bez maksas.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/gimeniskais-ve...


Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").
Foto: LaMSF

Latvijas kausā motokrosā Staicelē startē vairāk kā 200 braucēju

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, Līciema mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā.