Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Parīzes superkrosā triumfē Amerikas zvaigzne Muskvins

Parīzes superkrosā triumfē Amerikas zvaigzne Muskvins
Marvins Muskvins. Foto: Red Bull KTM

Ar Amerikā startējošā franču motosportista Marvina Muskvina uzvaru noslēgušās Parīzes superkrosa sacensības. No pasaules zvaigznēm labākais bija itālis Antonio Kairoli, kurš summā palika septītais, bet aizvadītās MXGP sezonas vicečempions Romēns Fevrs vienā no braucieniem piedzīvoja smagu kritienu un guva traumu.

"Red Bull KTM" komandu pārstāvošais Muskvins dominēja Parīzē notikušajās sacīkstēs, jo izcīnīja gan superpole, gan arī uzvarēja visos trīs finālbraucienos.

Muskvins pirmajā braucienā izcēla startu un īsti neapdraudēts tā arī aizbrauca līdz finišam. Ilgu laiku otrajā vietā turējās Sedriks Subejrass, bet divus apļus pirms finiša viņu apdzina Džastins Braitons. Ceturtais finišēja Džastins Bougls, kurš aiz sevis noturēja sliktu startu veikušo Fevru.

Otrajā braucienā Muskvinam uz pēdām mina tieši "Monster Energy Kawasaki" braucējs Fevrs, kurš šogad pasaules motokrosa čempionātu noslēdza otrajā vietā. Diemžēl vienā no lēcieniem viņš smagi krita un tika nogādāts slimnīcā. Tiek ziņots, ka franču sportists, iespējams, lauzis kāju.

Otrā brauciena finišā Muskvinam atkal pārliecinoša uzvara, bet nākamais finišēja Subejrass, kuram sekoja Braitons un Bougls. Čads Rīds šoreiz bija piektais, bet aiz viņa finišu sasniedza Kairoli.

Arī trešajā braucienā Muskvinam izcelts starts un pārliecinoša uzvara, bet cīņa par nākamajām vietām bija krietni aizraujošāka. Subejrass jau sākumā iekārtojās otrajā pozīcijā, bet viņam sekoja Tomass Ramette. Braitons un Kairoli viņu apdzina un noķēra otrās vietas īpašnieku. Kamēr Braitons sacīkšu beigu daļā mēģināja apdzīt Subejrasu, viņam garām pabrauca Kairoli, tiekot pie trešās vietas.

Summējot punktus, pārliecinošu pirmo vietu guvis Marvins Muskvins, kurš šogad Amerikas superkrosa sezonu noslēdza devītais, bet Amerikas motokrosa čempionātu pabeidza septītais. Sedriks Subejrass ierindojās otrajā vietā. Šis sportists lielus panākumus Amerikas supekrosā nav guvis - šogad ierindojās 14. vietā Rietumu konferencē SX250 klasē. Džastins Braitons Parīzē ieņēma trešo vietu, bet ārpus vadošā trijnieka palika Džastins Bougls, Čads Rīds un Maksims Desprejs, kamēr Kairoli trīs braucienu summā bija vien septītais.

SX2 klasē visos trīs braucienos pārliecinoši triumfēja amerikānis Kails Pīterss, kamēr šī gada MX2 pasaules motokrosa čempions Maksims Renū piedzīvoja ne tos labākos startus, kā arī pieļāva pārāk daudz kļūdas, lai būtu reāls pretendents uz uzvaru. Viņam summā otrā vieta.

Parīzes supekrosa rezultāti:


, 2021-11-28 15:33, pirms 2 gadiem
Tad jau amerikāņu motokross liek iekšā MXGP..intersanti vai monstrs Herlings varētu uzvarēt Ameriku..
, 2021-11-28 15:57, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Tad jau amerikāņu motokross liek iekšā MXGP..intersanti vai monstrs Herlings varētu uzvarēt Ameriku..
Šis bija superkross, kas ir cita disciplīna un tur Amerikas sportistiem konkurences nav. Savukārt motokrosā amerikāņi vairs ar eiropiešiem konkurēt nevar.
, 2021-11-30 01:56, pirms 2 gadiem
rodgerz rakstīja: Šis bija superkross, kas ir cita disciplīna un tur Amerikas sportistiem konkurences nav. Savukārt motokrosā amerikāņi vairs ar eiropiešiem konkurēt nevar.
Paldies par skaidrojumu!Šogad pēc entajiem gadiem atkal pievērsos motokrosam..nevaru sagaidīt jau nākamo sezonu!
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.