Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonass: "Ātrums bija, bet kaut kā pietrūka"

Jonass: "Ātrums bija, bet kaut kā pietrūka"
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Pauls Jonass pasaules motokrosa čempionāta posmā Indonēzijā abos braucienos piedzīvoja kritienus un finišēja septītais, šādu pozīciju sasniedzot arī summā un paceļoties uz septīto vietu MXGP sezonas kopvērtējumā. Braucējs atzīst, ka ātrums bijis labs, taču kaut kā pietrūcis.

Pirmā brauciena sākumā Jonass bija ticis garām Romēnam Fevram, ieņēma piekto vietu, bet krita, nonāca ārpus "Top 10" un finišēja septītais. Arī otrajā braucienā pēc starta latviešu sportists bija piektais, taču krita, nonākot septītajā vietā, kurā arī pabeidza sacensības.

"Dienas sākumā man bija labs ātrums, bet šis ir tas pats vecais stāsts - tiklīdz trase palika izbraukāta, sākās grūtības," skaidro "Husqvarna" rūpnīcas braucējs Jonass. "Ātrums bija patiesi labs, tāpat arī uz sava motocikla jutos labi, bet vienkārši kaut kā pietrūka. Abos braucienos piedzīvoju nelielus kritienus, kas, protams, pēc lieliskiem startiem nenāca par labu. Labā ziņa vismaz ir tā, ka ātrums man ir."

Neapturams atkal bija Tims Gajsers. "Honda" vienības braucējs ceturto reizi kādā no šī gada posmiem uzvarēja abos braucienos. Viņam šī bija astotā uzvara aizvadītajos 12 posmos. Slovēņu braucēja pārsvars pār tuvāko sekotāju Horhi Prado, kurš kopvērtējumā pacēlies uz otro pozīciju, tagad sasniedz jau 125 punktus, bet līdz sezonas beigām vēl septiņi posmi.

"Sacīkšu diena bija lieliska, ieguvu divas uzvaras un braukšanu ļoti izbaudīju," teica Gajsers. "Pirmais brauciens man bija gandrīz perfekts, jo izcēlu startu un kontrolēju visu līdz pat finišam. Sajūtas bija labas, un arī trase sacīkšu dienā bija labāka nekā iepriekš, par ko jāuzteic trases personāls, kas pie tā labi pastrādāja. Otrajā braucienā starts nebija tik labs, biju ceturtais, bet veicu vairākas skaistas apdzīšanas un jau dažu apļu laikā biju vadībā. Turpinājumā atkal visu kontrolēju un uzvarēju. Šogad šī ir jau astotā uzvara kādā no posmiem."

Aizvadot otro pasaules čempionāta posmu pēc traumas sadziedēšanas, tuvu pjedestālam posma kopvērtējumā bija Romēns Fevrs. "Kawasaki" vienības braucējs pirmo sacīksti noslēdza piektajā vietā, bet otrajā guva trešo. Indonēzijas posma summā viņam tikai divu punktu pietrūka līdz trešās pozīcijas ieguvējam Rubenam Fernandesam.

"Tas, ka neizdevās tikt uz pjedestāla, zaudējot tikai divus punktus, mutē atstāj rūgtu pēcgaršu," neslēpj Fevrs. "Visu nedēļas nogali uz motocikla jutos labi, un man tiešām patīk šī trase. Sacīkšu dienu sabojāja pirmais brauciens. Bija labs starts, bet Tims pirmajā līkumā tika priekšā, tāpēc man nācās sabremzēties un pa ārmalu tiku apdzīts. Nonācu piektajā vietā un vairākus apļus nācās to saglabāt. Bija grūti cieši sekot citiem motocikliem, un, lai apdzītu, bija jāsagaida kļūdas no konkurentiem. Daļa trases sastāvēja no smagas zemes. Otrajā braucienā visus uzbrukumus paturēju izšķirošajiem brīžiem. Divus apļus pirms beigām sāku uzbrukt un mēģināju apdzīt Prado. Biju blakus, kad viņš pieļāva kļūdu, bet apdzīt nesanāca. Varbūt uzbrukt vajadzēja sākt apli ātrāk. Esmu sarūgtināts, ka neieguvu pjedestālu, bet sacensības pierādīja, ka mani rezultāti kopš atgriešanās ir diezgan labi, un visi komandā ir apmierināti."

Pasaules motokrosa čempionāta nākamais posms tiks aizvadīts 17. jūlijā Čehijā, Loketas trasē.

MXGP posma kopvērtējums:

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersHonda50
2.Horhe PradoGasGas44
3.Rubens FernandessHonda38
4.Romēns FevrsKawasaki36
5.Glens KoldenhofsYamaha33
6.Mičels EvanssHonda31
7.Pauls JonassHusqvarna28
8.Matija GvadaniniGasGas26
9.Džeremijs SīversYamaha21
10.Žordī TiksjēKTM21

MXGP sezonas kopvērtējums:

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersHonda535
2.Horhe PradoGasGas410
3.Džeremijs SīversYamaha405
4.Maksims RenoYamaha365
5.Glens KoldenhofsYamaha363
6.Rubens FernandessHonda342
7.Pauls JonassHusqvarna278
8.Braiens BogerssHusqvarna263
9.Kalvins VlānderensYamaha239
10.Džeremijs van HorebīksBeta229

Izmantotie resursi:
MX Large


, 2022-06-28 10:14, pirms 2 gadiem
Paul, turpini stradat un tur rezultats vienozimigi BUS!
, 2022-06-28 10:29, pirms 2 gadiem
Paul, nekrīti lūdzu tik bieži.
, 2022-06-28 11:54, pirms 2 gadiem
būs labi
, 2022-06-28 11:57, pirms 2 gadiem
garais_999 rakstīja: būs labi
ir jau labi, protams var būt labāk, bet nu esam reālistiski.
, 2022-06-28 13:29, pirms 2 gadiem
garais_999 rakstīja: būs labi
kaut kad jau būs...tik kad...veterānu mačos...D
, 2022-06-28 14:55, pirms 2 gadiem
H3lp^ rakstīja: ir jau labi, protams var būt labāk, bet nu esam reālistiski.
tieši tā! Jānovērtē, ka viņš ir TOP10 braucējs pasaulē. Protams, labi, ka pašam ir ambīcijas, bet vēl sezona nav beigusies. Un šī arī noteikti nebūs pēdējā.
, 2022-06-28 15:25, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: tieši tā! Jānovērtē, ka viņš ir TOP10 braucējs pasaulē. Protams, labi, ka pašam ir ambīcijas, bet vēl sezona nav beigusies. Un šī arī noteikti nebūs pēdējā.
ar ko tad brauks Pauls nākamgad?pa savu piķi un ar kādu moci?
, 2022-06-28 15:44, pirms 2 gadiem
serbs rakstīja: ar ko tad brauks Pauls nākamgad?pa savu piķi un ar kādu moci?
šķiet, to šobrīt precīzi atbildēt nevar.
, 2022-06-28 16:20, pirms 2 gadiem
rupnīcas komandā tikt izredzes tādas pašvakas...ja nu vienīgi kāda jauna komanda uzrodas,bet tad cik konkurētspējīgs mocis...
, 2022-06-28 18:02, pirms 2 gadiem
Es jau teiktu, ka Kawasaki otrā vieta varētu būt brīva, jo Watsons nepārliecina, taču, tas ir Ice racing, no kurienes Pauls aizgāja, jo nejuta vairs prieku braukt, jo pilnīgi visu noteica komandas vadītājs..
, 2022-06-29 00:13, pirms 2 gadiem
KTM nav kas brauc kā otrais. Šobrīd vispār neviens!
Mans novērojums, attiecībā uz tehniku, nav amortizācija un riepas. Izteikti redzams bija Ķegumā, salīdzinājumā ar Gajser. Visi vadošie ar Pirelli mauc, Husis ar Dunlop.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.