Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Vidrižos tiks noskaidroti jaunie Latvijas čempioni enduro

Vidrižos tiks noskaidroti jaunie Latvijas čempioni enduro
Andris Grīnfelds. Foto: Māris Stiprais

Jau 8. oktobrī tiks noskaidroti jaunie Latvijas čempioni enduro. Vidrižos tiks aizvadīts sestais un pēdējās šī seriāla etaps.

E1 klasē par čempiona titulu cīnās divi igauņi un latvietis. Titulu sadalīs Elarijs Tālu, Veiko Rāts un Miks Rasmanis. E2 ieskaitē uz titulu tikmēr divi pretendenti - Andris Grīnfelds un Edgars Siliņš.

E3 klasē tikmēr diezgan pārliecinošs līderis ir ''Motosports Racing Team'' pilots Ivo Šteinbergs. Sīvāka cīņa par otro vietu - to centīsies sadalīt igaunis Jurijs Trīsa un soms Tēmu Latostenma. Sīvi dueļi paredzēti arī pārējās klasēs, kā arī starp klubiem.

Piloti nemainīgi startēs 11 klasēs - E1, E2, E3, E 40+, E 16+, veterāni 50+, Open.LV, divtakteru un četrtakteru hobija, kā arī iesācējos. Protams, ka sacīkstes neiztiks arī bez kvadriciklistiem.

Iepriekšējais posms tika aizvadīts 24. un 25. septembrī Lietuvā - Kupišķos. Tas tika apvienots ar trešo un pēdējo Baltijas čempionāta etapu.

Ar sacīkstēm Vidrižos tiks noslēgta enduro sezona. Divas nedēļas pēc Vidrižu posma paredzēts arī pēdējais endurokrosa etaps Ķekavā. Tās būs pēdējās sacensības šogad, kas saistītas ar motokrosu, ja neskaita triālu. Tas vien nozīmē to, ka uzvaras cena ir augsta un sportisti darīs visu, lai sezonu noslēgtu uz pēc iespējas pozitīvākas nots.

Enduro sacīkstes Vidrižos vienmēr ir bijušas plaši apmeklētas, jo vietējie mīl šo sporta veidu. Pilotiem vienmēr nākas cīnīties kā pa smilti, tā granti un arī karjeru. Cīņas solās būt aizraujošas.

Pilnais sacensību kalendārs: ŠEIT


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.