Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Igaunijas komandas braucējs Nāciju motokrosā lauzis kāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunijas komandas braucējs Nāciju motokrosā lauzis kāju
Jorgens-Matiass Talviku. Foto: Karli Saul

Jaunajam un talantīgajam igauņu motosportistam Jorgenam-Matiasam Talviku pagājušās nedēļa nogalē ASV notiekošais Nāciju motokross beidzies pagalam neveiksmīgi. Vēl pirms finālbraucieniem viņš neveiksmīgi krita un salauza kāju.

Jau sestdien "RedBud" trasē Talviku neveiksmīgi piezemējās pēc viena no lēcieniem, krita un rezultātā lauza kājas augšstilba kaulu. Igaunijas komandai gan izdevās kvalificēties A finālam, kur ar Tanela Leoka un Harija Kullasa gādību tika sasniegta 19. vieta.

"Drīz būs operācija un pēc tam rehabilitācija," no Amerikas ziņo Talviku. "Vispirms gribu apsveikt Igaunijas komandu ar lielisko sniegumu visas nedēļas nogales garumā. Esmu lepns, ka man bija iespēja startēt ar tādiem komandas biedriem kā Harijs un Tanels. Liels sasniegums bija jau tas, ka viņi šajā sarežģītajā situācijā nodrošināja mums vietu A finālā. Sports reizēm ir ļoti emocionāls, un man ir grūti aprakstīt sajūtas. Laiku nevaru atgriezt atpakaļ, vienīgi varu mācīties no savām kļūdām. Pēc rehabilitācijas atgriezīšos spēcīgāks!"

Atgādināsim, ka Latvijas komanda ar Kārli Sabuli, Tomu Macuku un Kārli Albertu Reišuli sastāvā izcīnīja augsto 11. vietu, kas mūsu izlasei ir otrais labākais rezultāts Nāciju motokrosa vēsturē. Savukārt Lietuva, ko pārstāvēja Armins Jasikonis, Domants Jazdausks un Dovids Karka, startēja B finālā un kopvērtējumā starp 34 komandām guva 22. vietu.