Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Lielbritānijas posmā uzvaru izcīna Gajsers, Reno debiju aizēno kritiens

Lielbritānijas posmā uzvaru izcīna Gajsers, Reno debiju aizēno kritiens
Tims Gajsers. Foto: mxgp.com

Pasaules motokrosa čempionāta pirmais posms Lielbritānijā ir noslēdzies. Sezonu ar uzvaru MXGP klasē iesācis Tims Gajsers, bet MX2 ieskaitē triumfēja Simons Lāngenfelders.

Šīs sacensības izlaida latviešu motosportists Pauls Jonass, kuram pēc cīpslas iekaisuma tika veikta operācija. Pēc šādas operācijas ir nepieciešams vismaz desmit dienu ilgs rehabilitācijas process, kas nozīmē, ka viņš varētu startēt jau nākamajās sacensībās. Nākamais posms paredzēts 6. martā, Lombardijas trasē Itālijā.

MXGP klases pirmajā braucienā kritienu pirmspēdējā aplī piedzīvoja Džeremijs Zēvers, kurš līdz ar neveiksmi pazaudēja līdera statusu un braucienu noslēdza aiz Tima Gajsera. Trešajā vietā ierindojās kvalifikācijas līderis un MXGP klases debitants Maksims Reno, bet Horhe Prado palika ceturtais.

Otrajā braucienā veiksmīgs starts padevās Horhem Prado, kurš sāka braucienu pirmajā pozīcijā. Tims Gajsers pirmajā aplī bija vien piektais, taču pakāpeniski apdzina visus konkurentus. Divus apļus pirms brauciena beigām viņš bija līderis, taču piedzīvoja kritienu. Viņš paguva ātri atgriezties uz motocikla, taču apsteigt Prado vairs neizdevās. Prado braucienā pirmais, Gajsers otrais, bet trijnieku noslēdza Glens Koldenhofs. Debitants Maksims Reno piedzīvoja kritienu un finišēja vien sestajā pozīcijā, bet braucienu summā palika ceturtais.

Sacensību kopvērtējumā gan Tims Gajsers joprojām izcīnīja uzvaru ar 47 punktiem, bet Horhe Prado ar 43 punktiem palika otrais. Džeremijs Zēvers noslēdza labāko trijnieku ar 40 punktiem.

MX2 klases ieskaitē abos braucienos uzvaru izcīnīja Simons Lāngenfelders, kurš sestdien uzrādīja arī labāko laiku kvalifikācijā. Francūzis Toms Vjāls ierindojās otrajā pozīcijā, bet labāko trijnieku noslēdza Jago Gērtss. Kajs de Volfs pirmajā braucienā finišēja kā trešais, bet otrajā braucienā viņš nespēja tikt augstāk par piekto pozīciju un sacensības noslēdza ceturtajā vietā.

Dienas ievadā norisinājās arī otrie braucieni Eiropas motokrosa čempionāta EMX125 un EMXOpen ieskaitēs. EMX125 klasē startēja brāļi Reišuļi. Jānis Mārtiņš Reišulis pirmajā dienā finišēja trešais, bet otro braucienu noslēdza kā ceturtais. Tas gan viņam joprojām ļāva kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Kārlis Alberts Reišulis tikmēr finišēja otrajā braucienā kā septītais, taču pirmajā dienā piedzīvotais kritiens un 33. pozīcija viņam liedza cīņu par godalgām.

Izmantotie resursi:
https://www.mxgp.com/


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.