Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Stupeļa ekipāža PČ posmā Beļģijā ierindojas 20. vietā

Stupeļa ekipāža PČ posmā Beļģijā ierindojas 20. vietā
Gordejeva/Stupeļa ekipāža. Foto: WSC

Pasaules blakusvāģu motokrosa čempionāta trešajā posmā Beļģijā ar izcīnītu 20. vietu finālbraucienus noslēgusi igauņa Gerta Gordejeva un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža. Tikmēr uzvaru guva Marvins Vanlušens un Robijs Bakss.

Sestdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās Gordejevs/Stupelis B grupā ieņēma desmito vietu un kvalificējās finālbraucieniem, kas tika aizvadīti šodien. Pirmajā braucienā visu distanci veikt neizdevās, jo tika piedzīvota izstāšanās vairāk nekā četrus apļus pirms finiša. Otrajā braucienā Lommelas trasē starp vairāk nekā 30 ekipāžām Gordejevs/Stupelis finišēja 16. pozīcijā, guva punktus, bet posma summā izcīnījuši 20. vietu.

Pirmajā braucienā par uzvarētājiem kļuva Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks, kuriem 20 sekundes piekāpās Julians Veldmans/Glens Jensenss, bet trešajā vietā finišēja Kerta Varika/Lari Kunnasa duets. Šīs sacīkstes noslēguši ar ceturto rezultātu, otrajā braucienā uzvarēja Vanlušens/Bakss, kuri par nepilnām trim sekundēm finišā uzveica igauņu pilota Varika ekipāžu, savukārt piecas sekundes no pirmās vietas ieguvējiem finišēja Veldmans/Jensenss.

Posmā uzvaru svinēja Vanlušens/Bakss, bet ar tādu pašu punktu skaitu otro vietu guvuši Bakss/Čermaks. Nākamo divu vietu ieguvējām tikai par vienu punktu mazāk - trešie šo posmu pabeidza Variks/Kunnass, bet aiz viņiem ierindojās Veldmans/Jensenss.

Pēc aizvadītiem trim posmiem Baksa/Čermaka duetam ir tikai četru punktu pārsvars pār Variku/Kunnasu, bet vēl par pieciem punktiem mazāk guvuši Veldmans/Jensenss. Tikmēr Gordejevs ar Stupeli pašlaik 18. pozīcijā.

Pasaules čempionāta sezona šobrīd ir pusē, bet ceturtais posms tiks aizvadīts 2. un 3. jūlijā Igaunijā, Langes trasē.

Beļģijas posma rezultāti:

VietaEkipāžaMotociklsPunkti
1.Vanlušens/BakssWSP-Zabel43
2.Bakss/ČermaksWSP-Husqvarna43
3.Variks/KunnassWSP-AMS42
4.Veldmans/JensenssWSP-MEGA42
5.Van Vervens/Van den BogārtsWSP-TM28
6.Vilemsens/LebretonsWSP-Zabel28
7.Heincers/ŠelbertsVMC-KTM27
8.Brauns/ČemberleinsVMC-AMS23
9.Vijerss/Van der PuttensVMC-Zabel22
10.Leferinks/BeleckasVMC-Zabel20
20.Gordejevs/StupelisWSP-Husqvarna5

PČ kopvērtējums:

VietaEkipāžaMotociklsPunkti
1.Bakss/ČermaksWSP-Husqvarna117
2.Variks/KunnassWSP-AMS113
3.Veldmans/JensenssWSP-MEGA108
4.Van Vervens/Van den BogārtsWSP-TM95
5.Vanlušens/BakssWSP-Zabel79
6.Vilkinsons/MilardsWSP-AMS74
7.Heincers/ŠelbertsVMC-KTM68
8.Hermanss/MusēWSP-AMS67
9.Brauns/ČemberleinsVMC-AMS62
10.Vijerss/Van der PuttensVMC-Zabel56
18.Gordejevs/StupelisWSP-Husqvarna30

, 2022-06-26 19:12, pirms 2 gadiem
Neder Stupelim tas gordejevs. Nemāk viņs braukt. Pat latvijas čempī piekāpjas 15 gadīgiem Melbāržiem. Ja Kaspars vel grib braukt labā līmenī un cīnities par kaut vai top 10, ir jāmaina stūrmanis
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.