Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Maksims Reno debitē ar uzvaru MXGP kvalifikācijā Lielbritānijā

Maksims Reno debitē ar uzvaru MXGP kvalifikācijā Lielbritānijā
Foto: Moto Verte

Lielbritānijā, kur rīt notiks galvenie braucieni gada pirmajā posmā pasaules čempionātā motokrosā, šodien aizvadīti kvalifikācijas braucieni. Šīs sacensības izlaiž vairāki potenciālie sezonas līderi, un šo situāciju, pagaidām, veiksmīgi izmanto MXGP debitants Maksims Reno.

Maksims Reno pērn startēja MX2 klasē, kurā izcīnīja čempiona titulu. Šogad viņš startē MXGP ieskaitē un Lielbritānijas posma kvalifikācijā viņš izcīnīja šokējošu uzvaru. Sīvā cīņā viņš pārspēja Timu Gajseru, kurš finišēja otrais. Trešo vietu izcīnīja Džeremijs Zēvers, bet spāņu brīnumbērns Horhe Prado tikmēr palika ceturtais. Neveiksmīgi startēja lietuviešu motosportists Armins Jasikonis, kurš finišēja vien 23. vietā.

Šīs sacensības izlaiž pērnās sezonas vicečempions Romēns Fevrs, latviešu braucējs Pauls Jonass un pērnā gada čempions Džefrijs Herlingss. Visi trīs sportisti atgūstas pēc traumām. Prognozēts, ka Fevrs izlaidīs vismaz trīs posmus, bet par Herlingsa atgriešanos vēl nekas nav zināms. Jonass, iespējams, startēs jau nākamajā posmā - 6. martā, Itālijā.

MX2 klases kvalifikācijā tikmēr triumfēja Simons Lāngenfelders no Vācijas, bet otro vietu ieņēma Toms Vjāls. Labāko trijnieku noslēdza beļģis Jago Gērtss.

Paralēli šajā trasē noris arī sacensības Eiropas čempionātā EMX125 un EMXOpen ieskaitēs. EMXOpen klasē latviešu nav, taču EMX125 vidū startē brāļi Reišuļi. Jānis Mārtiņš Reišulis pēc pirmā brauciena ieņem augsto trešo pozīciju, bet Kārlis Alberts Reišulis piedzīvoja divus kritienus un palika 33. vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.mxgp.com/


, 2022-02-26 19:51, pirms 2 gadiem
zēvers tas ir zvērs. Kur tāds redzēts
, 2022-02-26 21:51, pirms 2 gadiem
Skaidrs. Vēl viens kadrs, kas brauks pa priekšu Paulam Jonasam. Atkal mxgp braucēju liste neko labu Paulam nesola.
, 2022-02-26 23:21, pirms 2 gadiem
markkomartins rakstīja: zēvers tas ir zvērs. Kur tāds redzēts
kāds jauns braucējs parādījies MXGP?
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.