Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"GasGas" komandai pievienojas Dakaras rallija uzvarētājs Sanderlends

"GasGas" komandai pievienojas Dakaras rallija uzvarētājs Sanderlends
Sems Sanderlends. Foto: GasGas

"GasGas Factory Racing" rallijreida komanda parakstījusi līgumu ar panākumiem bagāto motosportistu Semu Sanderlendu, kurš 2022. gada janvārī pārstāvēs to Dakaras rallijā.

Pēdējos gados "GasGas" rūpnīca ievērojami paplašinājusi savu pārstāvniecību pasaules motosportā, un, kā zināms, pasaules motokrosa čempionātā MXGP klasē šogad viens no tās braucējiem bija latvietis Pauls Jonass. Tāpat "GasGas" piedalās Dakaras rallijā, kur arī brauc ar diviem motocikliem.

Britu motosportists Sanderlends līdz šim pārstāvēja KTM rūpnīcas komandu, kuras sastāvā arī guvis savus līdzšinējos panākumus Dakaras rallijā. 2017. gadā viņš kļuva par šo sacīkšu uzvarētāju, bet pēdējo trīs gadu laikā divreiz ierindojies pirmajā trijniekā. Tāpat 2019. gadā Sanderlends kļuva par pasaules rallijreida čempionu.

"GasGas" komandas otrs braucējs Dakarā būs jaunais talants Daniels Sanderss. Pirms gada viņš kļuva par Dakaras rallija labāko debitantu un izcīnīja augsto ceturto vietu, bet šogad pasaules čempionāta sezonu noslēdza trešajā vietā. Savukārt vienības līdzšinējā braucēja Laja Sanca šoreiz spēkus izmēģinās ar četru riteņu braucamo.

Interesantas izmaiņas arī KTM komandā, kuras sastāvam pievienojies "MotoGP" braucējs Danilo Petruči un pašreizējais Dakaras čempions Kevins Benavidess. Petruči divas "MotoGP" sezonas bija "Ducati" rūpnīcas sportists, uzvarēja arī vairākās sacīkstēs, bet šogad bez lieliem panākumiem pārstāvēja "Tech3 KTM" nometni. Tagad itālis motošoseju nomainīs pret rallijreidu un pirmo reizi piedalīsies Dakaras rallijā. Tikmēr "Honda" nometni atstājis un KTM pievienojies argentīnietis Benavidess, kurš Dakarā uzvarēja šī gada sākumā. Komandā palikuši arī Dakarā iepriekš uzvarējušie Tobijs Praiss un Matiass Valkners.

Tikmēr "Honda" krāsas Dakarā pārstāvēs Rikijs Brabeks, kurš ir 2020. gada sacensību uzvarētājs un 2021. gada otrās vietas ieguvējs, Hosē Ignacio Horneho, Žoans Bareda un Pablo Kvintanilla, kurš komandai pievienojies pēc piecām "Husqvarna" sastāvā pavadītajām sezonām. 2020. gadā Kvintanilla finišēja otrais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.