Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvija izcīna augsto piekto vietu Nāciju motokrosā blakusvāģiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvija izcīna augsto piekto vietu Nāciju motokrosā blakusvāģiem
Foto: WSC

Latvijas komanda Čehijā trīs ekipāžu sastāvā ar izcīnītu augsto piekto vietu noslēgusi Nāciju motokrosa sacensības blakusvāģiem. Turpat Kramolinas trasē startēja arī mūsu kvadriciklu izlase, kas finālbraucienu summā ierindojās devītajā vietā.

Blakusvāģu klasē Latvija piekto vietu ieņēma jau sestdien notikušajā kvalifikācijā. Šodien tādu pašu pozīciju izdevās gūt arī finālbraucienos, kamēr Nāciju kausā uzvaru sasniedza Nīderlande, otro vietu ieņēma Apvienotā Karaliste, trešajā vietā ierindojās Igaunija, bet ceturto vietu guva Beļģija. Kvadriciklu klasē uzvarēja ASV, bet pirmo trijnieku noslēdza Īrija un Francija.

Blakusvāģu pirmajā braucienā (A+B grupas) sesto vietu izcīnīja Daniels Lielbārdis/Konstantins Belecks, savukārt devītie finišēja Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš. Otrajā braucienā (B+C grupas) Rupeika/Liepiņa ekipāža sasniedza septīto vietu, kamēr Didzis Gorbenko/Rodolfs Lebretons bija desmitie labākie. Trešajā braucienā (A+C grupas) piektie finišu šķērsoja Lielbārdis/Belecks, savukārt desmitie atkal bija Gorbenko/Lebretons.

Cīņā par vadošajām pozīcijām pirmajā braucienā labākie bija Marvins Vanlušens/Robijs Bakss (Beļģija), otro vietu izcīnīja Stjuarts Brauns/Džošs Čemberleins (Apvienotā Karaliste), bet trešie bija šīs sezonas pasaules čempioni Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks (Nīderlande). Otrajā braucienā uzvarēja Koens Hermanss/Robbe de Vēne (Nīderlande), aiz kuriem finišēja Kerts Variks/Lari Kunnass (Igaunija) un Brauns/Čemberleins. Tikmēr trešajā braucienā triumfēja Bakss/Čermaks, šoreiz Vanlušens/Bakss ieņēma otro vietu, bet Variks/Kunnass bija trešie labākie.

Trešās vietas ieguvējai Igaunijai Gerta Gordejeva ekipāžā startēja latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kurš pēc šīs sezonas liek punktu ilgajai un panākumiem bagātajai sportista karjerai. Savos braucienos viņi ieņēma astoto un piekto vietu. Lietuva izcīnīja 12. vietu, un šajā komandā Litaurs Variakojis brauca kopā ar latvieti Mārtiņu Antonu. Viņi braucienos ierindojās 19. un 18. vietā.

Kvadriciklu sacensībās pirmajā braucienā (A+B grupas) Matīss Palēvics izcīnīja desmito vietu, kamēr Reinis Bicāns izstājās un tika klasificēts 28. pozīcijā. Arī otrajā braucienā (B+C grupas) Palēvics guva desmito vietu, bet Valērijs Kuzmins finišēja 16. Tāpat Kuzminam 16. vieta trešajā braucienā (A+C grupas), bet Bicāns šoreiz saņēma sodu par kvadriciklam pieļaujamā skaņas līmeņa pārsniegšanu, kas viņu atmeta uz pēdējo, 29. vietu. Summā mūsu sportisti starp visām valstīm guva devīto vietu.

Amerikāņi bija labākie visos braucienos un pelnīti atnesa savai valstij uzvaru arī Nāciju kausa kopvērtējumā. Pirmajā braucienā uzvarēja Braiss Fords, bet otrajā un trešajā labākais bija Džoels Hetriks.

Blakusvāģu rezultāti:

Pirmais brauciens:

Otrais brauciens:

Trešais brauciens:

Kopvērtējums:

Kvadriciklu rezultāti:

Pirmais brauciens:

Otrais brauciens:

Trešais brauciens:

Kopvērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2022-09-25 19:22, pirms 2 gadiem
Ja godīgi tad rezultāts ir ļoti labs. Sastāvs ta mums kāds. 16 gadīgs čalis kam čut ne pirmās lielās sacenes un citu kantētāju nevis bračku. 44+ gadīgs veterāns kas mauc uz entuziasmu izkapā pusi pro braucējus. Un Gorbenko kam svešzemnieks blaķenē. Puikas malači.

     [+] [-]

, 2022-09-25 20:31, pirms 2 gadiem
diezgan labi

     [+] [-]

, 2022-09-25 22:19, pirms 2 gadiem
Atzīstams sniegums Latvijas komandai. Varu veltīt tikai apsveikumus. Markkomartins visu pateica par situāciju un rezultātiem. Blaķenes nepelnīti tikušas nostumtas malā motokrosa hierarhijā.