Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Aumeisters

Kazušs uzvar Baltijas čempionāta Lietuvas posmā, Vinniņš piektais

Kazušs uzvar Baltijas čempionāta Lietuvas posmā, Vinniņš piektais
Normunds Kazušs (#22). Foto: Dace Teibe, lamsf.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 20. un 21. augustā, Lietuvas Nemuno Žiedas trasē norisinājās Baltijas čempionāta trešais posms, kas bija arī pēdējais Latvijas čempionāta ieskaitei.

Superbike klasē ar pusminūtes pārsvaru uzvarēja lietuvietis Šarūnas Pladas, kurš kvalifikācijas braucienā jau atkal uzstādīja jaunu šīs trases rekordu – 1:09.479. Otrajā un trešajā vietā ierindojās Mantas Marcinkevičius un Mindaugas Malūkas no Lietuvas. Savukārt, šoreiz vienīgais Superbike klases pārstāvis no Latvijas Ivo Vinniņš (''SFRT Motorsports'') ieguva piekto vietu. Arī B1200 klasē godalgotās vietas ieņēma pašmāju motosportisti. Pirmā vieta tika Oskaras Tarasevičius, otrā Tauras Norkūnas, bet trešā vieta Tomas Rozenas, bet Latvijas čempionāta līderis Kristaps Grietiņš (''Road Racing Riga'') šoreiz ieņēma sesto vietu. Superstock 600 klasē, labi paņemot startu vadībā izvirzījās lietuvietis Jonas Stankūnas, aiz sevis atstājot Gintu Apini (''Motoaplis''), kamēr trešajā vietā palika Gintaras Dereškevičius no Lietuvas.

C1200 klasē pirmo vietu izcīnīja Sanders Telve no Igaunijas. Uzrādot labus rezultātus, pirmo reizi braucot šajā trasē, otro vietu ieguva latvietis Gatis Grosgalis, kurš startē privāti, kamēr trešais palika lietuvietis Edgaras Šiuparis.

''Pirmā reizīte šajā trasē, līdz ar to bija ļoti grūti un vakar jau šķita, ka nemaz netikšu pielaists pie sacensībām, tik slikti laiki. Šorīt jau nedaudz pieregulēju piekari un jau sanāca vieglāk, drošāk. Nu un šajā trasē drošums ir vajadzīgs. Trase tiešām forša un plūstoša, tie kalni arī smuki, bet tas segums... Esmu šokā! Bet man bija jābrauc un jāmēģina cīnīties par Baltijas čempionāta titulu. Beigās sanāca labi. Varēju atkal ar Alfrēdu pacīnīties, lai gan viņš ir C600 klasē, un man tas pilnīgi neko nemainītu, tāpat kā Biķerniekos,'' ar nedēļas nogales iespaidiem dalījās Gatis Grosgalis.

C600 klasē pirmo vietu izcīnīja latvietis Normunds Kazušs (Privāti), savukārt, otro vietu ieņēma pašreizējais šīs klases kopvērtējuma līderis Alfrēds Lazdiņš (''SFRT Motorsports''), kuram trešajā vietā sekoja lietuvietis Linas Tarasevičius.

''Diena izrādījās labāka nekā cerēts, bija ideāls laiks un temperatūra, arī asfaltam temperatūra bija ideāla, līdz ar to arī saķere bija ļoti laba un varēja labi uzbraukt. Izdevās uzlabot arī savu personīgo laiku, diezgan iespaidīgi vismaz priekš sevis. Iebraucu 1:16, kas ir labāk nekā cerēts. Sacensības bija interesantas, pāris reizes aizmugure nedaudz norāvās, taču veiksmīgi dabūju atpakaļ saķeri un tā kā jutu, ka aizmugurē neviena nav, tad mierīgi sev drošā ritmā braucu līdz finišam,'' stāstīja Normunds Kazušs.

Ar sacensību gaitu apmierināts arī pats to organizators Benas Šimkus: ''Sacensības noritēja diezgan mierīgi. Šodien mūsu trasē ir jauns trases rekords - to kvalifikācijā paveica Šarūnas Pladas. Viņš to izdarīja jau otro reizi šajā sezonā. Un, protams, arī Latvijas Superbike braucēja Ivo Vinniņa temps sacensībās bija satriecošs. Kvalifikācijā viņš bija nedaudz lēnāks, taču, kad viņš ķēra citus, tad acīm redzami auga viņa temps. Prieks, ka C1200 klasē uz pjedestāla bija sportisti no visām trim Baltijas valstīm. Esam vienmēr priecīgi, ka latvieši un igauņi brauc uz Lietuvu, taču mēs arī zinām, ka ir diezgan grūti braukt pa mūsu trasi. Domāju, ka diena bija lieliska, laiks bija perfekts un noskaņojums mums visiem bija diezgan labs. Bija prieks visus šeit redzēt!''

Nākamais un noslēdzošais Baltijas čempionāta posms norisināsies Igaunijā - ''Porsche ring'' trasē jau trešajā un ceturtajā septembrī.

Pilnie sacensību rezultāti: ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/baltijas-cempi...


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.