Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"MiniGP" braucējs Grabovskis ar dubultuzvaru aizvadījis pirmo posmu Somijā

"MiniGP" braucējs Grabovskis ar dubultuzvaru aizvadījis pirmo posmu Somijā
Kristers Grabovskis. Foto: Harjukuvat

Alastaro mototrasē norisinājies Somijas čempionāta motošosejā pirmais posms, kur Latviju pārstāvēt bija devies mūsu jaunais un talantīgais "MiniGP" braucējs Kristers Grabovskis.

Sacensības notika divas dienas, un šīs bija pirmās no trim kopīgajām sacensībām ar motocikliem un automašīnām šosezon. Sestdien laikapstākļi bija gana labvēlīgi un kvalifikācijas braucienā Kristers uzrādīja labāko apļa laiku savas klases ietvaros. Arī abās sacensību dienās viņš bija ātrākais starp Ohvale MiniGP pārstāvjiem, atstājot aiz sevis vairākus jaudīgās Moto5 klases braucējus, vienu brīdi otrā brauciena laikā abu klašu kopvērtējumā sasniedzot pat sesto vietu četrpadsmit dalībnieku konkurencē.

“ Šogad mērķis ir gūt pieredzi lielajās trasēs. Uz Somiju devāmies jau trešdien un ceturtdienu Kristers aizvadīja trasē treniņā. Vietējie teica, ka ļoti labi būs, ja pirmo reizi iebrauks 1:15, bet Kristeram tas izdevās 1:12, savukārt pašās sacensībās uzrādīja vēl labākus rezultātus, iebraucot 1:09.781. Tā kā Alastaro trases rekords starp Ohvale braucējiem šobrīd pieder Kristeram,” lepns par dēla sasniegumiem stāsta viņa tēvs Andris Grabovskis, piebilstot, ka šogad Kristeram plānā esot piedalīties piecos no astoņiem Somijas čempionāta MiniGP posmiem, liekot lielāku uzsvaru uz Baltijas čempionātu, kur pirmajā Madonas posmā esot izcīnīta uzvara.

Nākamās sacensības, kurās Kristers plāno piedalīties notiks 3.jūnijā Kulbilohu, Igaunijā un 17.-18.jūnijā Somijā Motopark trasē.

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve


, 2023-05-29 11:40, pirms 11 mēnešiem
Apsveicu tā tik turpināt
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").