Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas blakusvāģu izlase Nāciju motokrosa kvalifikācijā izcīna piekto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas blakusvāģu izlase Nāciju motokrosa kvalifikācijā izcīna piekto vietu
Foto: WSC

Latvijas blakusvāģu motokrosa komanda ar augsto piekto vietu noslēgusi Čehijā notiekošā Nāciju motokrosa kvalifikāciju. Augstākos rezultātus sasniedza Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa un Didža Gorbenko/Rodolfa Lebretona ekipāžas, kas savos braucienos ierindojās ceturtajā vietā. Latvijas kvadriciklu komanda tikmēr kvalifikācijas braucienu summā ieņēma 13. vietu.

Blakusvāģu cīņās A grupas kvalifikācijas sacīkstē Daniels Lielbārdis startēja kopā ar lietuvieti Konstantinu Belecku, kurš aizvieto savainoto kantētāju Bruno Lielvārdi. Ekipāža izcīnīja astoto vietu. Uzvarēja šīs sezonas pasaules čempioni Etjēns Bakss/Ondrejs Čermanks (Nīderlande), otro vietu ieņēma Marvins Vanlušens/Robijs Bakss (Beļģija), savukārt trešie bija Marko Haincers/Ruedi Betšārs (Šveice).

B grupā ļoti labs sniegums Mārim Rupeikam ar Kasparu Liepiņu, kuri ieņēma ceturto vietu. Uzvarēja Gerts van Vervens/Bens Van den Bogārts (Nīderlande), otro vietu guva Stjuarts Brauns/Džodžs Čemberleins (Apvienotā Karaliste), bet trešie bija Gerts Gordejevs/Kaspars Stupelis (Igaunija). Latviešu kantētājs Stupelis nesen paziņoja, ka pēc šīs sezonas liks punktu savai garajai un panākumiem bagātajai karjerai blakusvāģu motokrosā. Šīs viņam ir pēdējās starptautiskās sacensības.

Tāpat augsts rezultāts Didzim Gorbenko, kura kantētāju Elviju Mucenieku šajās sacensībās nomainījis francūzis Rodolfs Lebretons. Kopīgiem spēkiem ekipāža guva ceturto vietu. Uzvarēja Koens Hermanss/Robbe de Vēne (Nīderlande), otrie bija Kerts Variks/Lari Kunnass (Igaunija), bet trešo vietu ieņēma Brets Vilkinsons/Džo Milards (Apvienotā Karaliste).

Kvalifikācijas dienu Latvijas komanda starp 15 valstīm noslēgusi piektajā vietā, kamēr pirmo vietu ieņem Nīderlande, tālāk seko Apvienotā Karaliste, Igaunija un Beļģija. Lietuvas komanda 14. pozīcijā.

Kvadriciklu sacīkstēs A grupas kvalifikācijas braucienā 13. vietu guva Reinis Bicāns. Uzvarēja beļģu braucējs Randijs Navē, aiz sevis atstājot amerikāni Braisu Fordu un igauni Kevinu Sāru.

B grupas kvalifikācijas sacīkstē Matīss Palēvics guva 14. vietu, kamēr uzvarēja ASV pārstāvis Čads Vīnens, otrajā vietā finišēja īrs Dīns Dilons, bet trešajā vietā ierindojās itālis Nikolo Roanja.

Visaugstākais rezultāts no mūsu sportistiem padevās Valērijam Kuzminam C grupas kvalifikācijā - latviešu braucējs ieņēma astoto vietu. Amerikānis Džoels Hetriks guva uzvaru, otrajā vietā šeit ierindojās norvēģis Kristofers Tveraens, savukārt trešais bija itālis Patriks Turini.

Trīs kvalifikācijas sacensību summā starp 17 komandas pirmajā pozīcijā ASV, seko Beļģija un Itālija. Latvija šajā konkurencē pēc kvalifikācijas atrodas 13. vietā, Igaunija ir devītā, bet Lietuva - 16. pozīcijā.

Kvalifikācijas braucieni blakusvāģu klasē

Kvalifikācijas braucieni kvadriciklu klasē

  +1 [+] [-]

, 2022-09-24 19:55, pirms 2 gadiem
pagaidām ok

  +1 [+] [-]

, 2022-09-24 20:03, pirms 2 gadiem
Itkā labi. Tik biju cerējis ka Lielbārdis toč iebrauks top 6, ja ne augstāk. Nu jātur īkški un bez kritieniem, tad var 3niekā finišā tikt. Bik pozitīvi pārsteikt par veco buku Rupeiku. Labi nobrauca

     [+] [-]

, 2022-09-24 20:28, pirms 2 gadiem
Ja nemaldos, Rupeikam jau ir 44 gadi, malacis

  +1 [+] [-]

, 2022-09-24 21:29, pirms 2 gadiem
Visi blaķenieki malači! Ļoti labi šodien pacīnījās. Danielam nepaveicās jau startā. Uzsvieda blaķeni un kūlenis. Izskatījās, ka konkurents uzsita. Kādu brīdi pat palika guļot uz trases. Tad atguvās un no pēdējās vietas aizcīnījās līdz 8. vietai. Pirmajā aplī tika pazaudēts vairāk kā 1 min. un 20 sek. Māris paķēra uz pieredzi. Trase viņam zināma kā pieci pirksti. Startā aizgāja astotais. Tad prasmīgi aplasīja konkurentus un turēja savu vietu. Beigās noturēja austrieti Veisu, kurš ir stabils GP braucējs. Didzis nokoncentrējās uz startu un tas attaisnojās. Aizgāja kā otrais, tad palaida atrākus braucējus Variku un Vilkinsonu un mierīgi noturēja ar savu tempu ceturto vietu. Labākais dienas moments kā Māris tālajā galā to pašu austrieti nokoda ātrajā kreisajā līkumā pa ārmalu, nu skaisti! Veiksmi rītdien! Uzmundrinājumi Danielam, gan jau pieredzējušie izlases vīri iedos īstos padomus! Turās!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-25 06:59, pirms 2 gadiem
Par blakenem viss perfekti uzrakstits iepriekseja komentara. Turies Daniel! Puisi malaci.
Solo nacijas Sabulitim slikts starts ,bet talak jau normali 18v.Reisulitim viss super ,malacis puisis, 15v. Macukm labs starts,vienubrid pat astotais,bet beigas sanaca tadas nervozas, katra apli zaude kadas cetras sekundes.Labi ka viss labi beidzas14v.
LATVIJA-18v. un sodien brauks A finala.Turas dzeki viss ir okei.Vel labakus startus sodien!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-25 13:32, pirms 2 gadiem
1.brauciens blaķenēm noslēdzies. Par Latviju startēja Daniels ar Māri.
Daniels 6. braucienā, Māris devītais. Labs brauciens komandai! Nāciju ieskaitē pēc pirmā brauciena trešie, pirmā Nīderlande, otrie angļi. Danielam beidzot padevās labs starts. Labi paķēra pirmo momentu pēc barjeras krišanas. Brauciena prmajos daudz atskatījās uz atpakaļu, izskatās ka respektē titulētākos braucējus. Māris savā stilā lēnām rāpās no apakšas un tika līdz devītajai vietai. Devītajā aplī nokoda savu klientu austrieti Veisu un turpināja turēt tobrīd 10. vietu. Pēdējā aplī tieši pirms finiša kalna atpalicēji uztaisīja sastrēgumu, to veiksmīgi Māris aprauca un apdzina arī īru ekipāžu. Patreiz vēl nav oficiālo brauciena rezultātu. Iespējams kaut kas tiek vētīts no tiesnešu puses. Cerēsim, ka viss Latvijais izlasei paliks kā šeit nofiksēts. Veiksmi un izturību čaļiem! Otrais brauciens sāksies 15.30 pēc mūsu laika.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-25 16:12, pirms 2 gadiem
2.brauciens blaķenēm noslēdzies. Par Latviju startēja Māris ar Kasparu un Didzis ar franci Rūdolfu. Mārim 7. rezultāts, Didzim 10. vieta braucienā. Abām mūsu ekipāžām padevās labs starts, Didzis aizgāja ceturtais, Māris jau pēc pirmā apļa bija devītajā vietā startējot no otrās rindas. Brauciens bez lieliem piedzīvojumiem. Latvijai pēc 2. braucieniem 4. vieta patreiz Nāciju kausa izcīņā. Priekšā aizgāja igauņi. Vēl trešais brauciens, tad vienu sliktāko rezultātu katrai komandai nomīnusos. Daniels ar Didzi ies trešajā braucienā aizstāvēt Latvijas krāsas. Turās!

     [+] [-]

, 2022-09-25 18:04, pirms 2 gadiem
3.brauciens blaķenēm noslēdzies. Daniels piektais, Didzis desmitais. Latvijai kopā augstā 5. vieta! Malači! Pirmā Nīderlande, 2. vieta Lielbritānija, 3. vieta Igaunijai un ceturtā vieta Beļģijai.