Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lubānas trase uzņems Latvijas junioru motokrosa čempionātu

Lubānas trase uzņems Latvijas junioru motokrosa čempionātu
Foto: Toms Paipals

Jau šo sestdien, 28. maijā, Lubānas trasē notiks Latvijas junioru motokrosa čempionāta otrais posms, kas tiks apvienots arī ar Latvijas kausa posma klasēm. Sacensību organizators Guntis Klikučs apliecina, ka trase uz sacensību dienu būs gatava uz visiem 100 %.

“Esam gatavi uz visu! Vienīgais, kas var pabojāt dieniņu ir stiprs lietus un dubļi, bet arī tam esam gatavi. Strādājam pie infrastruktūras: gan pie iebraucamajiem ceļiem, gan pie pašas trasītes, tā kā viss notiekas! Domāju, ka būsim uz visiem 100 % gatavi sestdienai, galvenais, lai Dievs dod labus laikapstākļus,” gatavību gaidāmajam Latvijas junioru čempionāta posmam apliecina pasākuma organizators un trases saimnieks Guntis Klikučs.

Organizators arī atklāja, ka par gaidāmo čempionāta posmu lielu interesi izrāda gan vietējie braucēji, gan sportisti no ārzemēm: “Mazie brauc ļoti daudz. Trase noslogota treniņiem visu laiku – tie braukā caurām dienām, cauriem vakariem. Vienīgi lielie moči nav tik aktīvi kā citus gadus, bet mazie cepuri nost, tie dod pilnu gāzi. Mazie, kas brauc ir nobrieduši vinnē čempionātu. Tāpat uz treniņiem ir bijuši gan igauņi, gan lietuvieši.”

Juniori labākos noskaidros šādās klasēs: MX50 Rūķi, MX50 Rūķi Open, MX50 Jaunākie, MX50 Vecākie, MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, MX125, MX125B, MX2Juniori, MX2JunioriB, QKids, Q100, Qjuniori.

Latvijas Kausa klases: MX2T, Retro175, Retro250, Retro350, Retro500, MX30+, MX40+, MX50+ un MX Dāmas.

Zelta Mopēda klases: ZM 16+, ZM -16, ZM2Z, ZM Retro, ZM Meitenes, ZM Sports.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.