Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Eiropas čempionātā EMX250 klasē Sardīnijas posmā startēs K.Reišulis, Lūsis un Blumfelds

Eiropas čempionātā EMX250 klasē Sardīnijas posmā startēs K.Reišulis, Lūsis un Blumfelds
Kārlis Alberts Reišulis. Foto: Reisulis MX

Sestdien “Riola Sardo” trasē Itālijā tiks dots starts jaunajai Eiropas čempionāta sezonai EMX250 klasē. Sardīnijas posmam pieteikti trīs Latvijas motosportisti – Kārlis Alberts Reišulis, Roberts Lūsis un Rauls Blumfelds.

Reišulis un Lūsis, gatavojoties Eiropas čempionāta atklāšanas posmam, aizvadītajā nedēļas nogalē aizvadīja startu “Dutch Masters” čempionāta 1. posmā Nīderlandē. Arī Blumfelds bija pieteikts šīm sacensībām, taču saslima un trasē nedevās. Kārlis Alberts Nīderlandē divu braucienu summā izcīnīja 5. vietu, bet Roberts ierindojās 34. pozīcijā.

Lūsis un Blumfelds jau dažas dienas atrodas Sardīnijā un vienā no trasēm paspējuši aizvadīt arī treniņu, savukārt Reišulis tikai vakar aizlidoja uz Itāliju. Kārlis gaidāmajam posmam Sardīnijā trenējās Ādažu smilšainajā trasē.

Sardīnijas posmam, ieskaitot latviešus, pieteikti 46 motokrosa motociklu piloti no dažādām Eiropas valstīm. “Riola Sardo” ir labi pazīstama trase motokrosa braucēju vidū, jo tā ir regulāra slavenā “Internazionali d’Italia” pieturvieta un nu jau trešo gadu ir iekļauta arī MXGP kalendārā.

Pati trase ir tipiska smilšu trase, kaut arī ļoti īpaša, jo, neskatoties pat uz lietainiem laikapstākļiem, zeme ļoti ātri izžūst un vienmēr ir sausa.

Eiropas čempionātā EMX250 klasē šogad paredzēti 11 posmi. Sezona sāksies rīt ar Sardīnijas posmu, bet tiks noslēgta 30. septembrī ar sacensībām Lielbritānijā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.