Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP čempionam Gajseram nākamsezon būs jauns komandas biedrs

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempionam Gajseram nākamsezon būs jauns komandas biedrs
Rubens Fernandess. Foto: Team HRC

"Honda" rūpnīcas komanda uz vairākiem gadiem pagarinājusi līgumu ar savu vadošo braucēju Timu Gajseru, kamēr Miču Evansu nākamgad nomainīs Rubens Fernandess.

25 gadus vecais slovēņu motosportists Gajsers šosezon jau piekto reizi karjerā kļuva par pasaules motokrosa čempionu, ceturto reizi to paveicot MXGP klasē. Šogad Gajsers uzvarēja 14 sacīkstēs un ieguva pirmo vietu desmit posmos no 18. Viņš turpinās pārstāvēt "Team HRC" krāsas arī turpmākos gados, lai gan precīzi netiek atklāts, uz kādu termiņu jaunais kontrakts parakstīts.

Evansa sniegums bijis krietni blāvāks. Viņam šogad ne reizi tā arī neizdevās finišēt pirmajā trijniekā, un ceturtā vieta palika austrāliešu braucēja labākais sasniegums kādā no sacīkstēm. Sezonu viņš noslēdza desmitajā vietā, uzreiz aiz Paula Jonasa, lai arī pēc punktiem latvietim zaudēja visai daudz.

No nākamās sezonas Gajsera komandas biedrs būs spāņu motosportists Fernandess, kurš pēdējās sezonās licis par sevi runāt. Jau 2021. gada beigās "Honda" viņam deva iespēju debitēt MXGP sacīkstēs, un šogad viņš aizvadīja pirmo pilno sezonu, pārstāvot "Honda 114 Motorsports" nometni. Trīs reizes izdevās iekļūt pirmajā trijniekā un kopvērtējumā Fernandess šosezon ieņēma astoto vietu.

"Tas ir sapņa piepildījums, ka varēšu startēt MXGP klasē ar "Honda" rūpnīcas komandu," sacīja Fernandess. "Šī ir labākā komanda padokā. Ar "Honda" ražotajiem motocikliem startēju jau vairākus gadus un esmu ar tiem labi pazīstams. Esmu sajūsmā, ka varēšu strādāt līdzās Timam. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un no viņa varēšu daudz mācīties."

Izmantotie resursi:
MX Vice - Motocross / Supercross / MXGP /...

     [+] [-]

, 2022-09-22 22:34, pirms 2 gadiem
Paredzams solis Fernandezs bija jaudīgāks par Evansu.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-22 22:41, pirms 2 gadiem
Gajseram ir 26 gadi!!!

     [+] [-]

, 2022-09-22 22:44, pirms 2 gadiem
Yamahai paliek visi - Seewer,Coldenhoff, Renaux??