Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Stupelis gatavs piedalīties pasaules čempionāta otrajā posmā

Stupelis gatavs piedalīties pasaules čempionāta otrajā posmā
Kaspars Stupelis. Foto: Motorsport.ee

LETA. Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis šajā nedēļas nogalē kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu mēģinās startēt 2021.gada pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā otrajā posmā.

Titulētais latviešu kantētājs Stupelis šajā sezonā startē kopā ar igauņu braucēju Gordejevu. Jūlija beigās, gatavojoties Igaunijas čempionāta posmam, ekipāža piedzīvoja kritienu, kuras rezultātā Gordejevs guva apakšdelma kaula lūzumu pie plaukstas locītavas.

Igaunijas motosportistam tika veikta operācija un jau tobrīd viņš prognozēja, ka augustā sacensībās nepiedalīsies. Šī iemesla dēļ ekipāža nestartēja pirms mēneša Čehijā notikušajā posmā.

"Bijām spiesti paņemt atvaļinājumu no braukšanas, bet pirms nedēļas viņam viss bija sadzijis un ārsti deva zaļo gaismu. Bijām gatavi, kaut mazliet, gatavoties Igaunijā gaidāmajam pasaules čempionāta posmam," paziņojumā sociālajā vietnē "Instagram" stāstīja Stupelis.

Tomēr septembrī Stupelis, startējot Latvijas čempionāta sacensībās solo klasēs, piedzīvoja kritienu un neveiksmīgi izmežģīja pirkstu.

"Tas Igaunijas posmu atkal nolika zem jautājuma zīmes, un nezinājām, vai vispār varēsim startēt. Nedēļu pagaidījām un tikpat kā bijām nolēmuši nestartēt. Taču man ar pirkstu un viņam ar roku palika labāk, tāpēc nolēmām otrdien un trešdien aizvadīt treniņus Igaunijā. Sajūtas bija neticami labas priekš tām traumām, protams, neesam ne tuvu tādā gatavībā, kādā bijām sezonas sākumā. Sestdien un svētdien mēģināsim startēt, būsim Igaunijā," stāstīja latviešu motosportists.

Arī otrā posma pieteikumā nav beļģa Kristofa Santermansa, kurš šosezon sacensībās Latvijā startē kopā ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Sezonas pirmajā posmā uzvarēja Beļģijas pilota Marvina Vanlušena ekipāža.

Otrais posms notiks šajā nedēļas nogalē Igaunijā, "Lange Motokeskus" trasē, kas atrodas netālu no Tartu, bet trešais - 10.oktobrī Kramolīnā, Čehijā. Sezonas noslēgums paredzēts 17.oktobrī Osā, Nīderlandē.

Pēdējos divus gadus sezonas kalendārā nav Latvijas posma, tiesa, 2020.gada meistarsacīkstes tika atceltas pavisam. Kopš 2015.gada Latvijā posmu uzņēma "Pīlādžu" mototrase Stelpes pagastā. Šajā pašā gadā Latvijā notika etaps arī Ķegumā.

Latvijā pasaules čempionāta posmi tiek rīkoti kopš 1996.gada un iepriekš tos ilgstoši uzņēma trases Ķegumā un Cēsīs.

Izmantotie resursi:
LETA


Leons Kozlovskis. Foto: LMSF

Kozlovskis uzvar savā klasē Lietuvas "Cross Country" čempionātā

Lietuvas "Cross Country" čempionāta trešajā posmā, kas norisinājies Šauļos, piedalījās arī vairāki latviešu sportisti. Spēkus šajā disciplīnā izmēģināja vecmeistars Leons Kozlovskis, kļūstot par savas klases uzvarētāju.
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: Kim Peters
2

Brāļi Lielbārži: "Esam labā fiziskajā formā, kā arī mentāli esam gatavi"

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao, "Torres Novas" trasē notiks pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Uz šo posmu devušies Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, kuriem šī trase nav sveša, bet kvadriciklu braucēji Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs") Portugālē startēs pirmo reizi.
Foto: mxgp.com

Prado: "Viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs"

Neskatoties uz Romēna Fevra un Tima Gajsera lielisko ātrumu pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā, Pjetramuratas trasē, Itālijā jau ceturto posmu pēc kārtas nepārspēts palicis Horhe Prado. Viņam neizdevās uzvarēt pirmajā braucienā, taču triumfs otrajā nozīmēja pirmo vietu arī summā. Sportists atzina, ka viss viegli varēja noiet greizi, tomēr veiksme bija sabiedrotā. Fevrs jutis, ka otrajā braucienā var izcīnīt uzvaru, taču slidenajā trasē krita. Gajsers tikmēr ir drošs, ka viņa pirmā uzvara šosezon ir pavisam tuvu.