Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latviešu motošosejas braucēji atgriežas no "MiniGP" sacensībām Čehijā

No pirmajām starptautiskajām MiniGP sacensībām atgriezušies IK Auseklis jaunie motošosejas braucēji. Aizvadītās nedēļas nogalē, Čehijas pilsētas Čebas kartinga trasē notika viens no čehu nacionālā minimoto čempionāta posmiem, kas vienlaikus bija arī pasaules MiniGP, Alpe Adria seriāla ieskaites sacīkste.

Čehijas trešais posms pulcēja kuplu dalībnieku skaitu, kuri sacentās 8 ieskaites grupās. Dalībnieku vecums – sākot no 6 gadiem, kuri sacentās MiniMoto Junior klasē. Savu debiju Ohvale 110 klasē veiksmīgi aizvadīja Timurs Ščičko – pakāpenisks progress treniņos, un iekļūšana pirmaja desmitniekā abos sacīkšu braucienos. Prestižās FIM MiniGP AA klases braucēju sastāvu veidoja braucēji, kuru pieredze ar Ohvale tehniku mērāma gadus divus, vai pat trīs. Un tieši šajā klasē bija uzskatāmi redzams, kā savu pirmo treniņu laika deficītu līdz ātrākajiem, deldēja Artūrs Noriss un Jegors Aleksejonoks. Vieglais uztraukums un pietāte pret pieredzējušākiem konkurentiem, pārauga pārliecībā un vēlmē sacensties ar vienaudžiem trasē. Jegors abos sacīkšu braucienos finišēja pirmā desmitnieka robežās, savukārt Arūram neliels kritiens otrajā braucienā.

Pozitīvi vērtējams pirmais MiniGP Latvija starts pasaulē. Visi trīs IK Auseklis braucēji ieguva savus pirmos punktus starptautiskās ieskaitēs, pārliecību par izvēlētā ceļa pareizību treniņu metodēs, un tehnikas izvēlē. Vērtīga pieredze braucējiem, viņu vecākiem un MiniGP Latvija organizatoriem, turpinot attīstīt šo kustību Latvijā. Latvijas braucēju potenciāls nav palicis nepamanīts, ir saņemti ielūgumi, vasaras beigās startēt Itālijas MiniGP čempionātā, turpināsies dalība Čehijas posmos. Un protams, MiniGP turpinās veidot savu seriālu Latvijā.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").