Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Gordejeva/Stupeļa ekipāža PČ kvalifikācijā aizcīnās līdz piektajai vietai

Gordejeva/Stupeļa ekipāža PČ kvalifikācijā aizcīnās līdz piektajai vietai
Gerts Gordejevs un Kaspars Stupelis. Foto: Facebook.com/ggkssmx

Gerta Gordejeva un Kaspara Stupeļa ekipāža izcīnījusi piekto vietu blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta posma kvalifikācijas sacīkstēs Čehijā.

Pasaules čempionāta otrais posms norisinās Loketas trasē. Igaunijas un Latvijas apvienotā ekipāža uz starta stājās A sacīkstē, pēc starta aizbrauca astotajā pozīcijā, bet vēlāk spēja pacelties līdz piektajai vietai. Uzvaru guva Juliana Veldmana/Glena Jansensa duets, kas par 18 sekundēm pārspēja Koenu Hermansu/Nikolā Musē, bet vairāk nekā pusminūti uzvarētājiem zaudēja Etjēns Bakss/Ondrejs Čermaks. Gordejevs ar Stupeli finišēja tikai nepilnas divas sekundes aiz Kiliana Prunjē/Evana Prunjē ekipāžas.

Katrā kvalifikācijas braucienā startēja pa 18 ekipāžām. B sacīkstē uzvarēja Marvins Vanlušens ar Robiju Baksu, kuriem gandrīz pusminūti finišā zaudēja Gerts van Vervens/Bens van den Bogārts, bet trešo vietu ieņēma Stjuarts Brauns/Džošs Čemberleins. Uz starta stājās arī vecmeistars Daniels Vilemsens, kurš kopā ar Rodolfu Lebretonu ierindojās ceturtajā vietā, aiz sevis atstājot igauņu braucēja Kerta Varika un Lari Kunnasa komandu.

Pēc pirmā posma, kas notika Nīderlandē, Markelo trasē, čempionāta līderi ir Bakss/Čermaks, kuriem seko Variks/Kunnass un Brets Vilkinsons/Džo Milards. Gordejevs/Stupelis ierindojas 12. pozīcijā.

Tikmēr čempionāta rīkotāji paziņojuši par 12. jūnijā Nīderlandē, Osas trasē plānotā posma atcelšanu. Līdz ar to pēc šonedēļ notiekošajām sacīkstēm nākamās sekos 26. jūnijā Beļģijā, bet sezonā kopumā tiks aizvadīti seši posmi.

A sacīkste:

B sacīkste:


, 2022-05-21 20:13, pirms 2 gadiem
Zaudēts vairāk nekā piecas sekundes aplī, līderiem iespaidīgs ātrums.

Šādā veidā pasniegti rezultāti ir daudz informatīvāki nekā tviterattēli. Lūgums šādi atspoguļot arī PČ solomočiem rezultātus.
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.