Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Amerikas superkrosā otro uzvaru pēc kārtas izcīna "KTM" braucējs Vebs

Amerikas superkrosā otro uzvaru pēc kārtas izcīna "KTM" braucējs Vebs
Kūpers Vebs. Foto: AMA Supercross

Kūpers Vebs Amerikas superkrosa čempionātā izcīnījis otro uzvaru pēc kārtas, kamēr Kenam Rokzenam finālbraucienā Orlando padevās slikts starts, viņš finišēja ceturtais un tagad sezonas kopvērtējumā ir vairs tikai sešus punktus priekšā galvenajam konkurentam.

Orlando "Camping World" stadiona trasē norisinājās otrais no diviem šeit paredzētajiem posmiem, pēc kārtas jau astotais sezonā. "KTM" rūpnīcas komandu pārstāvošais Vebs uzvarēja šajā trasē jau pirms nedēļas un bija labākais arī tagad, naktī uz svētdienu notikušajās sacensībās, kopumā izcīnot trešo uzvaru šajā gadā.

Startu izcēla jaunais talants Adams Sansarulo un sākotnēji atrāvās, bet Vebs sekoja otrajā vietā un drīz vien viņam pietuvojās, brauciena vidū, pēc cīņas vairāku līkumu garumā, jau pārņemot vadību. "Kawasaki" vienību pārstāvošais Sansarulo piedzīvoja kritienu, kad cīnījās ar otru "KTM" braucēju Marvinu Muskvinu.

Finišā Vebs pārliecinoši uzvarēja, otrais finišēja viņa komandas biedrs Muskvins, bet trešo vietu guva Džastins Barsija no "GasGas" vienības.

Sezonas līderim Rokzenam padevās slikts starts, sākotnēji viņš pat bija ārpus pirmā desmitnieka, tomēr "Honda" braucējs spēja būtiski pacelties uz augšu un finišēja ceturtais. Tas gan nozīmē, ka Vebs viņam kopvērtējumā spējis pietuvoties līdz sešu punktu atstatumam.

"AMA Supercross" seriāls turpināsies ar posmu 6. martā Deitonā.

Sacensību rezultāti

VietaBraucējsMotocikls
1.Kūpers VebsKTM
2.Marvins MuskvinsKTM
3.Džastins BarsijaGasGas
4.Kens RokzensHonda
5.Džeisons AndersonsHusqvarna
6.Eli TomaksKawasaki
7.Malkolms StjuartsYamaha
8.Zaks OsbornsHusqvarna
9.Ārons PlesingersYamaha
10.Džastins BoglsKTM

Sezonas kopvērtējums

VietaBraucējsMotociklsPunkti
1.Kens RokzensHonda180
2.Kūpers VebsKTM174
3.Eli TomaksKawasaki149
4.Džastins BarsijaGasGas136
5.Marvins MuskvinsKTM133
6.Malkolms StjuartsYamaha125
7.Zaks OsbornsHusqvarna123
8.Adams SansaruloKawasaki120
9.Ārons PlesingersYamaha113
10.Dilans FerandissYamaha109

Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.