Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Modernākajā trasē Baltijā startē motošosejas sezona

Modernākajā trasē Baltijā startē motošosejas sezona
Foto: BCRC

Šajā nedēļas nogalē, 21. un 22. maijā, notiks 2022. gada pirmais posms Baltijas un Latvijas čempionātā motošosejā, kas norisināsies Igaunijā, Porsche ring trasē. Šī ir skatītājam vislabāk pārredzamā motošosejas trase Baltijā, savukārt sportisti to atzīst par drošāko un modernāko trasi Baltijā ar gludāko asfalta segumu. Tā ir 3,2 km gara, 12-16 metrus plata un tai ir pieci labie un desmit kreisie līkumi.

Šī sezona solās būt aizraujoša un tajā varam rīkot lielākus pasākumus, to atzīst arī LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs Rūdolfs Bergmanis: ”Pagājušā sezona beidzās forši, kaut arī daudz ko sabojāja kovids un visi ierobežojumi. Taču šogad varam pulcēties, piesaistīt skatītājus un tad jau tas pasākums tikai augs. Arī no tehniskās puses šogad nekas globāli nemainās. Noteikumi paliek vairāk vai mazāk tādi paši kā bija pagājušo gadu. Būs pieci Latvijas čempionāta posmi, no kuriem trīs būs Biķerniekos, kas ir mājas trase, lai cilvēkiem viņa būtu pierastāka, viens posms būs Kačerginā, otrs Pērnavā.”

Tāpat zināms, ka šogad vairāki motošosejas sportisti pāriet līmeni augstāk, kā piemēram, pērnā gada B1200 klases uzvarētājs Ivo Vinniņš (“SFRT Motorsports”) šajā sezonā startēs prestižajā Superbike klasē, C1200 klases pirmo divu vietu ieņēmēji Artis Skulte (“ROAD RACING RIGA”) un Ģirts Zariņš (“SFRT Motorsports”) pāriet uz B1200, savukārt C600 klases uzvarētājs Ansis Cers (Privāti) pāriet uz Superstock600.

”Ir parādījušies daudz jaunu spējīgu un talantīgu sportistu, ir ļoti spēcīga Superbike un B klase. Braucēju skaits tikai aug. Tad skatīsimies kādi jaunie talanti parādīsies C un Street klasē šogad,” stāsta Rūdolfs Bergmanis.

Šogad paredzētie Latvijas un Baltijas čempionāta posmi:

DatumsTraseValstsČempionāts
21.-22.maijsPorsche ringIgaunijaBaltijas un Latvijas čempionāts
11.-12.jūnijsBiķerniekiLatvijaLatvijas čempionāts
02.-03.jūlijsBiķerniekiLatvijaBaltijas un Latvijas čempionāts
23.-24.jūlijsBiķerniekiLatvijaLatvijas čempionāts
20.-21.augustsNemuno ŽiedasLietuvaBaltijas un Latvijas čempionāts
03.-04.septembrisPorsche ringIgaunijaBaltijas čempionāts

Vairāk ar pasākuma norises plānu var iepazīties šeit: https://balticrr.eu/en

Informāciju sagatavoja:
inda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.