Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis "Dutch Masters" čempionāta 1.posmā izcīna uzvaru

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Mārtiņš Reišulis "Dutch Masters" čempionāta 1.posmā izcīna uzvaru
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Reišulis MX

Svētdien, 19. martā, Harfsenas trasē, Nīderlandē norisinājās “Dutch Masters” motokrosa čempionāta 1. posms, kurā startēja arī vairāki latviešu sportisti. 125cc klasē uzvaru divu braucienu summā izcīnīja pērnā gada Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieks Jānis Mārtiņš Reišulis.

Kvalifikācijā Reišulis sasniedza ātrāko rezultātu starp 48 dalībniekiem. Pirmajā braucienā viņš bija līderis visu sacensību garumā un finišā uz goda pjedestāla sev aizmugurē atstāja Demianu Knuimanu, kurš zaudēja latvietim 19 sekundes, un Kasimiru Hindersonu, kurš finišā iebrauca teju pus minūti vēlāk kā Reišulis. Arī otrajā braucienā Jānis Mārtiņš brauca stabili, izcīnot pirmo vietu, no tuvākā sekotāja K. Hindersona izveidojot deviņu sekunžu atstarpi, savukārt trešajā pozīcijā esošais Maksimilians Verners no līdera atpalika gandrīz 13 sekundes. Posma summā Reišulim uzvara, Hindersons otrajā vietā, bet Knuimans – trešajā.

250cc klasē no Latvijas startēja trīs sportisti - Kārlis Alberts Reišulis (Reišulis MX), Roberts Lūsis (Motokurzeme) un Uldis Freibergs (F.F.F. sporta klubs). Bija paredzēts, ka sacensībās piedalīsies arī Rauls Blumfelds (KTM Motofavorīts), bet viņš dienu pirms mačiem saslima.

Pamatsacensībām kvalificējās tikai Reišulis un Lūsis. Freibergs kvalifikācijā, startējot pirmajā grupā, uzrādīja divdesmit piekto labāko laiku, kas bija par maz, lai nodrošinātu vietu sev pamatbraucienos.

Pirmajā braucienā Kārlis Reišulis finišu sasniedza kā piektais, bet Lūsis to noslēdza 34. vietā. Ātrākais bija Riks Elzinga, bet aiz viņa sekoja Kejs De Volfs un Roans Van De Mosdijks. Otrajā braucienā Reišulis savas pozīcijas nedaudz zaudēja, izcīnot 6. vietu, bet Lūsis šajā braucienā par vienu vietu savas pozīcijas uzlaboja. Otrajā braucienā triumfēja Volfs, kļūstot par posma uzvarētāju divu braucienu summā, otrais palika Elzinga, kas viņam nodrošināja sudraba medaļu arī summā, bet Mosdijks finišēja trešais, un šādu vietu ieņēma arī uz goda pjedestāla divu braucienu summā. Kārlim Albertam Reišulim divu braucienu summā 5. vieta, bet Roberts Lūsis spiests bija samierināties ar 34. pozīciju.

85cc klasē no Latvijas pie starta barjeras stājās Jēkabs Hudolejs (Kristera Serģa motoklubs), kurš kvalifikācijā uzrādīja astoto labāko laiku. Pirmajā braucienā latvietis bija septītais, bet otrajā braucienā Jēkabs iebrauca finišā kā vienpadsmitais. Divu braucienu summā nodrošināta 5. vieta. Par uzvarētāju divu braucienu summā 85cc klasē kļuva Dani Heitnijs, aiz sevis TOP3 atstājot Jarni Bervoetsu un Deksu Koikeru.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv