Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jaunajā Latvijas motokrosa čempionāta sezonā plānoti astoņi posmi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jaunajā Latvijas motokrosa čempionāta sezonā plānoti astoņi posmi
Foto: Māris Stiprais

Apstiprināts provizoriskais 2023. gada Latvijas motokrosa čempionāta sacensību kalendārs. Nākamgad piecu posmu vietā plānoti astoņi sacensību etapi, tāpat nāks klāt divas jaunas klases.

Sezonu iecerēts sākt 26. martā ar sacensībām Liepājā, tiesa, pie nosacījuma, ka līdz 1. februārim organizatoram jānovērš trases trūkumi un jāuzlabo tā atbilstoši esošajām prasībām. Arī Stelpei trasi jāpilnveido atbilstoši nosacījumiem. Līdz ar to precīzs sacensību kalendārs tiks izsludināts februārī.

Sacensībās pārstāvētajām klasēm ar nākamo gadu klāt nāks arī MX65 un MX Dāmu klases. Tas pavērs šo klašu braucējiem iespēju labāk sagatavoties starptautiskajām sacensībām. MX Dāmu klase projekta ietvaros tiek atbalstīta arī no FIM puses, līdz ar to jau tagad aicinām meitenēm sarosīties, jo gaidāmi patīkami jaunumi attiecībā uz šo klasi.

Izmaiņas skārušas arī Kvadru un Blakusvāģu klases. Nākamsezon Latvijas čempionāts būs vienīgais motokrosa seriāls, kurā šīs klases sacentīsies. Līdzīgi kā iepriekš, arī jaunajā sezonā Kvadri tiks vērtēti atsevišķi amatieru, veterānu, iesācēju un “Open” grupās, tāda pat situācija ir arī Blakusvāģiem, kuru braucienā atsevišķi vērtējumos tiks atdalīti amatieri, veterāni un “Open” klases braucēji.

Turpinot tradīcijas, arī jaunajā sezonā visus Latvijas motokrosa čempionāta posmus tiešraidē translēs “Best4Sport TV” .

Provizoriskais Latvijas čempionāta (2023.gada sezonas) kalendārs:

PosmsDatumsVieta
1.26.03.Liepāja TBC
2.30.04.Aizpute
3.18.06.Dobele
4.02.07.Aloja
5.29./30.07Ape
6.20.08.Stelpe TBC
7.03.09.Madona
8.17.09.Cēsis

Izmantotie rsursi:
https://www.lamsf.lv/