Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

MXGP līderis Gajsers pirms šodienas posma guvis traumu

MXGP līderis Gajsers pirms šodienas posma guvis traumu
Tims Gajsers. Foto: Team HRC

Neskatoties uz treniņa laikā gūto atslēgas kaula lūzumu, pasaules motokrosa čempionāta līderis Tims Gajsers šodien piedalīsies MXGP posmā Itālijā.

Vispirms motokrosa medijos šajā nedēļā izplatījās neoficiāla informācija, ka "Team HRC" rūpnīcas braucējs treniņa laikā Horvātijā kritis un lauzis atslēgas kaulu, bet jau Sardīnijā, kur šodien Riolas Sardo trasē gaidāms sezonas desmitais posms, to apstiprināja pats sportists. Neskatoties uz to, viņš paziņojis, ka izies uz starta.

Riolas Sardo trase nebūs vieglākā vieta, kur startēt ar šādu traumu, taču Gajsers šobrīd iekrājis 28 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, kas situāciju nedaudz atvieglo. Viņa tuvākais sekotājs pašlaik ir "Kawasaki" pārstāvis Romēns Fevrs, kamēr vēl par punktu mazāk ir "KTM" veterānam Antonio Kairoli, kurš šonedēļ paziņoja par karjeras beigšanu pēc šīs sezonas. Arī viņa komandas biedrs Džefrijs Herlingss ir turpat aizmugurē un no līdera Gajsera atpaliek tikai 34 punktus, vēl par sešiem punktiem mazāk trešajam "KTM" braucējam Horhem Prado.

Arī "Standing Constructor GasGas" vienības sportists Pauls Jonass šodien dosies cīņā. Pagaidām viņš kopvērtējumā ir septītais, bet ar mērķi tuvoties pirmajam sešiniekam. Priekšā esošais Džeremijs Sīvers no "Yamaha" vienības, kuram iepriekšējā posmā neizdevās iekļūt pirmajā desmitniekā nevienā no abiem braucieniem, ir 18 punktus priekšā.

Lai gan Riolas Sardo tipiskā smilšu trase braucējiem ir labi pazīstama, jo daudzi šeit ik gadu aizvada sagatavošanās sacīkstes, pasaules čempionāta kalendārā tā iekļauta pirmo reizi.

MXGP klasē finālsacensības sāksies plkst. 14:00 un 17:00 pēc Latvijas laika, savukārt MX2 klases braucieni startēs plkst. 13:00 un 16:00. Latvijā finālbraucienus tiešraidē varēs vērot kanālā "TV3 Sport Open", tāpat sacensības Eiropā translēs "Eurosport 2".


, 2021-09-19 12:06, pirms 3 gadiem
Veiksmi Paulam un lai izdodas ielausties sešiniekā!
, 2021-09-19 12:12, pirms 3 gadiem
Antons nonests no trases uz nestuvēm...
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").